Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Viimeistä viedään

 

Viimeistä viedään


Jaguaarit matkaa runkosarjan päätöskierroksella Helsinkiin Wolverinesin vieraaksi. Jaguaarien kärsiessä viime viikolla tappion Seinäjoelle, voittivat helsinkiläiset Turku Trojansin ja varmistivat pudotuspelipaikkansa. Samalla kuolivat myös Jaguaarien toiveet playoffeista. Lauantaisella TV-ottelulla ei ole siis enää vaikutusta Jyväskylän lopulliseen sarjasijoitukseen. Jaguaarit lähtee kuitenkin hakemaan ottelusta ahmalauman päänahkaa ja hyvää päätöstä kaudelle.

Jaguaarit on kohdannut Wolverinesin jo kertaalleen tällä kaudella. Tuolloin jyväskyläläiset johtivat Kangasniemen ukkosmyräkän keskellä pelattua ottelua jo kahdella touchdownilla. Santeri Supi oli heittänyt Jaguaarien tekemästä neljästä touchdownista kolme. Wolverines tuli kuitenkin ensimmäisen puoliajan lopussa tasoihin. Toisen puoliajan kaatosade lopetti Jyväskylän heittohyökkäyksen ja siirsi Jaguaarit pelkän juoksun varaan. Wolverinesin hyökkäys pystyi edelleen isoihin peleihin ja vei Wolverinesin voittoon lukemin 34-48 (28-28).

Cedric Johnsonin, Joseph Dossin ja Stephen Stokesin johtama ahmojen hyökkäys on ollut vastustajille paha pideltävä. Joukkue on tehnyt keskimäärin 46 pistettä per ottelu. Alin lukema on 28 pistettä syntyi avauskierroksen ottelussa Crocodilesia vastaan. On siis selvää, että Jaguaarien hyökkäyksen on pystyttävä venymään pistekarkeloihin, vaikka puolustus pelaisi hyvän ottelun. Pisteiden lisäksi auttaisi, että hyökkäys pystyisi olemaan kentällä mahdollisimman pitkiä ajanjaksoja, jolloin helsinkiläisten hyökkäys joutuu seuraamaan ottelua sivurajalta ja saa mahdollisimman vähän tilaisuuksia pisteiden tekemiseen.

Viime viikolla Seinäjoen puolustus oli selvästi liian kova pala Jaguaarien hyökkäyskalustolle. Linja ei pystynyt antamaan Supille aikaa heittoihin, eikä juoksupelikään tuonut uusia yrityksiä kovinkaan säännöllisesti. Wolverinesin puolustuksen keskusta on myös vahva, mutta aukkoja löytynee kuitenkin hieman enemmän kuin krokotiilien muurista. Kangasniemen avauspuolisko osoitti myös, että ahmojen takakenttää vastaan on mahdollista heittää palloa. Akumatti Leskisen ja Perttu Ahilan juoksuilla, sekä James Perezin, Tuukka Pernun ja Tony Krikorianin kopeilla on siis mahdollista tehdä tulosta, mikäli Wolverines ei pääse dominoimaan linjassa tapahtuvaa taistelua. Myös Seinäjokea vastaan otetut tyhmät rangaistukset on saatava kitkettyä pois.

Jyväskylän puolustuksen pitää pystyä jarruttamaan amerikkalaiskolmikon juoksut. Doss ja Stokes ovat osallistuneet kauden edetessä stadilaisten hyökkäykseen myös laitahyökkääjinä. Myös takakentän on siis oltava hereillä miesten kanssa ja taklattava varmasti. Jyväskylän joukkueen sisäisen taklaustilaston kärkipaikasta taistelevat, Timo Kosusen puuttuessa kokoonpanosta, Sami Mäkinen, Joonas Raatikainen ja Markus Rämä. Hyökkäyksen puolella tilastonikkarit voivat kohdistaa katseensa Perttu Ahilaan, jolla on vielä saumat nousta Vaahteraliigan parhaaksi suomalaiseksi pistemieheksi.

Ottelun voi katsoa suorana URHOtv:ltä. Lähetys Käpylän Velodromilta alkaa klo 15.00.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää