Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wolverinesille rutiinivoitto siipirikoista Jaguaareista

 

Wolverinesille rutiinivoitto siipirikoista Jaguaareista


Helsinki Wolverines otti varsin vaivattomasti voiton runkosarjan viimeisessä ottelussa kapealla kokoonpanolla pelanneista Jaguaareista.

Wolverines aloitti ottelun hieman poikkeavalla tavalla ja käytti paljon heittopeliä. Todella vahvasta juoksusta tällä kaudella tunnetun joukkueen pelinrakentaja Cedric Johnson toimitti lyhyitä heittoja perille varmoin ottein ja hyökkäysvuoro päättyi lopulta Rick Henneseyn touchdowniin.

Ilman Akumatti Leskistä liikkeellä ollut Jaguaarihyökkäys pyrki etenemään lyhyillä heitoilla sekä juoksupeleillä. Palloa kantoi parhaiten Leskistä tuurannut Joonas Raatikainen. Puolenkentän jälkeen pelinrakentaja Santeri Supi sai hämättyä Helsingin puolustajat paitsioon, joka takasi riskittömän mahdollisuuden pitkän heiton yrittämiseen. Supi tavoitteli Tony Krikoriania, jota kuitenkin rikottiin pallon ollessa ilmassa. Näin Jaguaarit etenivät rangaistuksen turvin 15 jaardia. Pian tämän jälkeen valmentaja Benjamin Jensen kaivoi kansiostaan tutun kikkapelin, jossa Supi heitti pallon laitahyökkääjä James Perezille, joka viskasi pelivälineen uudelleen ilmaan kohti täysin vapaaksi jäänyttä Krikoriania. Tilanne Ahilan lisäpistepotkun jälkeen 7-7. Wolverines alkoi pikkuhiljaa antaa palloa tuttujen jyrien, Joseph Dossin ja Stephen Stokesin kainaloon. Johnson piti Jaguaarien puolustusta varpaillaan välillä myös heitoin ja screen-pelein. Kentän kuningas oli kuitenkin Stokes, joka pelasi tilanteet loppuun riippumatta siitä kuinka monta taklaajaa nilkoissa, paidassa tai housunpuntissa roikkui. Hän tekikin ensimmäisellä puoliajalla kaksi touchdownia.

Jaguaarien hyökkäys koki kovia ottelun toisella neljänneksellä, kun Supi jysäytettiin kentän pintaan heittopelin päätteeksi. Tämän jälkeen pelinrakentajan saappaisiin asteli Perez. Tämän jälkeen Jaguaarit etenivät enää lähinnä Perezin omilla juoksuilla ja parilla lyhyellä heitolla. Näistä yhden vastaanotti Ottopekka Leskinen, joka kurotti palloa korkealta ja sai samalla keskivartaloonsa Anssi Nevalaiselta yhden Vaahteraliigakauden kovimmista taklauksista. Taistelusta ja lyhyen matkan etenemisestä ei kuitenkaan yhtenäisiä, jatkuvia hyökkäysvuoroja syntynyt, eikä Jaguaarit pystynyt tekemään pisteitä. Puoliajalle mentiin näin Wolverinesin kahden maalin johtolukemissa 21-7.

Toisella puoliajalla Jaguaarien hyökkäys ei pystynyt sen kummempaan. Näin ottelun lopusta muodostui lähinnä Jaguaarien puolustuksen kestävyyttä koetellut kamppailu. Parhaiten Jaguaaripuolustuksesta nousivat ottelun aikana esiin useita taklauksia tehneet Sami Mäkinen ja Tuukka Pernu, sekä yhden syötönkatkon ottanut ja toisen Leskisen käsiin dipannut Krikorian.

Wolverines meni kuitenkin menojaan. Stokes teki ottelun kolmannen maalinsa ja kun lähinnä blokkaavana sisempänä laitahyökkääjänä tunnettu Vili Vuorinen pyörähti linjasta vartioitta maalialueelle, siirtyi Wolverines 34-7 johtoon. Näissä lukemissa lähdettiin myös ottelun päätösneljännekselle. Viimeisellä neljänneksellä helsinkiläiset antoivat peliaikaa myös nuoremmille pelaajilleen.

Hyökkäyksen puolella pysyi kentällä kuitenkin myös tutumpia nimiä, joista Doss vastasi komealla loikallaan ottelun viimeisestä maalista. Paavolan onnistuttua yhtä lisäpistettä lukuunottamatta kaikissa potkuissaan, kirjattiin Wolverinesille selkeä 41-7 voitto väsyneistä Jaguaareista. Lopputulos ei vaikuttanut mitenkään Jaguaarien sarjasijoitukseen. Wolverines sen sijaa varmisti sillä runkosarjan kolmannen sijan. Playoff-parit ovat näin siis Crocodiles-Rajaritarit ja Butchers-Wolverines.

Jaguaarien lopullinen sijoitus on viides

Jaguaarien kausi 2010 oli nuorennusleikkauksen jälkeisen ajan ja uuden neljän vuoden projektin ensimmäinen. Se poiki joukkueelle kuudennen sijan. Täksi kaudeksi tavoitteeksi oli asetettu playoff-paikka, mutta sijoitus parani vain pykälällä Jaguaarien sijoituttua viidenneksi. Tulos on kuitenkin nuorelta joukkueelta hyvä saavutus, jonka pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan joukkuetta projektin kahta jäljellä olevaa vuotta varten.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää