Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

 

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lähtölaukauksena yhteistoiminnalle seurat siirtyvät saman nimen, Jyväskylä Jaguars, alle ja starttaavat Hippos2023-hankkeen, jonka tavoitteena on saada uudesta Hippoksen stadionista jenkkifutareiden kotiareena.

Jyväskylässä oli viime toimintavuoden päättyessä 120 aktiivista amerikkalaisen jalkapallon harrastajaa. Seurojen yhteisenä tavoitteena on kasvattaa pelaajien ja taustatoimijoiden määrää, yhdistää joukkueiden nimi ja brändi lajin näkyvyyden parantamiseksi sekä päästä pelaamaan kaupungin tulevalle ykkösareenalle, Hippoksen stadionille, vuonna 2023.

– Tavoitteena on, että seuraavan toimintavuoden loppuun mennessä Jyväskylä Jaguarsissa pelaa vähintään 170 jenkkifutaria. Olennaista on kasvattaa myös valmentajien, huoltajien ja muiden toimihenkilöiden määrää, sillä toiminta ei pyöri ilman taustaorganisaatiota. Vuoden 2023 loppuun mennessä voimme kasvaa maltillisella vauhdilla ja täysin realistisilla tavoitteilla yli 250 jäsenen seuraksi ja jos tavoitteet ylittyvät, saavuttaa jopa 300 jäsenen rajan, visioi Jyväskylä Jaguarsin hallituksen puheenjohtaja Otteliina Rantanen.

Tekonurmistadionista jenkkifutareiden kotiareena

Jyväskylän valtuusto näytti toukokuussa vihreää valoa Hippos2020-hankkeelle, jonka yksi osa on 5000- paikkainen tekonurmistadion. Stadionin arvellaan olevan valmis viimeistään vuonna 2023.

– Amerikkalainen jalkapallo kiinnostaa suomalaisia katsojia, siitä on todisteena muun muassa miesten Vaahteramaljan, eli SM-finaalin, liki 3000 katsojaa ja monien miesten SM-sarjan, Vaahteraliigan otteluiden tuhatpäiset katsojajoukot. Kuitenkin puitteiden ja markkinoinnin tulee olla kiinnostuksen takaamiseksi kunnossa. Siksi haluamme Hippoksen stadionin kotiareenaksemme, sekä yhdistää rivimme lajin näkyvyyden edistämiseksi, kommentoi Jaguarsin miesten Mikko Punkari.

Viime vuosina amerikkalaisen jalkapallon pelaajat eivät ole päässeet kisailemaan kaupungin ykkösnäyttämölle, Harjun stadionille, sillä liikuntapalveluissa ollaan oltu huolissaan luonnon nurmen kestävyydestä sen kovan käyttöasteen vuoksi.

-Tekonurmipäällysteisellä stadionilla nurmen kunnosta ei tarvitse olla huolissaan. Hippos2020-projektin on edellytetty palvelevan mahdollisimman montaa eri lajia, joten jenkkifutarit tulee ehdottomasti huomioida stadionin käyttäjinä. Yhteistyö jalkapalloväen ja muiden seurojen kanssa on ollut viime vuosina todella hyvää ja pystymme varmasti sovittamaan pelipäiviämme JJK:n ja JyPK:n kalentereiden mukaan. Olemme olleet yhteyksissä Hippos2020-hankkeen vetäjiin ja he näkevät pelaamisemme siellä mahdolliseksi vähintäänkin väliaikaisten viivoitusten avulla, Punkari näkee.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää