Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

 

Jaguars kohti Rautamaljaa farmiyhteistyössä Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Yhteistyö antaa Jaguarsin parhaille näytönpaikan

Jyväskylä teki viime vuonna farmiyhteistyötä Kuopio Steelersin kanssa, jonka puitteissa Niilo Ojansivu, Joonas Mäkinen ja Kristian Luukkonen pääsivät pelaamaan Vaahteraliigaa kuopiolaisten riveissä ja pokkasivat SM-hopeaa. Jaguarsissa haki puolestaan pelituntumaa puolentusinaa vähemmälle peliajalle Vaahteraliigassa jäänyttä savolaista.

- Tulevalle kaudelle Steelers perusti oman kakkosjoukkueen, joten lähdimme kartoittamaan muita yhteistyöseuroja. Vaahteraliigan otteluohjelman julkaisun jälkeen nähtiin, että Tampereen kanssa on hyvät mahdollisuudet saada molempien seurojen urheilijoiden kehitystavoitteita palvelevaa pelaajaliikennettä aikaiseksi, Jaguarsin Mikko Punkari kertoo.

Tampereen suuntana tavoitteellisuus

Tampereella panostetaan yhä voimakkaammin miesten Vaahteraliigaan, kehitysvaiheessa olevia urheilijoita unohtamatta. Saintsille on tärkeää tarjota näytönpaikkoja myös peliaikaa pääsarjatasolta vielä tavoitteleville urheilijoille. Näin kovaa treeniä pelkäämättömät, huippu-urheilusta kiinnostuneet pelaajat sekä seuran juniorikoulun läpi käyneet jenkkifutarit saavat aina omalle tasolleen parhaiten sopivan haasteen.

Saints tarjoaa huippuluokan valmennusta, sekä fyysisen kehityksen, että lajiosaamisen puolella. Jokaiselle pelaajalle etsitään omaan fysiikkaan parhaiten sopiva pelipaikka ja omia taitoja monipuolisimmin kehittävä sarjataso. Yhteistyö Jyväskylän kanssa tarjoaa loistavan tilaisuuden päästä testaamaan omia kykyjä miesten kakkosdivisioonassa ja taitojen kehittyessä voi päästä koputtelemaan jopa Vaahteraliigan portteja!

Yhteistyön eteneminen

Jaguarsin uusille jenkkifutareille suunnattu tryout sijoittuu helmikuun puoliväliin, torstaille 14.2. ja lauantaille 16.2. Tuon viikonlopun 16.-17.2. aikana järjestetään myös ensimmäinen minicamp-viikonloppu Jyväskylässä, johon myös tamperelaiset ovat tervetulleita. Toinen yhteistapaaminen on maaliskuussa lauantaina 9.3. Jyväskylässä.

Tampereen tryout- tapahtumat starttaavat huhtikuun alussa Koivistonkylän uudella monitoimikentällä, jonne odotetaan osallistuvan myös Vaahteraliigapaikkaa vasta seuraavana kesänä tavoittelevia urheilujoita. Tampereen tryout-kuukausi huipentuu huhtikuun lopussa Jyväskylän kanssa järjestettävään harjoituspeliin eli scrimmageen. Valmennuksen päävastuu on Jyväskylä Jaguarsissa, mutta Tampereen päässä valmennuksesta vastaa miesten joukkueen päävalmentaja Jake Hale.

Yhteistyötä myös junioritasolla

Seurojen välinen yhteistyö ei rajoitu pelkästään aikuisten sarjoihin, vaan kaudella 2019 vanhimmat junnujaguaarit tulevat saamaan kutsun liittyä Tampere Saintsin U17-joukkueeseen, jossa he pääsevät osallistumaan ikäsarjan ykkösdivisioonaan, 7 vs 7 otteluihin. U17-junioreilla on halutessan myös mahdollisuus osallistua aikuisten sarjaan Jaguarsien väreissä.

Jaguarsin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää