Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jaguaarien katsaus vastustajiin

 
Jaguaarien katsaus vastustajiin

Vaahteraliigan avauskierros pelataan tulevana viikonloppuna 20.-22.5.

Porvoon Butchers:
Hallitseva mestari Porvoon Butchers on vienyt nimiinsä kuusi viimeistä Vaahteramaljaa. Ammattilaisvalmentaja Jim Nendelin miehistön pelinrakentajana nähdään viime kaudella Rajaritareiden riveissä pelannut Mackenzie McGrady. Hän ei ole aivan Robert Johnsonin veroinen virtuoosi, mutta viime kauden 23 touchdownia ja 4 syötönkatkoa osoittavat, ettei teurastajilla pitäisi olla huolta pelinrakentajaosastolla. Joukkueen kotisivujen pelaajalistalta puuttuvat sellaiset nimet kuin Ville Kurvinen, Pekka Pimiäinen, Jukka Satola ja Ville Palikainen, mutta odottaa sopii, että ainakin osa heistä nähdään kesän aikana vaahterakentillä. Viime kauden ykkösmaali Henri Myöhänen sen sijaa siirtyi takaisin Roostersin paitaan ja Iiro Luoto Sveitsiin. Seura ei ole  julkaissut vielä muiden ulkomaalaisvahvistusten kuin McGradyn sopimuksen, joten on paljon mahdollista, että miehistö täydentyy vielä esimerkiksi amerikkalaisella keskushyökkääjällä. Ehkä suurin menetys joukkueelle on kuitenkin Seppo Ewarayen lopettamispäätös. Häntä ja Wolverinesiin matkannutta Vili Vuorista paikkaamaan on hankittu Seinäjoelta raamikas Sami Moilanen. Puolustuksen puolelta nimekkäin lähtijä on Saksaan siirtynyt Santtu Äyräväinen. Teurastajaryhmä on siis menettänyt talven aikana muutaman todella nimekkään pelaajan, mutta pari onnistunutta hankintaa tekemällä se taistelee jälleen mestaruudesta ehkä suurimpana suosikkina.

Arvio runkosarjasijoituksesta 1-4

Seinäjoen Crocodiles:
Hopeajoukkue Seinäjoki Crocodiles lukeutuu myös tuttuun tyyliin mestarikandidaateihin. Jyväskyläläisten Ville Wacklinin ja Tuukka Pernun jatkosta ei ole tietoa, mutta pohjanmaalaisten ei tarvitse olla huolissaan, sillä yliopistopalloa yhdysvalloissa pelannut Tommi Pinta lukeutuu parhaimpien suomalaisten tightendejen joukkoon ja Tampere Saintsista siirtyvä Ilkka Laitinen menestyy varmasti hyvin myös Seinäjoella. Jyväskyläläisten kannattaa seurata lisäksi Jaguaarikasvatti Riku Haatajan otteita, joka pelaa osan kaudesta Suomen puolustusvoimissa. Pelinrakentaja Alex Good on tilastojensa perusteella todellinen uhka vastustajille, niin heittokätensä kuin jalkojensa vuoksi. Lisäksi Crocodilesin tavaramerkki, kova hyökkäyksen linja, on varmasti totutun vahva myös tällä kaudella. Puolustuksen takakenttä on Pekka Rantalan, Tuomas Leinosen ja Tampereelta siirtyvän konkarin Jarno Sainion johdolla tiivis, ja ulkomaalaisilla täydennetty tukimies-/puolustuksen linja-osasto pystynee tukkimaan vastustajien juoksupelit agressiivisesti ja pitämään pelinrakentajat kiireisinä.

Arvio runkosarjasijoituksesta 1-4

Helsinki Wolverines:
Vahvan kauden pelannut ja 2010 runkosarjassa toiseksi sijoittunut Helsinki Wolverines jäi lopulta pudotuspeleissä pronssille, mutta lähtee ensi kauteen varmasti mestaruus mielessä. Värikkäällä valmentajalla Kari Leivojalla on käsissään kova nippu. Pelinrakentaja Cedric Johnson jatkaa hyökkäyksen kapellimestarina ja huikeat keskushyökkääjät John Doss ja Stephen Stokes takaavat sen, että keskushyökkääjäosasto on liigan paras. Myös Janne Rantasen johtama linjamiehistö vaikuttaa vahvalta. Kysymysmerkki hyökkäyksen puolella lienee laitahyökkäjäkaartin syvyys. Kuka nousee esiin, jos vastustaja onnistuu tukkimaan joukkueen juoksupelin brittilaituri Ben Webbin. Puolustuksen puolelta helsinkiläiset menettivät Kalle da Silvan Lappeenrantaan, mutta eivät jää kaipaamaan häntä, sillä Anssi Nevalainen Matti Vaininen ovat joukkueelle todellisia vahvistuksia ennestäänkin nimekkääseen puolustukseeen. Mainittakoon myös, että konkari Aarno Sjöblom jatkaa edelleen ahmojen riveissä, ja että keskisuomalaiset jenkkifutisfanit löytävät edelleen Jaguaarikasvatti Tuukka Hämäläisen joukkueen takakentältä.

Arvio runkosarjasijoituksesta 1-4

Helsingin Roosters:
Roosters jäi viime kaudella pelinrakentaja Ryan Rufenerin johdolla sijalle neljä. Jos hänet korvaava, Sveitsissä viime vuonna loistokauden pelannut, Kavin Williams pystyy pitämään saman tason, Roostersilla on mahdollisuudet taistella mestaruudesta. Henri Myöhänen tuo heittohyökkäykseen vahvan lisän ja häntä täydentää nuori, lahjakas kaarti Markus Lievosen ja Lauri Pehu-Lehtosen johdolla. Ryhmä on tottunut myös nopeaan heittopeliin, joten suppeahko linjamiesarsenaali ei aiheuttane joukkueelle liikaa harmaita hiuksia. Myös joukkueen keskushyökkääjämiehitys on tällä kaudella kiinnostava. Suomalaiset Mourad Daifi ja Henri Jussila palaavat nimittäin Roosterin paitaan Yhdysvalloista ja on mielenkiintoista nähdä kykeneekö jompikumpi nousemaan kotimaisten keskushyökkääjien eliittiin. Kukkopoikien puolustus lienee kuitenkin pienoinen kysymysmerkki. Turusta siirtyvä temperamenttinen Seikko Vennelä vahvistaa takakenttää, mutta Sampo Rannan ja Max Ehlertin nimet puuttuvat rosterista. Myös juoksua vastaan puolustaminen saattaa nousta joukkueelle ongelmaksi.

Arvio runkosarjasijoituksesta 2-5

Lappeenrannan Rajaritarit:
Rajaritarit jäi viime kaudella viimeisenä joukkueena pudotuspelien ulkopuolelle. Tänä kesänä ryhmä mielii loppupeleihin ja omaa mahdollisuudet niihin yltämiseen. Lappeenrantalaisten hyökkäys on tunnettu vahvasta linjapelaamisestaan, joten Suomessa pari vuotta pelanneen keskushyökkääjä Mike Bolion ei tarvitse tehdä kaikkea itse. Pelinrakentaja Dan Selway on ennakkotietojen mukaan kookas ja nopea. Hänen onnistumisellaan on todella suuri merkitys siihen, kykeneekö Rajaritarit nousemaan neljän joukkoon. Selwaylla on parhaimpina maaleinaan Ritareista viimekaudeltakin tutut Anthony Squillini, Markku Luoto ja Mikko Koskinen. Lappeenrannan puolustus on vahvistuu viime kaudesta hieman Kalle da Silvan ja Lasse Kankaanpään myötä. Myös kauden alun jälkeen mukaan liittyvä Martti Välimaa on hyvä lisä Ritareiden puolustuspakettiin. Kysymysmerkki Lappeenrannan kohdalla lienee puolustuksen takakenttä, sillä Miika Heikkinen ei kerkeä yhtäaikaa kaikkialle.

Arvio runkosarjasijoituksesta 4-7

Turku Trojans:
Viime vuonna viimeistä edelliseksi sijoittunut Trojans luottaa pelinrakentajan tontilla edelleen nuoreen suomalaiseen Joonas Anderssoniin. Hänen on otettava iso askel ylöspäin, mikäli Trojans haluaa edes haaveilla pudotuspelipaikasta. Turun pelaajaluettelo näyttää todella kapealta ja kesästä saattaa tulla todella pitkä varsinkin linjapelaajille. Myös muut amerikkalaiset ja osa takakentästä saa varmasti varautua urakoimaan molemmilla puolilla palloa. Seikko Vennelä on kohtalainen vahvistus Roostersille, mutta todella suuri menetys Trojansille. Turkulaisten ehdoton vahvuus on sen tukimiesosasto. Raumalaislähtoiset Ilkka Koiranen ja Sami Toivonen saavat rinnalleen kilpailukiellosta vapautuvan Ilja Redinin. Amerikkalaisista Carlos Everett on ehdoton apu Ville Veneelle hyökkäyksessä ja Ville-Valtteri Suojaselle puolustuksessa. Hänen velipoikansa Earl Everett on pelannut yliopistofutista maineikkaassa Florida Gatorsissa ja kuulunut myös NFL-joukkue Cincinnati Bengalsin ja Atlanta Falconsin harjoitusvahvuuteen. Hän olisi tasonsa puolesta todellinen vahvistus mille tahansa suomalaiselle joukkueelle, mutta turkulaiset kaipaisivat apua monelle muulle pelipaikalle paljon kipeämmin kuin tukimiehen tontille. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Trojans tulee peluuttamaan lahjakkaita linebackereitään muilla pelipaikoilla. Esimerkiksi keskushyökkääjä Miko Ylikoski saattaa saada apuja nimien Everett-Koiranen-Toivonen joukosta. Runsaslukuisen turkulaiskatsomo joutunee kuitenkin todennäköisemmin jännittämään tälläkin kaudella luultavammin Mika Sevonin comeback-ajankohtaa, kuin pudotuspelejen huumaa.

Arvio runkosarjasijoituksesta 6-8

Oulun Northernlights:
Nousijajoukkue Oulu Northernlights saattaa olla kesän 2011 musta hevonen. Ykkösdivisioonan finaalissa Vantaa TAFTille tappion kärsineelle joukkueelle avautui paikka liigaan, kun Tampere luopui sarjapaikasta, eikä TAFT päättänyt ottaa paikkaa vastaan.  Pitkät vierasreissut ovat oululaisille tuttua kauraa ykkösdivisioonasta, kun taas bussimatkan pituus Suomen pohjoisimpaan Vaahteraliigakaupunkiin saattaa tulla yllätyksenä joillekin Etelä-Suomen joukkueista. Oulu on julkaissut kahden amerikkalaisen, takapuolustaja Stacey Thomasin ja tukimies Andrew Keelin sopimukset. Yksi paikka olisi siis yhä auki ja olisi aikamoinen yllätys, jos Oulu aikoisi luottaa koko kauden Lauri Parviaiseen tai Lassi Heikkilään. Oulu voi olla kohtalaisen luottavainen juoksupeliinsä, sillä maajoukkuekeskushyökkääjä Mikko Suutari ja joka paikan höylä Parviainen ovat hyviä pallonkantajia. Suuri kysymys on kuitenkin joukkueen heittopeli, vaikka joukkue amerikkalaisen pelinrakentajan hankkisikin. Jalkapallomaalivahtitaustan omaava Aappo Saloranta keräsi viime vuoden ykkösdivisioonassa komean määrän koppeja, mutta säilyykö sama taso liigapuolustajia vastaan. Sama kysymys pätee Joonas Tainaan, jonka on noustava esiin, jos ulottuva Saloranta saa erityisvartioinnin. Joukkueen linjat, sekä puolustuskalustot olivat divisioonatasolla kohtalaisen vahvoja paketteja. Tukimiehistä Santtu Karjalainen ja Jyrki Seppälä keräävät varmasti Keelin kanssa mukavan määrän taklauksia. Puolustuksen takakentällä toisen polven jenkkifutaaja Niklas Krogerus on Staceyn ohella seuraamisen arvoinen pelaaja.

Arvio runkosarjasijoituksesta 4-8

Jaguaarien tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Jyväskylän Seudun Jaguaarit ry - logo

Jaguaarit - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Jaguarsin miesten kotiavaus lauantaina Viitaniemessä

Lauantaina Hyvinkää Falconsia vastaan pelattavassa ottelussa riittää panosta, sillä molemmat joukkueet mielivät taistelemaan lohkon kakkostilasta ja kotiedusta pudotuspeleihin.

Lue lisää
Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Jyväskylä Jaguars farmisopimukseen Vaahteraliigaseura Tampere Saintsin kanssa

Keski-Suomen ja Pirkanmaan jenkkifutiksessa otetaan miesten puolella tänä vuonna yksi yhteinen askel kohti tavoitteellisempaa harrastustoimintaa, kun kakkosdivisioonassa pelaava Jaguars ja Vaahteraliigaan valmistautuva Saints solmivat farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajavaihdon seurojen välillä.

Lue lisää
Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos 2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa pieni laji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars sekä miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lue lisää
Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarit takoivat, mutta teräs ei taipunut tarpeeksi

Jaguaarien juoksuhyökkäys on oli ollut ennen ottelua sarjan tehokkokkain. Kuopio Steelers onnistui kuitenkin pysäyttämään Jyväskylän juoksun erinomaisesti, varsinkin ottelun alussa.

Lue lisää
Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Mäkinen ja Gabbidon Jaguaareihin

Ensi kesänä historian kahdennenkymmenennen kautensa pelaava Jyväskylän Jaguaarit vahvistuu tukimies Sami Mäkisellä ja brittilaituri Jarrad Gabbidonilla.

Lue lisää
Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst Jaguaareihin

Richard Hurst on 20-vuotisjuhlakauteensa valmistautuvan Jyväskylän Jaguaarien tuorein vahvistus.

Lue lisää