Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rajaritarit liian vahva Jaguaareille

 

Rajaritarit liian vahva Jaguaareille


Ennakkoon ajatellen Jaguaarien suurin kysymysmerkki ottelussa piti olla puolustus ja Rajaritareiden amerikkalaisten pysäyttäminen. Ottelu alkoi Lappeenrannan hyökkäyksellä, mutta Jaguaarien puolustus pelasi hyvin ja pakotti Ritarit luopumaan pallosta lentopotkulla. Syvältä omasta päädystä liikkeelle lähtenyt Jyväskylän hyökkäys ei myöskään onnistunut etenemään ja joutui turvautumaan lentopotkuun. Palloa lähti palauttamaan Mike Bolio, joka vaihtoi parin harhautuksen jälkeen vitosvaihteen silmään ja karkasi potkumiehistöltä maalintekoon. Ilman vakiopotkaisija Janne Kalpiota pelannut Lappeenranta ei kuitenkaan onnistunut lisäpisteessä ja Rajaritareiden johdoksi jäi näin 6-0.

Jyväskylän hyökkäys ei kyennyt pisteiden tekoon seuraavalla vuorolla ja näin Rajaritareiden hyökkääjät pääsivät jälleen kentälle. Puolustus pysäytti eteläkarjalaisten etenemisen ennen maalia, mutta Kalpiota tuurannut Selway onnistui kuitenkin neljännellä yrityksellä potkumaalissa ja siirsi Rajaritarit 9-0 johtoon.

Tämän jälkeen petolauma onnistui kuitenkin kaventamaan tilanteen. James Perez juoksi ensin pallon pitkällä juoksupelillä syvälle vastustajan alueelle ja hetkeä myöhemmin Akumatti Leskinen kantoi pallon maaliin vahvalla juoksulla. Lisäpistepotkun painuttua haarukkaan oli tilanne 9-7. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin alkukaudesta tuttu kaksikko Selway-Squillini nostaa tasoaan. Amerikkalaislaitahyökkääjän ensimmäinen maali ja tämän jälkeen onnistuneesti pelattu lisäpiste kasvattivat Rajaritarien johdon lukemiin 17-7. Puoliajan loppuhetkiä voi pitää ottelun ensimmäisenä taitekohtana. Jaguaarien hyökkäys jäi parin jaardin päähään uusista yrityksistä ja päätti pelata neljännen yrityksensä. Tämä ei kuitenkaan onnistunut ja Rajaritarit pääsi näin vielä kerran kentälle, hyvistä kenttäasemista. Selway tavoitti Squillinin toistamiseen ja puoliajan viimeisen pistesuorituksen myötä tauolle lähdettiin Rajaritareiden 24-7 johdossa.

Kolmas neljännes ei muuttanut pelin käsikirjoitusta paljoakaan. Jaguaarien hyökkäys onnistui etenemään ajoittain todella hyvin, mutta kerta toisensa jälkeen Rajaritarien puolustus terästäytyi jossakin vaiheessa ja sai katkaistua vuoron. Jaguaarien puolustus pystyi edelleen lyömään kapuloita kohtalaisen hyvin lappeenrantalaisten hyökkäyksen rattaisiin. Takaa-ajoasemaan joutunut Jaguaarien hyökkäys joutui kuitenkin yrittämään kavennusta jo kovalla riskillä, ja kun tämä ei tuonut tulosta, pääsivät eteläkarjalaiset kentälle hyvistä asemista. Vaikkei pelinrakentaja Selway itse juossut paljoa pallon kanssa, pystyi hän ketterillä jaloillaan antamaan laitahyökkääjille lisäaikaa hakeutua vapaaksi. Parhaiten tätä teki Squillini, joka maalasi vielä kahdesti lisäten Rajaritareiden johdon lukemiin 36-7.

Tämän jälkeen Jaguaarit ei enää hakenut ehdoitta kavennusta, vaan luopui pallosta neljännellä yrityksellä. Rajaritareiden mielestä leikki ei kuitenkaan vielä ollut ohi ja joukkue haki lisäpisteitä vielä viimeiselle minuutille saakka. Lopulta Selway tavoitti Bolion vielä kertaalleen maalialueelta ja ottelun viimeiset pisteet rumensivat loppulukemat vielä muotoon 43-7.

Jaguaarien akilleen kantapääksi muodostui siis tällä kertaa ongelmathyökkäyksen jatkuvuuden kanssa. Puolustus onnistui pitämään ennakkoon  pelätyn keskushyökkääjä Mike Bolion muutamaa option-peliä lukuunottamatta kohtalaisen pimennossa ja tarjosi mahdollisuuden taistella voitosta. Haaveet pudotuspelipaikasta kokivat tappion myötä pienen kolauksen. Sarja on kuitenkin pitkä ja tulevissa otteluissa pisteitä on mahdollista kerätä, mutta sekä hyökkäyksen että puolustuksen on molempien toimittava samana päivänä.

Jyväskylä kohtaa seuraavassa ottelussaan heikosti kauden aloittaneensa Helsinki Roostersin. Ottelu pelataan Palokassa sunnuntaina 3.7. ja silloin Jaguaareilla on korkea aika palata voittojen tielle.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää