Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaareille vihdoin avausvoitto

 

Jaguaareille vihdoin avausvoitto


Jyväskylän Jaguaarit päätti vihdoin seitsemän ottelua pitkän tappioputkensa Kouvola Indiansia vastaan. Avauskierroksella Indians oli Jaguaareja parempi yhden pisteen erolla, mutta nyt joukkueiden voimasuhteet olivat muuttuneet.

Kouvola aloitti ottelun hyökkäävänä joukkueena ja onnistui maalinteossa Thomas Addisonin pitkällä juoksulla.

Jaguaarien hyökkäys vastasi kuitenkin ensimmäisen puoliajan muista osumista. Ensin Perttu Ahila teki Evan Mozzochin heitosta 7-6 kavennuksen ja tämän jälkeen Josef Saker rikkoi kuparisensa komealla juoksupelillä. Kun Pasi Raatikainen nappasi kopin Sakerin maalin jälkeisestä lisäpisteyrityksessä oli taululla lukemat 7-14.

Ottelun Indiansin hyvin aloittanut hyökkäys joutui ongelmiin Jaguaarien puolustuksen kanssa. Sekä Luke Painter että Demetrius Cody nappasivat molemmat syötönkatkon ensimmäisellä puoliajalla.

Jaguaarien hyökkäyksellä oli vielä paikka hankkia kahden maalin johto ennen taukoa. Joutuisasti kulunut kello kavensi kuitenkin Jyväskylän pelivalikoimaa huomattavasti. Mozzochi toi joukkonsa kolmen jaardin päähän Kouvolan maalista, mutta tämän jälkeen heitoille ei enää ollut tilaa. Viimeinen yritys käytettiin juoksupeliin, mutta Indiansin Toni Tuhkanen pysäytti Sakerin jaardin päähän maalista ja tauolle mentiin näin 7-14 tilanteessa.

Kolmannella neljänneksellä kaikki auki

Jyväskylä pääsi aloittamaan toisen puoliajan hyökkäävänä joukkueena. Indians ahdisti Jaguaarit kahdesti neljännelle yritykselle, mutta Mozzochi löysi Ahilan ja Aki Ollenbergin, joiden koppien turvin keskisuomalaiset pääsivät jatkamaan vuoroaan. Heittojen venyttäessä Kouvolan puolustusta, iski Walter Pam 15 jaardin juoksulla taululle 7-21 lukemat.

Pitkään vuoroaan odottellut Indians-hyökkäys pääsi lopulta kentälle kolmannen neljänneksen puolivälissä. Pelinrakentaja Columbus Givens toimi arkkitehtinä jaellen lyhyitä heittoja ja otti tarvittaessa jalat alleen. Kymenlaaksolaiset etenivät 9 jaardin päähän Jaguaarien maalista, jonka jälkeen Kristof Schroeder koppasi touchownin Givensin heitosta. Jani Heinisalon potku epäonnistui ja tilanne oli näin 13-21.

Lopussa puolustus piti ja juoksu kulki

Jaguaarien hyökkäyksen pysähdyttyä, Kouvola pääsi jälleen kentälle. Givens kikkaili ensin pariin kertaan Jaguaaripuolustukselta karkuun, mutta Jani Joutsenen säkitys ja kahteen suuntaan pelanneen Sakerin taklaus pysäytti intiaanien laukan.

Muiden vauhdin hidastuessa helteessä, Pamin singeri tikkasi yhä hyvin ja hän kuljetti soikiota 54 jaardia neljällä yrityksellä. Saker sai pallon kainaloonsa kahdesti. Saldona oli kymmenen jaardia ja touchdown, jonka turvin Jyväskylä siirtyi 13-28 johtoon.

Indiansin kiri ei päässyt liikkeelle. Monesti tämän kauden aikana rähmännyt Pam repi nyt pallon irti puolustuksessa Addisonilta ja keskisuomalaisten avausvoitto alkoi näyttää todennäköiseltä. Edellisen hyökkäysvuoron juoksupelien onnistuminen ei ollut sattumaa, vaan Jaguaarit jatkoivat samalla kaavalla kohti Indiansin maalia ja kauden ensimmäistä voittoaan. Keskisuomalaisen jenkkifutisperheen blokatessa intiaaneja nurin, kantoivat Pam ja Saker palloa. Ruotsalaisvahvistus oli jälleen kerran kantovuorossa viimeisenä ja Saker pääsi juhlimaan auennutta ketsuppipulloa ottelun kolmannella maalilla. Ottelu päättyi näin Jaguaarien 13-35 voittolukemiin.

Yhteenvetoa

Kouvolalle kolme pallon menetystä olivat ottelussa liikaa. Puolustuksessa 18 eri Jaguaaria kirjautti taklauksia, eikä Codyn täytynyt ehtiä joka paikkaan. Hyökkäyksessä Jyväskylä joutui pelaamaan pelottavan paljon vielä neljänsillä yrityksillä, mutta tällä kertaa riskirajoilla liitely riitti ja kannatti. Lisäksi Jaguaarien hyökkäys selvisi ottelusta ilman ainuttakaan syötönkatkoa ja rähmäystä. Mozzochi ja laitahyökkääjistö pelasivat hyvin yhteen ottelun alkupuolella, ja Pam sekä upeat kolme maalia tehnyt Saker hoitivat homman kotiin ottelun lopussa.

Loukkaantumisten jälkeen paluun pelaavaan kokoonpanoon tehnyt Joel Honkonen tiivisti hyvin Jaguaarien fiiliksiä ottelun jälkeen.

- Heo, hän tuuletti ensin ja vakavoitui sitten nopeasti.

- Olin tyytyväinen peliin, mutta tarvitsemme vielä vähintään toisen voiton. Tämän illan jälkeen katseet ovat jo tulevassa.

Jaguaareilla on Vaahteraliigassa jäljellä kaksi kotiottelua. Niistä sen tarvinnee voittaa toinen varmistaakseen paikkansa ensi kauden Vaahteraliigassa.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää