Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Puuman Metsästäjät voitolla ja tappiolla sarjakärkeen

Käsipallon 3.divisioona osoitti tasaisuutensa lauantaina Huhtaharjulla. Puuman Metsästäjille voitto ja tappio.

Lauantaina 19.1.2013 pelattiin Huhtaharjun koululla 3.div käsipallon kärkikamppailu PuMe:n ja Virkkalan Tarmon välillä. PuMe:n rivit olivat jälleen valitettavan harvat, Philip Heckman oli edelleen Saksassa, Miika Siikki harjoitteli Hollannissa, Tero Ylikoski laski mäkeä Itävallassa sekä pahimpana puutteena molemmat maalivahdit Tikkala ja Wieclaw olivat loukkantuneina. Surkutteluun ei kuitenkaan sorruttu vaan paikalle päässeillä ukoilla oli päätetty haastaa sarjakärki tosissaan. Kapteeni Jarkko Rajala hoiti maalivahdin tehtäviä ja penkille jäi avauskuusikon jälkeen kolme vaihtomiestä.

Pitkän matkan Keski-Suomeen tehnyt ViTa oli saanut nimekkäimmät pelaajansa Jonas Asplundin johdolla paikalle joten kaikki oli valmista hurjaan taistoon. Valitettavasti peli jäi tasoltaan ja etenkin vauhdiltaan hieman vaisuksi. PuMe puolustus oli erittäin tiivis ensimmäisellä puoliajalla, eikä Rajalan tarvinnut kaivaa pihkapalloa omasta verkosta kuin kuusi kertaa. PuMe sen sijaan onnistui hurjalla pelipäällä jälleen kerran olleen Oliver Tidermanin johdolla tekemään kaksitoista maalia. Ensimmäinen puoliaika siis 12 - 6 PuMe:lle.

Toisella puoliajalla PuMe:lla oli saumat niitata rumemmatkin lukemat taululle, mutta maalipuut ja huolimattomat ratkaisut pitivät maalilukemat kurissa. Ottelun lähestyessä loppuaan sai ViTa koko ajan paremmin juonesta kiinni ja juoksi muutamalla vastahyökkäys maalilla jo melko lähelle. Loppulukemat kuitenkin 21 - 18 PuMe:lle ja ViTa:n voittoputki katki. PuMe:n hyökkäystehot lepäsivät kaksitoista maalia tehneen Oliver Tidermanin harteilla. Maininnan ansaitsee myös kaksi maalia elämänsä kolmannessa käsipallopelissä piiskannut Panu Halme. ViTa:n puolella Jonas "Junnu" Asplund ehti tuomarin neuvomisen ohella tekemään yhdeksän maalia. Luultavasti 3.div isoin pelaaja Sebastian Sohlberg pudotti viivalta neljä maalia. ViTa:n puolella oli havaittavissa pientä sipulin kuoriutumista ja ikävää juputusta tuomarin suuntaan. Muutamaa jäähyn arvoista rikettä molemmissa päissä kenttää huolimatta ei pahempia ylilyöntejä kuitenkaan kentällä nähty.

Sorjonen 1

Toisessa pelissä vastaan asettui SCH Hyvinkäältä. PuMe rosteri pieneni entisestään Jukka Siikin lähdettyä salibandyhuoltajan tehtäviin. Nyt penkin päässä siis kaksi vaihtomiestä. SCH oli saanut mukavasti pelaajia paikalle, vaikka tarkkasilmäiset PuMe scoutit huomasivat taitavan takamiehen Frank Holmströmin puuttuvan. Hienona eleenä ennen ottelua hyvinkääläiset ojensivat uudelle käsipalloseuralle kiertopalkinnon ennen ottelua. Toivottavasti PuMe pääsee viemään pystin ensi kaudella eteenpäin, vaikka Tampereelle tai Kuopioon...

Pisteitä ei SCH aikonutkaan PuMe:lle lahjoittaa. Ottelun alusta lähtien PuMe oli hätää kärsimässä SCH:n pelinrakentajan Taneli Silvennoisen johtaman syöttörallin kanssa. Tilaa löytyi niin laidoilta kuin viivastakin. Hyökkäys kulki kyllä PuMe:llakin, mutta jotenkin vaisua oli edelleen Keski-Suomalaisten meno. Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin muutaman minuutin hetki jolloin PuMe:n peli oli tutun vauhdikasta ja tehokasta. Tätä seurasi kuitenkin vielä totaalinen otteen menetys ja SCH kipusi aivan PuMe:n kantaan puoliaikatuloksen ollessa 13-12.

Toisella puoliajalla PuMe:n vaihtopenkillä istui enää yksi vaihtomies, kun oikean laidan luottomies Antti Kanerva siirtyi lattiatasoon kramppaavien jalkojen kanssa. SCH siirsi vikkeläkinttuisen ja tarkasti heittäneen Joonas Kukkosen vasemmalta laidalta oikealle ja silloin alkoi tapahtumaan. PuMe yritti kaikkia mahdollisia variaatioita puolustuksessa, mutta lopputulos oli aina sama. Pallo Kukkoselle, pallo maaliin. Mies teki laidalta käsittämättömät 14 maalia ja piti PuMe:n puolustusta pilkkanaan. Vielä kun SCH maalissa Jouni Vastamäki otti rangaistusheittoja myöden kaiken kiinni tyrehtyi PuMe:n hyökkästehotkin.

Loppulukemat 23 - 29 SCH:lle ja PuMe:n ensimmäinen tappio oli tosiasia. Selityksille ei paljon jäänyt sijaa, niin vakuuttavan esityksen SCH kentällä esitti. Peli oli erittäin fyysistä ja kovaa vääntöä sarjatasoon nähden, mutta ViTa pelissä havaittavissa ollut juputtaminen loisti poissaolollaan. Tällaisia pelejä on kiva vaikka hävitäkin välillä kun joukkueet pelaa kovaa, mutta reilusti. Kiitos SCH:lle oppitunnista joukkuepelaamisesta ja yrittämisestä.