Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Lyyrasta Jaguaarien uusi päävalmentaja

 

Mikko Lyyrasta Jaguaarien uusi päävalmentaja


Benjamin Jensenin neljän vuoden kausi Jaguaarien peräsimessä päättyi Porvoon Butchersia vastaan pelattuun otteluun. Joukkueen uusi päävalmentaja on Mikko Lyyra.

Opettajana työskentelevä Lyyra on koulutukseltaan liikuntatieteiden maisteri. Amerikkalaisessa jalkapallossa hänen erityisosaamistaan ovat etenkin hyökkäyksen koordinointi ja pelipaikat sekä lajiharjoitusten ulkopuolisen oheisharjoittelun koordinointi. Lyyra kuuluu jyväskyläläisen jenkkifutiksen ikoneihin ja hänen monipuolisuuttaan ja urheilullisuuttaan pelaajana kuvaa paljon se, että mies on kutsuttu maajoukkueeseen keskushyökkääjänä, laitahyökkääjänä ja pelinrakentajana.

Valmentajana Lyyra on toiminut viime vuosina mm. nuorten maajoukkueessa (keskushyökkääjät), Piratesissa (päävalmentaja) sekä Jaguaareissa (talviharjoittelu 2009).

Tavoitteena joukkueen eteen töitä tekevä pelaajisto

- Tavoitteena on saada kokoon joukkueellinen pelaajia, jotka harjoittelevat monipuolisesti yhdessä joukkueena myös offseasonilla. Sarjataso tarkentuu syksyn aikana pelaajien sitoutumisen mukaan, Lyyra kertoo.

- Tähän porukkaan on tervetullut jokainen, joka on valmis tekemään töitä joukkueen ehdoilla. Kulttuurin muutos tämän suhteen lienee yksi merkittävimpiä asioita, jonka eteen tullaan tekemään töitä. Portit ovat siis sepposen selällään esimerkiksi Renegadesin ja Piratesin pelaajille sekä kaikille vanhoille hulluille, jotka haluavat kokea erilaisen offseasonin merkityksen pelinautintoon seasonilla.

- Harjoitukset alkavat syyskuusta alkaen kahdesti viikossa. Tiistaisin harjoitellaan klo 16-17 Kilpisen koulun salissa ja torstaisin klo 19-20 Kilpisen koulun pihassa.

Jensen ja Landen väistymässä pitkän projektin jälkeen

Neljän vuoden projektin vetäneet päävalmentaja BJ Jensen ja Reo Landen tekevät pitkän urakan jälkeen ansaitusti tilaa muille. Viime lauantain ottelu Butchersia vastaan oli Jensenille tunteikas.

- Halausten ja kyynelten jakaminen ottelun jälkeen pelaajien, joiden kanssa olen pelannut ja valmentanut 10 vuoden ajan, oli erityinen hetki minulle. Se oli palkitsevin hetki sinä aikana, jonka olen Jaguaarien kanssa viettänyt, Jensen kertoo.

- Olen iloinen, että sekä minä että Reo jätämme hommamme hyvässä hengessä ja voimme auttaa seuraa vielä tulevaisuudessakin. Organisaatio on paljon vahvempi kuin aloittaessamme projektin. Toivottavasti joukkue pärjää ensi kaudella, millä sarjatasolla pelaakin.

BJ:llä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia jenkkifutiksen suhteen ja hän aikoo nauttia ensi kesän vapaista viikonlopuista perheensä kanssa. Suurinpana saavutuksenaan jenkkifutiksessa hän pitää Jaguaarien junioriohjelman voimauttamista. Miesten joukkueen suurimmat ongelmat neljän vuoden aikana olivat hänen mielestään liian kapea hyökkäysosaamisen valmennusportaassa ja pelaajien vähäinen määrä. Jensenin englannin kielisen haastattelun voi lukea kokonaisuudessaan Jaguaarien kotisivuilta.

Landenille valitaan seuraaja puheenjohtajaksi vuosikokouksessa, mutta hän aikoo pysyä senkin jälkeen mukana seuran taustajoukoissa.

- Suhteeni yhteistyökumppaneihin ovat sen verran tiiviit, että ainakin sillä saralla autan.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää