Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaareilla ratkaisun paikat

 

Jaguaareilla ratkaisun paikat


Muiden otteluiden vaikutuksesta huolimatta Jaguaarien joukkue on suunnannut täysin katseensa viikonlopun omaan vastustajaansa. Sunnuntaina Palokkaan saapuva Turku Trojans kaatui joukkueiden viime kohtaamisessa vasta jatkoajan jälkeen. Troijalaisilla lienee muutenkin vapaantunut tilanne lähteä otteluun. Se ei voi nousta enää pudotuspeleihin ja sillä on taskussaan kauden avausvoitto viime viikonlopun Oulu-kohtaamisesta. Pakkovoitot ovat siis takana ja menestys kauden lopuissa otteluissa on pelkkää 30-vuotisjuhlakauden koristelua.

Trojansin ja Jaguaarien heikkoudet ja vahvuudet ovat olleet tällä kaudella samankaltaiset. Molemmat ovat esittäneet ajoittain todella vahvaa puolustuspelaamista, mutta hyökkäykset ovat yskineet. Trojansin hyökkäys vielä selvästi Jyväskylän vastaavaa pahemmin. Turun pelinrakentaja Joonas Anderssonilla on kuitenkin allaan kauden paras esityksensä. Jaguaarien takakentällä ei ole oululaisten tavoin varaa antaa Juuso Mäkisen ja Mikko Nymanin juosta nopeasti aukeavia kuvioita. Benjamin Jensenin lähettämä paine tekee Anderssonin elämästä varmasti hankalan, kunhan nopeat ensimmäisen luvun kuviot ovat ummessa. Koska Jyväskylän omallakin hyökkäysyksiköllä on ollut hankaluuksia pisteiden teossa, on puolustuksen pidettävä myös keskushyökkääjä Miko Ylikoski tarkasti nuhteessaan. Mikäli Ylikoski ja Turku saavat ottelun alussa onnistumisia alleen, tulee Trojansin kaataminen olemaan paljon vaikeampaa, kuin hyvän oman alun jälkeen. Jaguaarien Wolverines-matsin perusteella katsojien kannattaa seurata Jyväskylän puolustuksen puolelta etenkin Harmon Brunoa, Kimmo Pasasta sekä kasvattajaseuraansaa vastaan pelaavaa Ville-Valtteri Suojasta.

Trojansin vahvuus on siis myös puolustuksessa. Seikko Vennelä ja viime viikolla peräti kolme syötönkatkoa ottanut Sadat Chambers takaavat hyvän heittopuolustuksen, joten Jaguaarienkaan pelinrakentaja Daniel Smithwick ei voi luottaa vain yhteen kiinniottajaan. Jos Perttu Ahilaa vartioidaan tiukemmin, pitää vetaraani Aki Ollenbergin ja koko ajan otteita parantaneen Simo Suurkuukan juosta itseään tyrkylle. Akumatti Leskisellä ja Scott Perlinillä saattaa olla edessä kova päivä Ilkka Koirasta, Ilja Rediniä ja Shantavius Blountia vastaan. Tämän vuoksi olisikin tärkeää saada blokit osumaan Ahilalle tarjoiltavissa kiertopeleissä. Mikäli Ahila karkaa pari kertaa uusiin yrityksiin, alkanee tilaa löytyä juoksemiseen myös keskeltä.

Hyvällä alulla Jaguaareilla saattaa olla mahdollisuus kesän ensimmäisiin todellisiin pistejuhliinsa. Trojansin selkäranka saattaa napsahtaa herkästi rajusta aloituksesta. Mikäli keskisuomalaiset eivät kuitenkaan onnistu pisteidenteossa, saattaa ottelu venyä jälleen neljännen neljänneksen tai jatkoajan thrilleriksi.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää