Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Superviikonloppu takana: KaDy:lle kolme pistettä

Loukkaantumishuolet jatkuvat

Superviikonlopun ensimmäisessä pelissä KaDy kohtasi GFT:n Espoosta. Vierailijoiden riveissä pelaa monille KaDy-faneille tuttu mies, Aki ”Rehtori” Miettinen. Tällä kertaa ”Rehtori” pysyi herran nuhteessa, mutta muu vierasjoukkue käveli Dynamon yli kaikilla rintamilla. Ottelun lähtökohdat ja ensimmäiset minuutin eivät luvanneet hyvää isännille.

-Pitkäaikaispotilaiden lisäksi Kimmo Tolvanen loukkaantui ensimmäisillä minuuteilla ja kapteenimme Mikko Kytölä pelasi ottelun kuumeen kourissa. Vastoinkäymiset loukkaantumisrintamalla eivät kuitenkaan tätä peliä ratkaisseet. GFT oli pelin jokaisella osa-alueella meitä parempi joukkue, KaDy-valmentaja Tero Kelhälä toteaa.

Pallo oli ensimmäisen kerran Dynamon maalissa reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Tilannetta edelsi KaDy-puolustuksen kaamea harhasyöttö. GFT-hyökkääjä nosti pallon ohi Niila-Ville Laitisen, eikä Tomi Lahtinen aivan ennättänyt siivota palloa pois maaliviivalta. Lahtisen iltapuhde tulisi kuitenkin muodostumaan vielä paljon synkemmäksi.

Kaksi minuuttia edellisestä ja pallo oli jälleen Laitisen selän takana. Tällä kertaa GFT pelasi isännät ulos tilanteesta hyvällä seinäpelillä, ja Timo Lumivaaralla oli helppo työ siirtää munkki reppuun. KaDy:lla ei ollut koko puoliajalla käytännössä yhtään todellista maalipaikkaa.

Lahtisen Via Dolorosa

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. GFT hallitsi kenttätapahtumia, eikä KaDy saanut todellista otetta pelistä. Isännät kuitenkin löysivät hetkittäin reikiä GFT:n puolustuksesta, useimmiten Kalle Lindgrenin oivallusten avulla. Viimeisenä lukkona vieraiden maalivahti Matias Sarelius masensi KaDy:n pelaajat yksi toisensa jälkeen.

Lindgren pääsi toisen puoliajan aluksi puolittain läpi, mutta Sarelius peitti laukauksen hyvällä vastaantulollaan. Vain hetken tämän jälkeen ”Linkki” järjesti Mikko Kytölälle maalipaikan, mutta Sarelius veti jälleen pidemmän korren. Tilanteesta syntyneen vastahyökkäyksen päätteeksi pallo pomppi harmittavasti kolmatta kertaa Dynamon maaliin.

KaDy:lle tarjottiin vielä mahdollisuutta päästä peliin mukaan, kun pallo vietiin pilkulle. Sarelius kuitenkin torjui Tomi Lahtisen laukauksen aivan vasemmasta alakulmasta. Tämän jälkeen tunteet alkoivat kuumentua molemmissa leireissä ja ottelun tuomarikaksikolla oli vaikeuksia hallita pelaajien ja valmentajien tunteenpurkauksia.

Lahtisen urakka päättyi ennen aikojaan, kun hän sai toisen varoituksensa ja poistui pukusuojaan muutamia minuutteja ennen ottelun loppua. Kun pelikellossa oli jäljellä vain puoli minuuttia, GFT teki ottelun loppulukemiksi 0-4. KaDy-leirissä myönnettiin reilusti vieraiden paremmuus.

-Vastustaja oli parempi. Harmittavasti loukkaantumisista ei tahdo tulla loppua. Lahtinen kärsi ulosajoon johtaneessa tilanteessa nähdäkseni vääryyttä, koska hän ei tehnyt rikettä. Toinen pelaajamme otti kontaktin vastustajaan, joka törmäsi paikallaan seisoneeseen Lahtiseen. Mutta sille ei enää voida mitään, KaDy:n kakkosvalmentaja Samu Kytölä kommentoi.

Huominen kaiken muuttaa voi

Superviikonlopun toisessa osaottelussa Dynamo kohtasi Ilves FS:n Tampeelta. Hallitsevat Suomen mestarit olivat edellisenä iltana pelanneet 2-2 –tasapelin Turussa TPK:n vieraana. Molemmat joukkueet kärsivät loukkaantumisista ja poissaoloista.

-Tämä peli oli kahden varamiehisen joukkueen koitos. Ilvekseltä puuttui ykkösmaalivahti ja joitakin tärkeitä kenttäpelaajia. Meidän rinkiämme verottivat loukkaantumiset, pelikiellot ja sairastumiset. Edellisessä pelissä kuumeen kourissa kamppaillut Mikko Kytölä ei tänään selvinnyt lainkaan parketille. Onneksi meillä on paljon hyviä pelaajia, jotka pääsivät nyt näyttämään osaamistaan, Kelhälä kommentoi.

Ottelun ensimmäisellä puoliajalla nähtiin vain yksi maali ja siitä vastasi kotijoukkue. Loisto-ottelun pelannut Miikka Järvenpää katkaisi hienosti Ilves-pelaajan syötön ja vapautti Matias Juvosen yksi-vastaan-yksi –tilanteeseen. Juvonen ei arkaillut, vaan harhautti itselleen laukaisupaikan ja tälläsi pallon etualakulmaan.

Toisessa päässä Ilves pääsi useaan otteeseen hätyyttelemään KaDy-maalia, mutta tuurilla ja taidolla takaiskuilta vältyttiin. Maalivahti-Laitisen apuna olivat useaan otteeseen myös maalivahdin parhaat ystävät.

Debytantti iski vapauttavan osuman

Toiselle puoliajalle KaDy tarkensi puolustustaan huomattavasti. Ilveksen pelaajille ei enää annettu laukaisupaikkoja yhtä helposti kuin vielä ensimmäisellä puoliajalla. Kun viisi minuuttia toisesta puoliajasta oli kulunut, KaDy sai rangaistuspotkun Ilveksen pelaajan pelattua palloa kädellään. Pallon taakse asettui yllätysvalinta.

-”Nippe” on harjoituksissa laittanut pallon maaliin hyvällä prosentilla, joten hän sai tänään mahdollisuutensa. Kimmo Tolvasella olisi ollut rankkarikortti, koska hän onnistui laukauksessaan viimeksi, mutta hän ei tänään ollut kokoonpanossa, Kelhälä sanoo.

Laitinen ilmoittautui seuraavan rankkarikortin jakoon vahvasti, kun hän täräytti kuulan voimalla vasempaan yläkulmaan. Veto ei jättänyt vastustajan maalivahdille mitään mahdollisuuksia.

-Onhan noita tullut joskus harjoiteltua niin vetäjänä kuin maalivahtinakin. Tiesin, ettei veskari voi mitään yläkulmaan suuntautuneille laukauksille, joten laitoin pallon sinne, Laitinen kommentoi toista liigamaaliaan.

Eemeli Vähäsöyrinki pelasi lauantaina KaDy:n kakkosjoukkueessa ja sunnuntaina hänet kutsuttiin paikkaamaan edustusjoukkueen kokoonpanoa. Ensimmäisessä liigapelissään ”Eemil” ei arastellut. Kun peliä oli jäljellä yhdeksän minuuttia, hän haastoi puolustajan keskustan kautta ja ampui pallon maalivahdin estelyistä huolimatta verkon perukoille. Maali vapautti isäntien peliä, eikä Ilves enää pystynyt vakavasti kamppailemaan voitosta.

KaDy iski vielä kahdesti ja Ilves kerran, joten KaDy nappasi täydet kolme pistettä hallitsevilta mestareilta luvuin 5-1.

-Jos ensimmäisellä puoliajalla olimme onnekkaita, niin toisella olimme parempia. Pidimme vastustajan pois vaarallisilta paikoilta ja onnistuimme hyvin hyökkäyspäässä. On hienoa nähdä, että meiltä löytyy kovia pelimiehiä paikkaamaan poissaoloja, Kelhälä toteaa.

Valmennusporras tyytyväinen viikonloppuun

Superviikonloppu tarjosi yhteensä 253 katsojalle kaikkea, mitä huippufutsalilla on esittää. Hienot yksilösuoritukset, ulosajot, rangaistuspotkut ja kaksintaistelut tuottivat lopulta isännille tärkeät kolme pistettä.

-Olen erittäin tyytyväinen kolmeen pisteeseen näistä kahdesta ottelusta. Kohtasimme peräkkäisinä päivinä kaksi Suomen parasta joukkuetta siipirikkoisella joukkueella ja saimme saaliiksi kolme pistettä. GFT oli meitä parempi, mutta Ilvestä vastaan koko joukkue esitti hyvää futsalia, Kelhälä kertoo.