Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarit selvään voittoon kauden avauksessa

 
Jaguaarit selvään voittoon kauden avauksessa

Jaguaarit avasi vuoden 2011 Vaahteraliigakauden perjantaina Turku Trojansia vastaan. Molemmilla joukkueilla oli tarjota ennakkospekulaatioihin muutama yllätys. Turun pallonkantajana toimi läpi ottelun amerikkalaisvahvistus Earl Everett. Jaguaareilla pallonkantovastuun jakoivat Lukkes Gilgan ja Akumatti Leskinen, Joonas Raatikaisen toimiessa sisempänä laitahyökkääjänä. Jaguaarit aloitti ensimmäisen neljänneksen vahvasti. Ensin pysähtyi Trojansin hyökkäys, jonka jälkeen Jaguaarilauma eteni eheällä hyökkäysvuorolla turkulaisten maalin lähistölle. Kauden ensimmäinen touchdown nähtiin, kun pelinrakentaja Santeri Supi tavoitti lyhyellä heitolla David Perezin. Mika Kulmala upotti potkun ja Jyväskylä siirtyi näin 7-0 johtoon. Turun hyökkäys sen sijaan yskähteli ja Jaguaarien Mika Luoma pääsi peittämään Trojansin pudottaman pallon. Tämän jälkeen Supi haki pitkällä heitolla jälleen Pereziä. Heitto jäi hieman lyhyeksi, mutta Trojansin kulmapuolustajaa ei näkynyt mailla eikä halmeilla ja Perezillä oli aikaa jarrutella, ottaa pallo kiinni ja viimeistellä sen jälkeen ottelun toinen touchdown.

Toisella neljänneksellä Jaguaarien hyökkäys ei ollut yhtä hyvässä vedossa, mutta puolustus jatkoi vahvoja esityksiä. Joonas Raatikainen säkitti Anderssonin ja päätti Turun ensimmäisen hyökkäysvuoron. Toisella kerralla Andersson löysi kahteen kertaan laitahyökkääjä Yliarvelan, mutta lupaavalta näyttänyt vuoro päättyi sen jälkeen, kun Raatikainen kirjautti vielä yhden ja Sami Mäkinen kaksi säkitystä. Jaguaarien puoliajan viimeinen hyökkäysvuoro päättyi Leskisen rähmäykseen. Turku pääsi koittamaan vielä yhden yrityksen verran, mutta kun sekään ei tuonut tulosta, siirryttiin tauolle kotijoukkueen 14-0 johdossa.

Toinen puoliaika oli ensimmäistä rikkonaisempi. Molempien joukkueiden luovuttua pallosta kertaalleen, Supi hämäsi heittävänsä lyhyelle, odotti hetken ja kiskosi pallon pitkälle yläkentälle, missä Perttu Ahilalla oli kaikki maailman aika ottaa pallo kiinni ja viedä se Trojansin maaliin. Kulmala oli jälleen varma ja Jaguaarit siirtyi 21-0 johtoon. Tämän jälkeen taisteltiin taas hetken kenttäasemista, kunnes Earl Everett karkasi pitkällä juoksulla lähes Jaguaarien maaliin asti. Trojans yritti survoa palloa juoksemalla maalialueelle, mutta touchdownin sijaan tuloksena oli rähmäys, jonka Mäkinen peitti. Jaguaarien hyökkäys joutui tämän jälkeen kolmas ja pitkä -tilanteeseen. Trojans sai annettua Supille painetta ja tämä joutui heittämään pallon paino takajalallaan. Tuloksena Trojansin Ville Veneen nappaama syötönkatko. Trojans hyökkäys ei pystynyt paljoa parempaan heittopelissään, vaan aluepuolustukseen pudottautunut Raatikainen nappasi myös syötönkatkon.

Parin rangaistuksen ja pitkän, uusista yrityksistä jääneen Leskisen juoksun jälkeen Jaguaarit yritti lentopotkua, mutta pallo putosi Kulmalan käsistä ja Turku pääsi näin aloittamaan hyökkäysvuoronsa syvältä Jyväskylän kenttäpäädystä ja onnistui lopulta maalinteossa kun Andersson tavoitti heitollaan Carlos Everettin. Lisäpisteyrityksessä joukkue ei onnistunut ja peli oli näin lukemissa 21-6. Jaguaarit ei kuitenkaan antanut Turulle mahdollisuutta kiriin vaan Supi löysi pitkällä heitollaan Timo Kosusen, joka nappasi pallon kiinni ja karkasi Ville-Valtteri Suojaselta maalintekoon. Tämän jälkeen Trojans yritti vielä kavennusta, mutta se tyssäsi Anderssonin loukkaannuttua. Tämän jälkeen molemmat joukkueet pyrkivät lähinnä kuluttamaan kelloa juoksupelillä. Turun keskushyökkääjinä nähtiin vielä Sami Toivosta, Markus Koskea ja Ilkka Koirasta, joista viimeksi mainuttu pystyi ajoittain etenemäänkin onnistuneesti. Jaguaarit onnistui vielä kertaalleen maalinteossa onnekkaasti, kun Kulmalan lentopotku ei jäänyt Veneen, eikä toisen troijalaisen hyppysiin tai edes syliin, vaan jatkoi matkaa maalialueelle, jossa Perttu Ahila sai sen viimein haltuunsa ja teki ottelun viimeisen touchdownin. Kulmala sinetöi vielä loppulukemat varmalla potkullaan. Ottelun loppulukemat ja voitto kirjattiin siis lopulta varsin selvästi jyväskyläläisille numeroin 35-6.

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää