Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarien kotiavaus sunnuntaina

 

Jaguaarien kotiavaus sunnuntaina


Kolmen vierasottelun kiertueella kautensa aloittanut Jaguaarilauma pääsee sunnuntaina vihdoin kotiotteluiden makuun. Vastustajaksi saapuu kolmella tappiolla kautensa aloittanut Porvoo Butchers. Vuosien 2005-2010 välisenä aikana kaikki Suomen mestaruudet voittanut Butchers on ollut tällä kaudella vaikeuksissa. Porvoolaisten mestaruuksien takuunimet ovat loistaneet poissaolollaan, eivätkä seuran amerikkalaishankinnatkaan ole onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla.
 
Santtu Äyräväisen tähdittämän puolustuksen puolella Porvoo on päästänyt keskimäärin 29 pistettä ottelua kohden. Vielä suuremmat ongelmat Butchersilla on ollut kuitenkin hyökkäyksen puolella. Vikkelä keskushyökkääjä Micky Kyei ei ole onnistunut karkaamaan vastustajien puolustuksilta ja joukkue on ollut pitkälti heiton varassa. Laitahyökkääjäkaartista Ville Kurvinen ei ole pelannut kaikissa otteluissa, joten nuori Phung Nguyen on kerännyt eniten kiinniottoja. Pelinrakentaja Ray Wagnerilla ei ole kuitenkaan ollut helppoa, sillä puolustukset ovat osanneet odottaa hänen heittojaan. Hänen syöttönsä onkin katkaistu alkukauden kolmessa ottelussa peräti seitsemän kertaa.
 
"Gridiron-jenkkifutissivuston mukaan Porvoo on irtisanonut ulkomaalaistensa sopimukset ja joukkueen pelinrakentajaksi palaa viime kaudella Porvoossa pelannut Mackenzie McGrady. Hän vahvistaa Butchersia merkittävästi ja hänen läsnäoloonsa olemme tämän viikon valmistautuneet", kommentoi Jaguaarien valmennukseen kuuluva Mikko Hänninen.
 
Kaudella 2011 McGrady heitti Vaahteraliigassa 3251 jaardia, tehden heitoillaan 28 TD:tä ja vain kuusi niistä johti syötönkatkoon.
 
Jaguaarien alkukausi on ollut takkuileva. Ensimmäisestä ottelusta puuttui pelinrakentaja Daniel Smithwick. Toisessa matsissa hänen ja laitahyökkääjien yhteispeli oli vielä pahasti hakusessa. Oulussa Smithwick oli jo elementissään, mutta muut poissaolot ja loukkaantumiset sekoittivat pakkaa. Butchersia vastaan Akumatti Leskinen löytyy jälleen kokoonpanosta, mutta esimerkiksi Perttu Ahilan pelikunto lienee kysymysmerkki. Jaguaarien valmennus joutuu siis pohtimaan lähteäkö otteluun parina viime vuonna käytössä olleella Fly sweep-järjestelmällä, vai jollakin muulla systeemillä. Olipa pelitapa sitten mikä tahansa, moneen virheeseen ei ole varaa.
 
Puolustuksen puolella Jyväskylä on ollut avausottelun jälkeen varsin hyvä. Oulua vastaan se ei kuitenkaan riittänyt, vaan Aappo Saloranta teki Jaguaareja vastaan melkein mitä tahtoi. Vastustajan isossa roolissa pelaavat tähdet on siis saatava pimennettyä. Porvoon tapauksessa tämä tarkoittaa ainakin McGradyn, Kyein, Nguyen ja Kurvisen kurissa pitämistä. Jaguaarien takakentän Kimmo Pasanen, Esa Vanhoja, Mika Kulmala ja Ville-Valtteri Suojanen ovat tehneet jo monia isoja pelejä. Varautumalla nopeatempoiseen pelien kutsumiseen ja muodostelmien muutoksiin, heillä on täydet mahdollisuudet tiivistää aluepuolustuksen ikkunoita entisestään ja pitää teurastajat kurissa.
 
Ottelussa kohtaa siis kaksi kipeästi voittoa tarvitsevaa joukkuetta, jonka peli on ollut alkukaudesta sekaisin enemmän kuin valmennukset olisivat toivoneet. Ottelu ratkenneekin siihen, kumpi onnistuu pitämään pakettinsa paremmin kasassa ja tekee vähemmän virheitä. McGradyn ilmestyminen kokoonpanoon tuo lisäksi oman lisämausteensa soppaan.
 
Ottelu Palokan urheilupuistossa alkaa klo 17.00.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää