Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaareille voitto Roostersista

 

Jaguaareille voitto Roostersista


Ottelu lähti käyntiin Roostersin palautuksella. Helsinkiläisten kaksi ensimmäistä hyökkäysvyoroa ei tuonut kuitenkaan tulosta. Jaguaaritkaan eivät onnistuneet ensimmäisellä draivillaan, mutta toisella hyökkäysvuorolla Jaguaarien juoksu toimi ja Lukkes Gilgan vei Jaguaarit 7-0 johtoon. Tämän jälkeen Roostersin hyökkäysvuoro katkesi Nicolas Sandhun heittämään syötönkatkoon, jonka James Perez poimi varsin helposti. Syötönkatkon jälkeen molemmat joukkueet joutuivat luopumaan pallosta kertaalleen, kunnes Jaguaarit sai juoksupelinsä jälleen uomiin. Jyväskylä eteni ensin puolesta kentästä kahdenkymmenen jaadrin tuntumaan, jonka jälkeen pelinrakentaja Santeri Supi näytti todella komealla juoksulla, että hän kykenee tekemään pelejä myös jaloillaan. Supin juoksumaalin jälkeinen lisäpiste epäonnistui, ja Jaguaarit johtivat näin toisen neljänneksen alkuhetkillä 13-0.

Helsingin "punakone" taas jatkoi yskimistään. Pallo rähmättiin aloitussyötöstä ja Jaguaarien Antti Yläjärvi oli paikalla ensimmäisenä. Jyväskylän hyökkäys jatkoi sen sijaa napakasti. Gilganin, Akumatti Leskisen ja Perttu Ahilan jalat kävivät ja viimeisenä mainittu kantoi pallon maaliin saakka. Jaguaarit yritti pelata lisäpisteyrityksen, mutta tulosta ei tullut. Tilanne Ahilan touchdownin jälkeen oli siis 19-0 kotijoukkueelle. Jaguaarien lyhyen aloituspotkun jälkeen Roosters sai vihdoin onnistumisia. Kukonpoikien hyökkäys eteni kahden jaardin päähän Jaguaarien maalista ja kavensi ottelun neljännen yrityksen juoksupelillä. Lisäpistepotkun aloitussyöttö oli kuitenkin liian korkea ja tulostaululle jäivät lukemat 19-6. Helsingin aloituspotkun jälkeen Jyväskylä sai hyvät kenttäasetelmat, kun pitkän palautuksen päätteeksi Roosters sai vielä 15 jaardin rangaistuksen. Gilganille riitti tämän jälkeen touchdowniin kaksi komeaa juoksua. Tällä kertaa pelattu lisäpisteyritys onnistui Perttu Ahilan kantaessa palloa. Tilanne Jaguaareille siis 27-6. Roostersin tuore vahvistus Charles McCrea näytti tämän jälkeen kuitenkin räjähtävää nopeuttaan ja kantoi pallon 40:n jaardin siivulla alle kymmenen jaardin päähän Jyväskylän maalista, ja kavensi tilanteen lukemiin 27-12 pari peliä myöhemmin. Lisäpistepotku ei onnistunut. Puoliajan viimeinen Jaguaarien hyökkäysvuoro käynnistyi Leskisen ja Gilganin komeilla juoksuilla. Kiinnipitorangaistus toi joukkueelle takapakkia, mutta Leskisen draw-juoksu toi tässä huolimatta petopaidoille heti uudet yritykset. Neljä seuraavaa yritystä eivät riittäneet kuitenkaan maaliin saakka ja Roostersin hyökkäys pääsi kentälle oman maalinsa tuntumasta, kun puoliaikaa oli jäljellä 33 sekuntia. Roostersin McCray lähti liikkeelle wildcat-muodostelmasta ja toi helsinkiläiset yli puolenkentän. Roosters pääsi yrittämään kavennusta vielä viiden yrityksen verran, mutta sekunnit kuluivat helsinkiläisten kannalta tällä kertaa liian nopeasti ja puoliajalle mentiin tilanteessa 27-12.

Toinen puoliaika alkoi Jyväskylän palautuksella. Perez palautti pallon yli puolen kentän ja Gilgan hassutteli pari peliä myöhemmin koko Roosters-puolustuksen nippuun ja kasvatti Jyväskylän johdon lukemiin 33-12. Pelatulla lisäpisteellä ei päästy maalialueelle. Roostersin hyökkäyksen parhaat pelit löytyivät wildcat-muodostelmasta. Juoksut toivat Roostersia eteen päin jonkin verran ja komea kikkapeli siivitti punakoneen aivan Jyväskylän maalin lähelle. Tästä McCrealla oli helppo työ juosta touchdown. Pelattu lisäpistekin onnistui ja Roosters kavensi tilanteeksi 33-20. Jaguaarien hyökkäys pysähtyi seuraavalla draivilla, mutta päätti pelata neljännen yrityksen puolessa kenttää. Ahila pääsi kuitenkin ensimmäisiltä taklaajilta karkuun, jonka jälkeen häntä ei tavoittanut enää kukaan muukaan. Lisäpiste pelattiin jälleen, mutta tulosta ei tullut. Jaguaareille johto siis 39-20.

Maaliin johtaneen yrityksen aikana ja jälkeen Roosters syyllistyi lisäksi useaan virheeseen. Jaguaarit pääsi potkaisemaan aloituspotkun Roostersin 45 jaardin linjalta. Jaguaarit valitsi tilanteessa lyhyen aloituspotkun ja onnistui peittämään pallon ensimmäisenä. TUomarien liput värittivät onside-potkua seurannutta hyökkäysvuoroa. Jaguaarit sai kuljetettua pallon Roostesin 10 jaardin viivalle, mutta ei maaliin. Helsinki pääsi siis kentälle syvästä omasta päästään. Jaguaarien keskittyessä McCrean vartiointiin, Henri Jussila kantoi palloa komeasti pariin otteeseen. McCrea pystyi toisinaan juoksemisen lisäksi heittämään palloa. Henri Myöhäsen kopilla Roosters pääsi Jyväskylän maalin lähistölle ja pari peliä myöhemmin sama mies nappasi kopin maalialueella, heittäjänä tällä kertaa Sandhu. Lisäpisteen epäonnistuttua Jaguaarit johtivat 39-26. Jaguaarit aavistivat Roostersin yrittävän lyhyttä potkua, eikä potkun kiinni ottaminen ollut vaikeaa laitahyökkääjistä koostuneelle etulinjalle. Jaguaarien hyökkäys kiikutti pallon jälleen Roostersin kenttäpäätyyn, mutta ei onnistunut tehtailemaan pisteitä. Roostersin hyökkäykselle saatiin tälle kertaa lyötyä riittävästi kapuloita rattaisiin Timo Kosusen johdolla, eikä Helsinki onnistunut saamaan uusia yrityksiä neljännelläkään yrityksellä. Jaguaarit pääsivät näin kentälle parinkymmenen jaardin päästä Roostersin maalialuetta. Gilgan toi ensin juoksullaan yhdet uudet yritykset, jonka jälkeen Ahila kantoi pallon maaliin. Tällä kertaa lisäpiste potkaistiin onnistuneesti ja Jaguaarit siirtyivät turvallisen tuntuiseen 46-26 johtoon, kun ottelua oli jäljellä enää vähän päälle kaksi minuuttia. Roostersin Jussila toi komealla juoksullaan joukkueensa vielä Jaguaarien maalin lähelle. Pari peliä myöhemmin Roosters kavensi loppulukemiksi lyhyellä juoksulla 46-32. Lyhyt aloituspotku lensi jälleen suoraan Ahilalle, jonka jälkeen Jaguaareille riitti ottelun sinetöimiseen yksi juoksupeli ja polven maahan painaminen. Näin Jyväskylä otti kauden toisen voittonsa Roostersin kustannuksella lukemin 46-32.

Erikoista ottelussa oli se ettei Jaguaarit käyttänyt heittopeliä juuri lainkaan. Molemmat joukkueet potkivat myös monta lyhyttä aloituspotkua, joka ei ole aivan tavanomaisimpaa jenkkifutista.

Jaguaarien seuraava ottelu pelataan ensi lauantaina Porvoossa, kun jyväskyläläiset matkaavat pudotuspelipaikassa vahvasti kiinni olevan Butchersin vieraaksi.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää