Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarien runkosarja tilastojen valossa

 

Jaguaarien runkosarja tilastojen valossa


Perttu Ahila liigan paras suomalainen pistemies

Jaguaarien hyökkäyksessä laitahyökkääjänä, pallonkantajana ja potkaisijana toiminut Perttu Ahila sijoittui tehtyjen pisteiden tilastossa viidenneksi. Ahilan 15 touchdownia ja 23 lisäpistettä muodostavat loppusummaksi 113 pistettä. Ahilan jälkeen seuraavaksi paras suomalainen pistemies on Crocodilesin laitahyökkääjä/potkaisija Ilkka Laitinen 106:lla pisteellä.

Fountain Greg, Crocodiles, 210
Squillini Anthony, Rajaritarit, 144
Doss Joseph, Wolverines, 144
Watkins Chris, Butchers, 120
Ahila Perttu, Jaguaarit, 113

Jaguaarien juoksupainotteisuus näkyi myös tilastoissa

Jaguaarien juoksuhyökkäys keräsi Crocodilesin ja Wolverinesin jälkeen eniten jaardeja runkosarjassa. Tosin Porvoo Butchersin juoksupeliä voidaan pitää Jaguaarien vastaavaa tehokkaampana, sillä joukkue keräsi lähes yhtä paljon jaardeja käyttäen vähemmän yrityksiä.

Jaguaarien heittohyökkäykselle jaardeja kertyi 1198. Taakse tässä tilastossa jäävät mielettömän vahvan juoksupelin omannut Crocodiles, sekä liigajumbo Trojans. Vähäiseksi jäänyttä jaardimäärää selittää tottakai myös juoksupainotteinen pelitapa, sillä Jaguaareilla oli Crocodilesin jälkeen vähiten heittoyrityksiä sarjassa.

Pelinrakentaja Santeri Supin onnistumisprosentti jää selvästi liigan kärjen ulkomaalaisten vastaavia pienemmäksi, mutta jaardien määrä suhteessa onnistuneiden heittojen määrään on todella suuri (keskimäärin 20,7 jaardia yhdellä onnistuneella heitolla). Esimerksiksi Supin alapuolella majailevat Hardesty ja Sandhu jäävät 11 jaardin pintaan. Tämä nostaa Supin tilastoissa viidenneksi, pudotuspeleihin tiensä raivanneiden amerikkalaisten jälkeen.

Jaguaarien kolme parasta juoksijaa olivat Perttu Ahila (599 jaardia, 9 touchdownia), Akumatti Leskinen (532 jaardia, 3 touchdownia) ja Lukkes Gilgan (526 jaardia, 7 touchdownia). Ahila mahtuu liigan juoksutilastossa sijalle 10 ja jos tarkastellaan jälleen vain suomalaisia pelaajia, ovat Ahila ja Leskinen Roostersin Henri Jussilan jälkeen sijoilla 2 ja 3.

Jyväskylän laitahyökkääjien tilastot jäävät selvästi liigan kärkipään heittopainotteisista hyökkäyksistä. Jaguaarien kolmen kärki on James Perez (15 koppia, 349 jaardia, 6 touchdownia), Perttu Ahila (14 koppia, 440 jaardia, 5 touchdownia) ja Tuukka Pernu (12 koppia, 113 jaardia, 1 touchdown), joka ehti pelata kuusi ottelua.

Juoksun pysäyttäminen oli hankalaa

Jaguaarien joukkue ei ole liigan suurikokoisimpia pelaajien määrässä, senteissä tai kiloissa mitattuna. Tämä tarkoittaa sitä, että moni linjamies joutuu vääntämään sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Lisäksi vahvan juoksupelin pysäyttäminen on haaste koossa tasoitusta antavalle tukimieskaartille. Jaguaarien juoksupuolustus oli Rajaritareiden jälkeen runkosarjan toiseksi heikoin.

Heittopuolustus toimi sitä vastoin varsin mallikkaasti. Jaguaareja vastaan heitettiin 1689 jaardia. Parannusta viime kauden lukuun 2051 on siis tullut selvästi. Jaguaarien heittopuolustus olikin sarjan kolmanneksi paras Crocodilesin ja Wolverinesin jälkeen. Tämä riittää nostamaan Jaguaarien puolustuksen kokonaisvertailussa sijalle viisi.

Jaguaarien ahkerimmat taklaajat olivat Sami Mäkinen (42 taklausta), Joonas Raatikainen (36,5 taklausta), Timo Kosunen (31 taklausta) ja Markus Rämä (31 taklausta). Mäkisen 42 taklausta riittivät Vaahteraliigan tilastoissa sijaan 13 ja Raatikaisen 3 säkkiä säkitystilaston sijaan 9.

Tulokaskauttaan pelannut kulmapuolustaja Rämä taas oli Jaguaarien takakentän parhaimmistoa kirjauttaen taklausten lisäksi 2 syötönkatkoa ja 6 maahanlyöntiä. Tämä tarkoittaa kahdeksaa puolustettua syöttöä, joka takaa liigan tilastoissa, neljän muun pelaajan kanssa jaetun, kakkossijan.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää