Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaareille tappio hyvästä taistelusta huolimatta

 

Jaguaareille tappio hyvästä taistelusta huolimatta


Jyväskylän Jaguaarit haastoi Wolverinesin tosissaan. Taistelu ei kuitenkaan riittänyt aivan voittoon asti vaan helsinkiläiset ottivat voiton Janne Kalpion potkumaalilla.

Molempien joukkueiden puolustukset olivat vahvoina ottelun alussa. Jaguaarit pääsi kuitenkin pisteiden makuun ensimmäisellä neljänneksellä Mika Kulmalan potkumaalilla ja siirtyi 3-0 johtoon.

Vierasjoukkueen potkaisija Janne Kalpio oli myös hyvällä pelipäällä. Hänen lentopotkunsa pakotti Jaguaarit lähtemään omaan hyökkäysvuoroon aivan oman maalialueen tuntumasta. Kolmen yrityksen jälkeen Jaguaarien aloitussyöttö leijaili päätyrajasta yli ja Wolverinesin puolustuksen tilille kirjattiin omamaali. Tilanne kaventui näin jenkkifutiksessa harvemmin nähtäviin 3-2 lukemiin.

Puoliajan loppu tuli Jaguaarien kannalta vastaan sopivaan aikaan. Helsinkiläisten hyökkäyksellä oli päällä hyvä vaihde, mutta ajan vähyys pakotti Cedric Johnsonin heittopuuhiin. Jaguaarien takakenttä ei tällä kertaa taipunut ja puoliajalle mentiin samaisissa 3-2 numeroissa.

Vahva puolustuspelaaminen jatkui toisella puoliajalla. Jaguaarien hyökkäys viihtyi kentällä yleensä vain kolmen yrityksen verran. Kulmalan lentopotkut olivat kuitenkin mainioita ja Wolverines joutui lähtemään omiin vuoroihinsa huonoista kenttäasemista. Helsinkiläisiä riesasivat myös pallonmenetykset. Stephen Stokes ja Mike Andrew eivät pelanneet muutenkaan kesän parasta futistaan. Kolmannella neljänneksellä Andrew onnistui kuitenkin tekemään ottelun ensimmäisen touchdownin ja vei Ahmat 3-8 johtoon.

Jaguaarien otteluissa on tällä kaudella saatu jännittää usein täydet neljä neljännestä. Keskushyökkääjä Andrew rähmäsi pallon samaan tapaan kuin Calanda Broncosia vastaan ja Jaguaarien Joonas Raatikainen palautti pallon lähes maaliin asti. Raatikaisen alustuksen jälkeen Scott Perlin sai kunnian viimeistellä Jaguaarien touchdownin lyhyellä juoksupelillä. Jyväskylä siirtyi näin 9-8 johtoon. Maalin jälkeen Jaguaarit yritti potkun sijaan kahta lisäpistettä pelaamalla, mutta koppi jäi syntymättä.

Wolverinesin viimeinen hyökkäys vuoro pysähtyi 53 sekuntia ennen ottelun loppumista Jaguaarien kenttäpäätyyn. Maajoukkuerinkiin kuuluva Kalpio oli kuitenkin mies paikallaan ja potkaisi Wolverinesin 9-11 johtoon.

Daniel Smithwickin pitkä palautusjuoksu nostatti vielä Jyväskylän kotikatsomon toiveita. Kulmalan kenkä oli tuonut Jaguaareille jo kaksi voittoa ja hänen potkuetäisyydelleen ei ollut enää pitkä matka. Lyhyeksi jäänyt kolmannen yrityksen koppi kulutti kuitenkin kelloa armotta ja kaikki aikalisät oli jo käytetty. Hätäisen rangaistuksen jälkeen jäljelle jäi neljäs yritys ja viisi sekuntia. Smithwick tavoitteli pitkällä heitollaan kulmapuolustajan kanssa painivaa laitahyökkääjää. Tuomarin tuomio oli hyökkääjän virhe ja ottelun lopputulokseksi jäi 9-11.

Jaguaarit pelasi joka tapauksessa pirteästi ja teki ottelusta Wolverinesille todella vaikean. Jyväskylän puolustus pelasi varmasti kauden parhaan ottelunsa ja antoi joukkueelle mahdollisuuden voitosta taistelemiseen. Mikäli Jaguaarit saa vielä hyökkäyksensä rullaamaan paremmin, on kahdesta jäljellä olevasta kotiottelusta lupa odottaa voittoja.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2012 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012

Ottelut kaudella 2012

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää