Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit matkaa Seinäjoelle kivikovaa Crocodilesia vastaan

 

Jaguaarit matkaa Seinäjoelle kivikovaa Crocodilesia vastaan


Ensi sunnuntaina URHOtv tarjoaa luontodokumentin, jossa Jaguaarit matkaa metsästysretkelle Krokotiilien elinympäristöön. Molemmat petolaumat ovat luottaneet tällä kaudella juoksupainotteiseen hyökkäykseen ja vahvaan puolustukseen. Kohtaamisen ratkaisseekin se, kumpi pystyy paremmin iskemään kiiloja ja löytämään saumoja toisen kovasta puolustuksesta. Kumpi pystyy menemään vaikka läpi harmaan kiven.

Jaguaarit palasi viime ottelussaan voittokantaan TAFT:n kustannuksella. Joukkue on neljässä pisteessä ja mukana taistelussa viimeisestä pudotuspelipaikasta kolmen muun joukkueen kanssa. Seinäjoki Crocodiles on puolestaan hävinnyt kuudesta ottelustaan vain yhden ja lähtee kotiotteluunsa selvänä ennakkosuosikkina. Sen 220 tehdystä pisteestä suurin osa on tullut kuitenkin otteluista Turkua, Oulua ja Porvoota vastaan, kun taas esimerkiksi Roosters ja TAFT onnistuivat pitämään joukkueen kolmessa tehdyssä touchdownissa.

Crocodilesin hyökkäys on edennyt pääosin juoksupelillä (juoksuyrityksiä: 172, heittoyrityksiä: 99). Option-hyökkäystä tahkoavien matelijoiden tehokkaimmat etenijät ovat olleet Veikka Lehtonen ja pelinrakentaja Dominic Kegel, jotka kantavat päävastuun pallon kantamisesta. Jos Jaguaaripuolustus onnistuu lyömään kapuloita näiden herrojen rattaisiin, on Jyväskylällä mahdollisuus pitää seinäjokelaiset pienissä lukemissa Roostersin ja TAFT:in tavoin. Jaguaarien Harmon Bruno, Scott Perlin ja Joonas Raatikainen pystynevät taistelemaan keskustassa, mutta ottelussa vaaditaan huippusuoritusta myös kiertovastuusta huolehtivilta puolustajilta. Yksikin myöhästyminen voi olla liikaa.

Crocodiles on kuitenkin viljellyt myös heittopelejä hieman viime vuotta enemmän. Takakentän on siis syytä olla tarkkana juoksuhämäysten kanssa ja pitää kiinni varsinkin Vili Rajamäki ja kesken kauden joukkueen riviin ykkösdivisioonasta palannut Ilkka Laitinen.

Hyökkäyksessä Jaguaarien pitäisi pystyä paukuttamaan juoksuillaan Seinäjoen vahvan seinän läpi. Jaguaarien tälle kaudelle tyypilliset alle 20 pistettä eivät tule riittämään ottelussa. Kelloa ja Seinäjoen hyökkäysmahdollisuuksia kuluttavan juoksun lisäksi Jyväskylä tarvinnee muutaman ison pelin. TAFTia vastaan kentille palannut Perttu Ahila, kiertopelejä viljelevä Mika Nissinen sekä sähäkästi liikkuva pelinrakentaja Daniel Smithwick lienevät potentiaalisimmat ehdokkaat niitä tarjoamaan. Heittopelissä Smithwickillä ei ole varaa moneen heikkoon suoritukseen. Crocodilesin puolustus on napannut sarjan aikana peräti 12 syötönkatkoa. Useamman syötönkatkon pelaajia on monta ja lisäksi maahanlyöntejä riitää. Jälkimmäisiä on eniten Tuomas Leinosella (7 kappletta). Taklauksia on kirjannut selkeästi eniten joukkueen ulkomaalainen trio: Chris Holmesly (38,5), Corey Sonnier (32), Jeremy Behm (31,5). Heidän lisäkseen iso tekijä on ollut 7,5 aloituslinjan takana tehtyä taklausta ja 3,5 säkitystä kirjauttanut Lasse Kankaanpää.

Jaguaarien olisi syytä taistella myös omien korviensa välissä. TAFT-ottelussa jyväskyläläiset ottivat 16 rangaistusta ja pakittivat niiden myötä 131 jaardia. On pommin varmaa, että Crocodiles rankaisee virheistä kuolettavasti.

Ottelun avainkysymykset ovat siis seuraavat:
- Saako Jaguaarit lyötyä kapuloita Seinäjoen hyökkäyksen rattaisiin
- Pitääkö Jaguaarihyökkäys ketjut liikkeessä ja Crocodiles hyökkäyksen sivurajalla
- Pystyykö Jaguaarit tekemään puolustusta vastaan myös isoja pelejä

Ottelua voi seurata URHOtv:n kautta sunnuntaina 22.7. klo 18.00 alkaen.

Kierroksen muista otteluista jännittävin Jyväskylän kannalta on Porvoossa sunnuntaina klo 18.30 pelattava Butchers - Norhtern Lights -kamppailu.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää