Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaareille 15-13 voitto TAFT:sta

 

Jaguaareille 15-13 voitto TAFT:sta


Jaguaarit palasi voittokantaan nappaamalla pisteet Vantaa TAFT:sta. TV-ottelun sankariksi nousi Mika Kulmala, joka potkaisi kolme potkumaalia.

Ottelu alkoi Jaguaarien hyökkäysvuorolla. Alku oli räjähtävä. Daniel Smithwick linkosi pitkän pallon kokoonpanoon palanneelle Perttu Ahilalle, joka poltti oman miehensä ja vei Jaguaarit 6-0 johtoon.

Vantaa TAFT:n hyökkäyspeli ei lähtenyt kulkemaan vielä ottelun ensimmäisellä neljänneksellä. Varsinkin joukkueen juoksupeli yski paljon.

Jaguaarien hyökkäyksessä Scott Perlin pelasi kauden parhaan ottelunsa ja toi jyväskyläläisille useat uudet yritykset. Jaguaareilla oli kuitenkin jälleen vaikeuksia päästä maalialueelle asti. Neljännellä yrityksellä valmentaja Jensen luottikin usein potkaisija Mika Kulmalaan. Ensimmäisen neljänneksen loppupuolella Kulmalan potku kasvatti Jaguaarien johdon 9-0 numeroihin.

TAFTin hyökkäys jatkoi Miro Kadmiryn heittojen varassa, mutta eteneminen tyrehtyi epäonnistuneeseen heittoon neljännellä yrityksellä.

Toisella neljänneksellä Jaguaarit eteni hyvään kenttäasemaan lähelle TAFT:n maalia, mutta käsittämätön tuomarin tuomio, vei joukkuetta taakse päin. Ahila kompastui maassa maanneeseen vastustajaan, ja sai 15 jaardin rangaistuksen syötön vastaanoton häirinnästä. Jaguaarit eivät enää päässeet maalialueen lähelle, joten Jensen lähetti jälleen Kulmalan ja potkumaalijoukkueen kentälle. Tälläkin kertaa Kulmala upotti pallon haarukkaan, vaikka matkaa oli hulppeat 35 jaardia.

TAFT teki ottelusta kuitenkin jännittävän. Kadmiry linkosi puoliajan lopussa pitkän pallon Jaguaarien kenttäpäätyyn, missä hänen laitahyökkääjänsä onnistui koppaamaan sen hienosti. Tämän jälkeen Kadmiry etsi jälleen vapaata laituria, mutta otti jalat alleen, kun ei sitä löytänyt. Hänen nopeutensa riitti aina maalialueelle asti ja maajoukkueen ykköspelinrakentaja kavensi näin ottelun 12-7 lukemiin.

Toisella puoliajalla alettiin nähdä tältä kaudelta ikävän tuttuja Jaguaarirangaistuksia. Ensimmäisellä puoliajalla pari tuomiota oli kyseenalaisia, mutta toisen puoliajan lipuista Jaguaarit eivät voi syyttää kuin itseään.

Kolmas neljännes toi otteluun jännitystä entisestään, kun TAFT onnistui maalinteossa toistamiseen. Laitahyökkääjä Niko Niemi nappasi ensin lyhyen kopin, jonka jälkeen hän harhautti yhden, jos toisenkin Jaguaarin ja eteni aivan maalialueen tuntumaan. Jyväskylän puolustus kesti tämän jälkeen kolme ensimmäistä yritystä, mutta neljäs ja viimeinen vantaalaispeli oli liikaa. Kadmiry hämäsi ensin antavansa pallon keskushyökkääjälle, ja oli vielä heittävinäänkin palloa, jonka jälkeen hän otti jalat alleen viimeistellen lyhyen juoksumaalin. Kun lisäpistepotku epäonnistui, siirtyi TAFT tiukkaan 12-13 johtoon.

Neljänneksen lopussa keskisuomalaiset tekivät kuitenkin ison pelin. Ville-Valtteri Suojanen repi pallon Kadmiryn käsistä ja William Lahti pääsi palauttamaan sitä lähelle Vantaan maalia. Tämän jälkeen Jaguaarien hyökkäys eteni aivan maaliviivan lähelle, mutta ei päässyt taaskaan sen yli. Neljännen yrityksen resepti oli tuttu. Kulmala kentälle ja kolme pistettä tauluun. Näin syntyi ottelun voittomaaliksi jäänyt 15-13 pistesuoritus.

Viimeisellä neljänneksellä TAFT:n hyökkäys oli onnistua komeassa kikkapelissä, jossa entinen nuorten maajoukkuepelinrakentaja Risto Hakkarainen linkosi pallon lyhyen screen-syötön jälkeen yläkentälle, mutta Jaguaarien Suojanen ennätti paikalle viime hetkellä ja tööttäsi Pekka Utriaista sen verta voimakkaasti, että koppi jäi tekemättä.

Jaguaarien hyökkäys sen sijaan onnistui tekemään kaksi pitkää hyökkäysvuoroa, jotka kuluttivat kellon nollille. Varsinkin viimeinen vuoro oli hienoa katsottavaa. Kahteen suuntaan raataneet linjamiehet antoivat blokkeja tehdessään kaikkensa ja pallonkanto-osastolla häärineet Perlin, Akumatti Leskinen, Mika Nissinen ja viimeisenä miehenä vielä pelinrakentaja Daniel Smithwick liikuttivat ketjuja ja pitivät kellon käynnissä.

Näin Jaguaarit otti kauden toisen voittonsa. Perttu Ahilan paluu kokoonpanoon näkyi Jyväskylän otteissa selvästi. Hänen ja molempien voittojen takuumieheksi nousseen Kulmalan tuomat 15 pistettä riittivät tällä kertaa voittoon asti. Suurin ansio voitosta kuuluu kuitenkin puolustukselle, joka pelasi jälleen kerran mainion pelin ja piti vantaalaiset 13:sta pisteessä. Suuri kiitos kuuluu etenkin linjamiehille, jotka jaksoivat kahteen suuntaan pelaamisesta huolimatta antaa Kadmirylle painetta, niin paljon, ettei hänellä ollut tarpeeksi aikaa vapaiden laitahyökkääjien etsimiseen.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää