Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarien kausi päättyi voittoon

 

Jaguaarien kausi päättyi voittoon


Jyväskylän Jaguaarit nappasi kauden päätösottelussaan selvän 39-0 voiton Oulu Northern Lightsista. Voiton myötä Jaguaarien lopullinen sarjasijoitus on tämän vuoden Vaahteraliigassa on viides.

Jaguaarien hyökkäys aloitti ottelun vahvasti. Hyökkäys eteni hyvin sekä juoksuin että heitoin. Vuoro päättyi Daniel Smithwickin heittoon, jonka toisessa päässä Perttu Ahila otti pallon kiinni maalialueella ja Jyväskylän 6-0 johtoon. Oulun sai ensimmäisellä neljänneksellä Stacey Thomasin palautuksilla hyvät kenttäasemat, mutta oli hyökkäyksessä vaisu. Nick Garrat kuljetti joukkuetta toisinaan eteen päin, mutta Lassi Heikkilä oli laitahyökkääjiensä kanssa pelikirjan eri sivuilla. Revontulien ensimmäinen vuoro päättyi Mika Kulmalan nappaamaan syötönkatkoon. Tämän jälkeen ei mennyt kauaa, kun pallo toimitettiin jälleen Ahilan kainaloon ja taululle syntyivät 12-0 lukemat.

Toisella neljänneksellä keskisuomalaiset saivat hyvät kenttäasemat Esa Vanhojan katkaistua Heikkilän syötön. Ne eivät myöskään jääneet hyödyntämättä, sillä Akumatti Leskinen polki Jaguaareille 19-0 johdon. Tämän jälkeen Markus Rämä katkaisi Heikkilän syötön ja palautti sen pohjiin saakka, mutta Rämän uran ensimmäinen Vaahteraliigamaali hylättiin kuitenkin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi, sillä perusteella, että hän aloitti tuulettamisen jo aloituslinjan päällä. Tuomio oli raju sillä tuuletus ei kohdistunut edes millään tavoin vastustajaa kohtaan. Enempää touchdowneja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, mutta Kulmala upotti vielä kaksi kenttäpotkumaalia ja vei niillä petolauman 25-0 puoliaikajohtoon.

Toisen puoliajan alussa Heikkilä paransi hetkellisesti peliään ja toimitti pallon pariin kertaan hyvin Joonas Tainalle. Maalialueelle asti joukkue ei kuitenkaan edennyt, sillä Smithwick hääri heittopuolustuksessa matalalla alueella ja nappasi syötönkatkon. Jaguaaritkaan eivät kuitenkaan onnistuneet kolmannen neljänneksen aikana pisteiden teossa. Oululaisten puolustuksesta Lauri Parviainen erottui selkeästi edukseen keräten ainakin yhden säkityksen ja aloituslinjan takana tehdyn taklauksen.

Päätösneljänneksellä Scott Perlin puski Jaguaarit 32-0 johtoon vahvalla juoksupelillä. Oulun hyökkäys liikutti palloa edelleen lähinnä juoksupelillä, sillä Heikkilän syötöt päätyivät enempi puolustajien kuin omien laitahyökkääjien näppeihin. Ehkä kauden komein puolustuksen suoritus nähtiinkin, kun Ville-Valtteri Suojanen katkaisi Heikkilän syötön, sai muulta puolustukselta hyvät blokit ja palautti palloa maaliin yli 60 jaardin verran. Tuulettelu alkoi tällä kertaa vasta maaliviivan jälkeen ja Jaguaarit siirtyivät 39-0 johtoon. Enempää pistesuorituksia ei nähty, sillä Oulun viimeinen pyristely päättyi jälleen syötönkatkoon. Tällä kertaa Heikkilä toimitti pallon hyvin Tainan näppeihin, mutta se kimposi niistä korkeuksiin ja Jon-Erik Talvion näppeihin. Tämän jälkeen Jaguaareille riitti yksien uusien yritysten saaminen ja toisella puoliajalla paljon palloa syliinsä saanut Mika Nissinen hankkinen ne. Näin peli päättyi Jaguaarien 39-0 voittoon.

Jaguaarien lopulliseksi sarjasijoitukseksi jäi voiton myötä jälleen viidessija. Tavoite oli pudotuspelipaikka, ja siihen olisi todennäköisesti riittänyt yhden lisävoiton hankkiminen. Keskisuomalaiset kärsivät kuitenkin sarjan aikana kolme kirpeää viimeisen neljänneksen tappiota Oululle 18-16, Porvoolle 7-12 ja Helsinki Wolverinesille 9-11. Oulu Northern Lights taas hyytyi hyvän alkukauden jälkeen seitsemänneksi. Suurin tekijä oululaisten kauden rikkoutumiseen oli avainpelaajien menetys joukkueen vahvuudesta. Pelinrakentaja Brent Rausch palasi yhdysvaltoihin henkilökohtaisten syiden vuoksi ja häntä tuuraamaan hankittu Brian Harris sekä ykköslaitahyökkääjä Aappo Saloranta loukkaantuivat. Vaahteraliiga jatkuu ensi viikonloppuna pudotuspeleillä, joihin jatkavat Seinäjoki Crocodiles, Helsinki Wolverines, Helsinki Roosters sekä Porvoon Buthchers.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää