Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Alkukausi pähkinänkuoressa

Jenkkifutiksen kakkosdivisioonassa, eli Rautasarjassa, pelaava Jyväskylä Jaguars aloitti kauden kolmen vierasottelun putkella. Takana on kolme tiukkaa ottelua, joista Kuopio Veljmiehiä vastaan tuloksena oli maukas voitto, viime lauantaina Oulu Northern Lightsia vastaan kirvelevä viime hetken tappio ja Rovaniemi Nordmenia vastaan niin ikään tiukka matsi, joka ratkesi rovaniemeläisille viimeisellä neljänneksellä.

Tulevan ottelun lähtökohdat

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin. Täysin optimaalisista lähtökohdista Jaguars ei otteluun pääse, sillä ottelua Oulua vastaan loukkaantui laitahyökkääjä Akseli Syrjänen. Myös pienempiä kolhuja saaneet keskushyökkääjä Eetu Mälkiä, tukimies Konsta Matikainen ja kulmapuolustaja Jouni Liikamaa nuolevat vielä tämän ottelun ajan haavojaan. Täydennystä Jaguars-kokoonpanoon on lauantaille tulossa Vaahteraliigassa pelaavalta Tampere Saintsilta, jonka kanssa jyväskyläläisillä on farmisopimus.

Hyökkäys

Jaguars-hyökkäys on alkukauden otteluissa saanut onnistumisia etenkin heittopeleissä. 42-vuotias pelinrakentaja Toni Bärlund on alkanut päästä samalle sivulle laitahyökkääjiensä kanssa. Tämän trendin on lauantaiana jatkuttava, mikäli Jaguars mielii napata voiton ottelusta ilman ykköskeskushyökkääjäänsä Mälkiää. Bärlundin ykköskohde on ollut nuorten EM-kisoihinkin valittu, tänä vuonna 17-vuotta täyttävä Kaapo Peurakumpu, joka on tehnyt alkukauden kolmessa ottelussa viisi touchdownia. Juoksupelin suhteen on mielenkiintoista seurata, miten Tuukka Hietaoja, Kristian Luukkonen ja Joonas Koskinen pystyvät kantamaan palloa ja luomaan juoksu-uhkaa Falconsia vastaan.

Puolustus

Jaguarsin puolustus on ollut joukkueen selkäranka ja nyrkki. Se on pitänyt keskisuomalaisia pystyssä sekä iskenyt vastustajaa päin naamaan isoilla peleillä. Puolustuksen keskusta on pelannut agressiivista futista tehden komeita säkityksiä ja taklauksia aloituslinjan takana. Loppuun asti pelaaminen ja kaverin auttaminen taklaustilanteiden päätökseen asti on ollut mahtavalla tasolla.

Tuota Jaguarsin nyrkkiä vastaan vastustajien ei ole ollut helppoa juosta ja heittoa yrittäessään vastustajien heitot ovat päätyneet puolustuksen toisen huikeasti pelanneen osaston – takakentän käsiin. Tuloksena alkukauden otteluista on ollut kahdeksan syötönkatkoa ja tukku maahanlyöntejä. Hyvinkää Falconsin nuori pelinrakentaja Oskari Tapola kuritti mm. Northern Lightsin takakenttää isoilla, joten on odotettavissa että myös Jaguarsin heittopuolustusta testataan ainakin ajoittain ja katsojat saavat nähdä komeaa taistelua myös Viitaniemen ilmatilan herruudesta. Etenkin takapuolustajakaksikkoa Kristian Luukkonen - Mathias Suutari kannattaa ottelun aikana seurata.

Ottelu alkaa lauantaina Viitaniemessä klo 17.15.

Jaguarsin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää
Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jaguaarit ja Royals iskevät yhteen Laukaassa

Jyväskylän seudun Jaguaarit pelaa tulevan lauantaian kotiottelunsa poikkeuksellisesti Laukaassa. Vastaansa Jaguaarit saa vaasalaisen Royalsin, joka on sarjan hallitseva mestari.

Lue lisää