Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit pelaa sunnuntaina viidennestä sijasta

 

Jaguaarit pelaa sunnuntaina viidennestä sijasta


Jaguaarien jääminen play offien ulkopuolelle varmistui viime kierroksella hienosta Trojans-voitosta huolimatta. Ensi sunnuntain kotiottelu Northern Lightsia vastaan päättää näin jyväskyläläisten kauden. Edessä on paitsi kesän viimeinen marssi - myös kalavelkojen maksun aika. Voittihan Oulu Jaguaarit kotonaan alkukesästä. Voitolla Jaguaarit varmistaisi itselleen Vaahteraliigan viidennen sijan, käy muissa otteluissa sitten miten tahansa. Tappiolla Jyväskylä saattaisi puolestaan luiskahtaa seitsemänneksi asti. Pelissä on siis lopullinen sarjasijoitus ja kunnia. Sunnuntaina nähdään varmistavatko keskisuomalaiset viitostilansa vai tuikkivatko revontulet Palokan illassa.

Vastustaja Oulu Northern Lightsia ei käy kateeksi. Joukkueella on ollut todellista epäonnea avainpelaajiensa kanssa. Ykköslaitahyökkääjä Aappo Salorannan selkä meni kauden puolivälissä niin juntturaan, että hänet nähdään kentillä vasta ensi kesänä. Loistavasti pelannut Brent Rausch pakkasi samoihin aikoihin kamppeensa henkilökohtaisten syiden vuoksi ja hänen tilalleen hankittu Brian Harris loukkaantui niin pahasti, että oululaiset purkivat hänen kanssaan tekemänsä sopimuksen.

Jaguaarien peli on taas parantunut alkukaudesta. Daniel Smithwick pääsi ensimmäisten viikkojen jälkeen sinuiksi joukkueen systeemin kanssa ja sweep-miehet Mika Nissinen ja Perttu Ahila palailivat sairastuvalta. Jaguaarien loukkaantumisosastolla ovat tällä hetkellä linjamiehet Samuel Seppälä, Lasse-Matti Nieminen sekä Turku-pelin jälkeen joukkoon liittynyt Akumatti Leskinen. Jyväskylällä on kuitenkin heittää Leskisen paikalle Scott Perlin, siinä missä oululaiset joutuvat paikkailemaan pelinrakentajaosastoaan Lassi Heikkilällä. Viime ottelussaan kovaa Wolverinesia vastaan Heikkilä heitti palloa yli 104 jaardia, mutta koska joukkueen juoksupelikään ei kulkenut, sai Oulu aikaiseksi vain 3 pistettä. Heikkilällä ei tule olemaan helppo ottelu myöskään Jaguaareja vastaan. BJ Jensenin eri puolilta puolustusta lähettämä paine ja aluepuolustuksen vastuut ovat vaikeasti luettavia muuttuvia tekijöitä nuorelle pelinrakentajalle. Mikäli Oulu haluaa ottelussa taistella voitosta, olisi sen hyökkäyksen linjamiesten ja keskushyökkääjien saatava juoksupelinsä toimimaan ja tuettava heittoa säännöllisillä onnistumisilla.

Puolustuksen puolella Oulun keskusta kestää vertailun muihin liigajoukkueisiin verrattuna. Takakentän Stacey Thomas ja Sampsa Isohätälä eivät kuitenkaan kerkeä puolustamaan kentän kaikkia nurkkia. Oulun tarvitseekin onnistua antamaan Smithwickille runsaasti painetta ja pudottomaan silloin tällöin tukimiehiä juonikkaasti takakentän avuksi. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Nick Garrat onnistuikin sotkemaan Jaguaarien hyökkäyksen pasmoja tekemällä kolme taklausta aloituslinjan takana ja nappaamalla syötönkatkon keskeltä syvää takakenttää. Pallonmenetyksiä aiheuttamalla puolustus saattaa saada annettua tarpeeksi hyviä mahdollisuuksia vajaamiehiselle hyökkäykselleen.

Jaguaarien taas tulee jatkaa siitä mihin Turkua vastaan jäätiin. Ensimmäinen askel voittoon on Oulun juoksupelin tukkiminen, kantoi palloa sitten Olli Mämmelä, Nick Garret tai Stacey Thomas. Mikäli tämä onnistuu, joutuu Northern Lights turvautumaan Heikkilän heittokäteen ja Jyväskylän puolustus pääsee näyttämään parasta osaamistaan.

Hyökkäyksessä Jyväskylä halunnee saada onnistumisia juoksuilla ja pakottaa Oulun tukimiehet huolestumaan pallonkantajista. Tämän jälkeen Smithwickille jäänee aikaa etsiä isompia heittoikkunoita takakentältä ja toimittaa palloa William Lahdelle, Perttu Ahilalle ja Simo Suurkuukalle. Leskisen loukkaantuminen saattaa kasvattaa myös Northern Lights-kasvatti Mika Nissisen roolia. Nissinen paloi näyttämisen halusta jo joukkueiden viime kohtaamisessa ja sai kuulla oululaiskatsomosta yksittäisiä huutoja sivurajalle jäämisestään. Pari komeaa kiertopeliä ja touchdown olisi oiva tapa tukkia suut.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää