Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit kohtaa Roostersin - Legenda palaa Jyväskylään

 

Jaguaarit kohtaa Roostersin - Legenda palaa Jyväskylään


Lähtökohdat

Sarjajohtaja Roosters lähtee lauantaiseen otteluun Jaguaareja vastaan selvänä ennakkosuosikkina. Helsinkiläisten puolustus on johtaa ligaa sekä juoksua että heittoa vastaan puolustamisessa. Roostersin heittohyökkäys on liigan paras ja juoksujaardeissa mitattunakin joukkue on neljäntenä. Näiden tilastojen valossa ei ole siis mikään ihme, että punakone ei ole hävinnyt vielä otteluakaan. Roosters on toisaalta jo varmistanut kotiedun itselleen pudotuspeleihin. Päävalmentaja Juha Hakalalla on mahdollisuus antaa peliaikaa kakkosketjun miehille ja antaa avainpelaajien parannella pikkukolhujaan. Esimerkiksi 69ersia vastaan pelannut kakkospelinrakentaja Eino Matikainen saattaa hyvinkin aloittaa ottelun.

Legendan paluu

Mielenkiintoisin nimi Roostersin pelaajistossa on laitahyökkääjä Rocky Ciasulli, joka pisti Vaahteraliigan ennätyksiä uusiksi pelatessaan Jaguaareissa 2008. Tiukkaan välierätappioon ja prossiin päättyneellä kaudella Jyväskylällä oli paljon huippulaitahyökkääjiä. Vastustajat eivät voineet uhrata kahta puolustajaa Rockyn vartiointiin ja hän kirjautti kauden aikana ennätykselliset 93 kiinniottoa ja 29 touchdownia.

Rocky kommentoi vuotta 2008 Gridironin.fi -sivuston haastattelussa tämän kauden alla.

- Pelikentän ulkopuolellakin Jaguaareissa ja Jyväskylässä kaikki toimi. Olen usein verrannut tunnelmaa yliopistoaikoihini. Molemmissa joukkueissa ihmiset panostivat kaikkensa pelaamiseen ja itsensä haastamiseen ja tämä kaikki vain rakkaudesta lajiin. Positiiviset ja negatiiviset kokemukset jaettiin yhdessä joukkueena. En koskaan tule unohtamaan sitä miten hauskaa minulla oli joukkuekavereitteni kanssa kentällä ja sen ulkopuolella. Siinä oli sitä maagista meininkiä. Jyväskylässä fanit (The Hooligans) saapuivat otteluihin rumpujen, torvien ja erilaisten muiden insrumenttien kera. Mieleeni on jäänyt se, että aina jos onnistuin maalinteossa he soittivat Rocky-elokuvan tunnuskappaletta ”Gonna Fly Now” , se tuntui uskomattomalta.

Ciasulli loukkasi jalkaansa EFL-ottelussa ennen Vaahteraliigakautta, eikä ole päässyt tällä kaudella vastaaviin lukemiin. Silti hän on Roostersin paras laitahyökkääjä 42 kopilla ja kuudella touchdownilla. Rocky VII-ottelu saisi varmasti legendaariset mittasuhteet, mikäli epävarmaksi peliin listatattu Kimmo ”Nyrkki” Pasanen asetettaisiin vartioimaan helsinkiläisten ykköstähteä.

Mestari vastaan haastaja

Ottelun juoni kulminoituu Rocky-elokuvien henkeen. Roostersin hyökkäys pystyy varmasti isoihin peleihin Jaguaareja vastaan. Nollilla punakonetta ei pidetä. Ratkaisevaa onkin, pystyykö Jaguaarit pysymään jaloillaan ja iskemään takaisin pallon saadessaan. Mitä paremmin Jyväskylän hyökkäys kulkee, sitä vähemmän helsinkiläiset saavat tilaisuuksia pisteiden tekoon.

Hallitsevaa mestaria ja sarjaa johtavaa joukkuetta vastaan Jyväskylällä ei ole mitään hävittävää ja keskisuomalaiset käyttänevät Kouvola-ottelun tavoin kaikki neljä yritystään ketjujen liikuttamiseen, jos kenttäasetelmat ovat edes kohtalaiset. Asetelmassa on jotain samaa kuin ensimmäisestä Rocky-elokuvassa, jossa hallitseva mestari Apollo Greed saapuu Philadelphiaan ottelemaan kehäraakkia vastaan. Lauantaina nähdään, joutuuko mestari yllättymään haastajan sitkeydestä ja taistelemaan voitosta täydet neljä kertaa 12 minuuttia.

Ottelu pelataan Palokan urheilupuistossa lauantaina klo 17.00.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää