Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit voittoon Trojansista - Pudotuspelit karkasivat silti

 

Jaguuarit voittoon Trojansista - Pudotuspelit karkasivat silti


Jyväskylän Jaguaarit laskettelivat vaivattoman oloiseen 28-0 kotivoittoon Turku Trojansia vastaan. Porvoo Butchersin kaadettua saman kierroksen ottelussaan TAFT:n 23-22, karkasivat kuitenkin Jaguaarien viimeiset mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan. Voittp ensi viikonlopun ottelusta varmistaisi jyväskyläläisille viidennen sijan.

Ottelun kulku oli varsin ennakoidun oloinen. Trojans ei saanut paljoakaan aikaan Jaguaarien vahvaa puolustusta vastaan ja Jaguaarien oma hyökkäyskin yski ja otti paljon rangaistuksia. Ensimmäisellä neljänneksellä Jaguaarit pääsi Aki Ollenbergin kopilla jo kolmen jaardin päähän turkulaisten maalista, mutta sen jälkeiset kiinnipitorangaistukset puskivat Jyväskylän 20 jaardia kauemmas. Mika Kulmala yritti kenttämaalia, mutta Trojans blokkasi potkun. Saman neljänneksen lopussa Daniel Smithwickin heitto tavoitti kuitenkin William Lahden, jonka kiinniotto vei Jaguaarit 7-0 johtoon.

Ottelun ratkaisuvaiheet nähtiin toisella neljänneksellä. Turun puolustuksen takakenttä munaili vastuunsa kahteen kertaan todella pahasti ja Perttu Ahila sekä Simo Suurkuukka tekivät touchdownin mieheen Smithwickin heitoista. Jaguaarien puolustus antoi hyvin painetta Anderssonille eikä Miko Ylikoskellakaan ollut juuri tilaa juosta. Etenkin Harmon Bruno, Scott Perlin, Mikael Paloniemi ja kasvattiseuraansa vastaan pelannut Ville-Valtteri Suojanen tuntuivat olevan hyvällä pelipäällä. Suurimmat jossittelut ajoittuivat ensimmäisen puoliajan loppuun. Jaguaarien puolustus hölmöili virheillään ja suunsoitollaan itselleen 30 jaardia rangaistuksia ja täysin kontrollissa ollut peli painui äkkiä Jyväskylän kenttäpäätyyn. Turun aikalisän ja yhden rangaistuksen jälkeen pelikellossa jäljellä olleet 12 sekuntia lähtivät kulumaan tuomarin antaessa virheellisesti merkin, vaikka sääntökirjan mukaan kellon olisi tullut käynnistyä vasta aloitussyötöstä. Trojans ehti näin pelaamaan vain yhden epäonnistuneen yrityksen ja tauolle mentiin Jaguaarien 20-0 johdossa.

Palokan auringon paisteessa kylpeneet katsojat ihmettelivät läpi ottelun Trojansin lentopotkaisijavalintaa. Shantavius Blount on kyllä kykenevä juoksujen pysäyttäjä, mutta hänen potkuissaan oli toivomisen varaa. Kolmannella neljänneksellä matala aloitussyöttö napsahti hänen nilkkaansa ja Jaguaarit saivat pallon Turun kenttäpäädyssä. Tämän jälkeen koko kauden peliään parantanut Simo Suurkuukka nappasi Smithwickin päivän neljännen touchdownheiton kiinni. Smithwickin juostua kaksi lisäpistettä taululle, olivat lukemat 28-0. Jaguaarien puolustus jatkoi hyviä otteitaan. Andersson alkoi yrittää laitahyökkääjien tavoittelua riskillä. Toisin kuin oululaiset viikko sitten, keskisuomalaiset eivät olleet yllätettävissä. Markus Rämä, Esa Vanhoja sekä Kimmo Pasasen avustamana Joel Honkonen kirjauttivatkin syötönkatkot mieheen. Rämällä tuntui muutenkin kulkevan ja hän löi pallon muutamaan kertaan hyvin pois Mikko Nymanin näpeistä.

Jos on viimeinen neljännes ollut Jaguaarien aiemmissa otteluissa jännittävä, niin sunnuntaina se oli kaikkea muuta. Pitkiä siivuja syntyessä liput lentelivät, eikä pelissä tuntunut enää olevan kellään kovin suuria tunteita mukana. Jaguaarien hyökkäyksen parhaat suoritukset oli nähty jo aiemmin Suurkuukan, Lahden sekä Ahilan toimesta. Turun onnistujina voi taas mainita kovan juoksupuolustuksen, joka ei juuri antanut Akumatti Leskiselle ja Scott Perlinille jaardeja. Näkyvimpiä pelaajia olivat Juha Pennanen ja Ilkka Koiranen. Aina tunteella pelaava Seikko Vennelä esti myös hyvin pari Jaguaarien kiinniottoa. Ottelun tehopelaajana palkittiin Jaguaarien Simo Suurkuukka.

Koska Porvoo Butchers nousi TAFT voitollaan kahdeksaan pisteeseen, ei Jaguaarit voi enää yltää kuin korkeintaan samaan pistemäärään. Tällöin porvoolaiset sijoittuvat sarjataulukossa ylemmäs keskinäisten voittojen perusteella. Mikäli taas ristiin pelanneet Jaguaarit, TAFT ja Butchers päätyisivät kaikki kahdeksaan pisteeseen, rankattaisiin Porvoo tällöinkin ylimmäiseksi, koska sillä on suurin voittoprosentti keskinäisistä otteluista.

Jaguaarien viimeisen ottelun panokseksi jää täten viitossijan varmistaminen. Voitolla Oulusta se on omissa käsissä. Mikäli Northern Lights kuitenkin yllättää Jaguaarit ja TAFT voittaa oman ottelunsa, jäävät keskisuomalaiset kuudensiksi.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää