Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Seinäjoki päätti Jaguaarien taistelun playoff-paikasta

 

Seinäjoki päätti Jaguaarien taistelun playoff-paikasta


Seinäjoki Crocodilesin nahka oli liian kova pala purtavaksi Jyväskylän Jaguaareille. Pohjanmaalaisten juoksupeli oli juuri niin vahvaa kuin ennakoitiinkin, mutta Jaguaarit ei kyennyt löytämään aseita sen pysäyttämiseen.

Ottelun ensimmäisistä pisteistä vastasi Crocodilesin laitahyökkääjä Ilkka Laitinen, jonka kiinniotolla Crocodiles siirtyi 0-6 johtoon. Liigan parhaan suomalaisen pistemiehen tittelistä Jaguaarien Perttu Ahilan kanssa kilpaileva Laitinen potkaisi myös lisäpisteen sisään. Jaguaarien hyökkäys pystyi vielä tässä vaiheessa vastaamaan Seinäjoelle. Ahila juoksi yhden ottelun harvoista onnistuneista jyväskyläläiskiertopeleistä kipittäen noin 50 jaardia krokotiilien maalialueelle saakka. Ahila potkaisi myös lisäpisteen onnistuneesti tolppien väliin ja Jaguaarit tasoittivat näin ottelun lukemiin 7-7.

Tämän jälkeen Crocodilesin parhaat aseet alkoivat kuitenkin tehdä tulosta. Pelinrakentaja Alex Goodin ja keskushyökkääjä Greg Fountain juoksut upposivat hyökkäyslinjan tukemina Jaguaarien puolustukseen, kuin se kuuluisa kuuma veitsi voihin. Molemmat miehet onnistuivat ensimmäisellä puoliajalla maalinteossa kahdesti. Jaguaarien hyökkäyksen juoksut toivat kohtalaisesti jaardeja keskeltä, mutta kiertopelit eivät enää onnistuneet. Pelinrakentaja Santeri Supi onnistui läpi ottelun toimittamaan perille lyhyitä heittoja, mutta Crocodilesin puolustus antoi hänelle kovaa painetta, ja mikäli Supin ensimmäinen kohde ei auennut, löysi hän itsensä nopeasti kentän pinnan ja Crocodilesin pelaajien välistä. Näin Jaguaarien pisteet jäivät ensimmäisen puoliajan osalta yhteen touchdowniin ja tauolle mentiin Seinäjoen selvässä 7-34 johdossa.

Toinen puoliaika ei juuri muuttanut käsikirjoitusta tai roolijakoa. Pääosaa esittivät edelleen vihreisiin pukeutuneet Good ja Fountain. Vähemmän näkyvissä, mutta tärkeissä sivuosissa taas loistivat sarjakärki Seinäjoen hyökkäyksen linjamiehet ja kova puolustus. Päätösneljännekselle lähdettiin lukemista 7-47, kun Fountain ja Good merkauttivat maalin mieheen, Jaguaarien jäädessä ilman pisteitä.

Ottelun viimeinen neljännes oli siis näin jo varsin merkityksetön. Jaguaarien hyökkäys osoitti kuitenkin luonteen lujuutta, ja kokosi rivinsä vielä yhteen onnistuneeseen draiviin selkäsaunalukemista huolimatta. Keskushyökkääjä Akumatti Leskinen karkasi draw-pelin turvin 30 jaardin juoksuun ja kavensi lukemiksi 14-54. Tämän jälkeen nähtiin vielä yksi maali, kun Crocodilesin Fountain sinetöi loppulukemiksi 14-61.

Seinäjoki sai Jaguaareilta turhan paljon apua myös rangaistusten muodossa. "Ottelussa oli selkeästi näkyvissä Jaguaarilauman nuoruus ja kokemattomuus. Peli ratkesi Jaguaarien rangaistuksiin ja virheisiin, joista Crocodilesin tasoinen joukkue rankaisee pahimmalla mahdollisella tavalla", kommentoi Jaguaarien linjamiehiin kuuluva joukkueenjohtaja Kalle Lahtinen.

Tappion myötä hävisivät Jaguaarien toiveet pudotuspelipaikasta, mikäli sarjajumbo Trojans ei järjestä huomenna jättiyllätystä Wolverinesia vastaan. Runkosarjan viimeisellä kierroksella Jyväskylä kohtaa Helsingissä Wolverinesin, mutta ilman Turun apua tuon ottelun tulos ei enää vaikuta keskisuomalaisten lopulliseen sarjasijoitukseen, joka on viides.

Muut jyväskyläläisjoukkueet jatkavat kuitenkin vielä kauttaan pudotuspeleillä. Jaguaarien B-, ja C-nuoret sekä kakkosjoukkue Pirates ovat taistelleet itsensä playoffeihin.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää