Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyväskylän Jaguaarit mukaan Suomen Käsipalloliiton sarjatoimintaan

 

Jyväskylän Jaguaarit mukaan Suomen Käsipalloliiton sarjatoimintaan


Jyväskylän Jaguaarit ja Suomen Käsipalloliitto ovat sopineet, että Jaguaarit osallistuu käsipallon miesten III-divisioonaan kaudella 2012 - 2013.
Päälajina amerikkalaista jalkapalloa Vaahteraliigassa pelaava Jaguaarit aloittaa innoissaan uuden lajin. "Käsipallo on ns. talvilaji, joka palvelee jenkkifutisjoukkuetta erittäin hyvin.
Käsipallolla ja amerikkalaisella jalkapallolla on monta yhteistä nimittäjää. Molemmissa lajissa juostaan, hypätään, heitetään ja fyysinen kontakti kuuluu oleellisena osana peliin" kommentoi Jaguaarien puheenjohtaja Reo Landén. Jenkkifutiksen kilpailukausi kestää toukokuusta elokuun loppuun. Syyskuussa alkaa käsipallotoiminta toden teolla Jyväskylässä.

Yhteistyötä Käsipalloliiton kanssa

Suomen Käsipalloliitossa ollaan todella mielissään uudesta paikkakunnasta. "Meillä on alusta lähtien ollut erittäin hyvä vuoropuhelu Jaguaarien kanssa. III-divisioonan kausi käynnistyy lokakuun puolessa välissä. Syyskuun alussa tulemme kouluttamaan ja perehdyttämään Jaguaareja käsipallon saloihin perinpohjaisesti. Annamme heille täyden tuen, jotta käsipallotoiminta käynnistyy urheilukaupunki Jyväskylässä" kommentoi Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Tomi Puikkonen.

Jaguaarien käsipallotoiminta keskittyy aluksi aikuisiin. Jaguaarit toivottaa kaikki yli 15-vuotiaat pojat / miehet  mukaan pelaamaan ja harjoittelemaan käsipalloa. Käsipalloharjoituksia tullaan pitämään vähintään kerran viikossa ja III-divisioonan kuuluu kymmenkunta peliä kaudessa. Käsipalloliiton III-divisioonassa pelaa ensi kaudella 8-10 joukkuetta. "Toivon, että saamme lisää jenkkifutisseuroja mukaan, koska lajit eivät kilpaile toistensa kanssa, vaan päinvastoin, täydentävät toisiaan. Molemmilla lajeilla on oppimista toisiltaan, esim. jenkkifutispelaajien  räjähtävyys ja nopeus ovat ihailtavaa luokkaa. Käsipallopelaaja ei kaihda kontaktia, ja hyvä peliluku voisi toimia hyvänä perusteena myös jenkkifutiksessa". Puikkonen toivoo, että Jaguaarien esimerkki antaisi hyvän signaalin käsipallon aloittamiselle myös muilla paikkakunnilla, joissa pelataan jenkkifutista. Liitto haluaa tehdä käsipallon pelaaminen helpoksi ja että kustannukset pysyvät alhaisina.

Kiitos kuuluu JJK:lle

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Käsipalloliitto järjesti "käsipalloviikon" Jyväskylässä yhdessä JJK:n ja käsipallon SM-Liiga -seurojen HIFK:n ja Cocksin kanssa. Viikko sisälsi School Tour -lajiesittelyn kouluissa sekä lisäksi huipentumana oli SM-Liigaottelu HIFK - Cocks Hipposhallissa. Paikallisena toimijana oli Jyväskylän Jalkapalloklubi eli JJK.
Kiitos tästä hienosta lajinlevittämistapahtumasta kuuluu JJK:n toimitusjohtajalle Joni Vesalaiselle ja JJK:n henkilökunnalle. "Vesalaisen avarakatseisuus on ollut avainasemassa, jotta
olemme päässeet näin pitkälle, ja haluan kiittää Jonia suuresti. Hän on myös ymmärtänyt miten hienosta lajista on kyse ja miten suosittua laji on maailmalla" kiittelee Puikkonen.
Lajikateus on Suomi -urheilussa syvällä ja junioreita ajetaan yhteen lajiin lian nuorina, käsipallon -projekti  on meidän kannanotto myös siihen, että  mielestämme nuorten pitäisi harrastaa mahdollisimman monipuolisesti lataa JJK:n toimitusjohtaja Vesalainen.

Seuraavat askeleet

Käsipalloliitto järjestää toukokuussa koulukäsipalloturnauksen Jyväskylässä. Kesän aikana uutta käsipallotoimintaa tullaan markkinoimaan JJK:n ja Jaguaarien kotiotteluiden yhteydessä.
JJK:n kanssa keskustelut juniorikäsipallon toiminnasta ovat myös käynnissä.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle
Puuman Metsästäjien viimeisissä peleissä riittää panosta

Puuman Metsästäjien lopullinen sijoitus käsipallon 3.divisioonassa ratkeaa ensi lauantaina Huhtaharjun koululla.

Lue lisää

Puuman Metsästäjät voitolla ja tappiolla sarjakärkeen

Käsipallon 3.divisioona osoitti tasaisuutensa lauantaina Huhtaharjulla. Puuman Metsästäjille voitto ja tappio.

Lue lisää

Puuman Metsästäjät pääsee sarjakärjen kyytiin

Puuman Metsästäjien pelit jatkuvat heti ensi lauantaina Huhtaharjun koululla.

Lue lisää