Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Wusu ja Korte siirtyvät JJK-paitaan

 
Wusu ja Korte siirtyvät JJK-paitaan

Babatunde Wusu ja Eero Korte siirtyvät Kettupaitoihin. Lisäksi seura solmi jatkosopimukset tärkeiden Tuomas Latikan, Mihaly Szerovayn ja Jani Virtasen kanssa.

TPS:sta siirtyvä paluumuuttaja Babatunde Wusu, 26, ja aiemmin FC Lahtea edustanut keskikenttäpelaaja Eero Korte, 23, vahvistavat JJK:a kaudella 2011.
Wusu liittyy JJK-nuttuun kolme- ja Korte kaksivuotisella sopimuksella. Molemmat pelaajat ovat mukana JJK:n harjoituskauden käynnistyessä 29. marraskuuta.
- Wusu tuo meidän joukkueeseen selkeästi lisää maalintekovoimaa ja on fyysinen hyökkääjä, joka pystyy haastamaan vastustajan puolustusta. Kentän ulkopuolella hän on iloinen, positiivinen kaveri joka tuo varmasti joukkueeseen lisävirtaa, päävalmentaja Kari Martonen sanoo.
Toimitusjohtaja Joni Vesalainen muistuttaa Wusun arvosta myös koko seuralle.
- Vuonna 2007 alkaneella JJK-tarinalla oli alusta asti vahvasti Wusun kasvot ja hänen lähtönsä Turkuun oli erittäin kova paikka. Yhtä lailla kova juttu on se, kun mies nyt tulee takaisin. Tunde tuo hymyn ja toivon mukaan kotivoitot takaisin Harjulle.
Lahdesta Päijänteen pohjoiseen päätyyn muuttava Korte on taitava keskikenttäpelaaja, jonka Martonen uskoo sopivan pelifilosofiaansa erinomaisesti.
- Eerolla on erittäin hyvä pelikäsitys ja riittävästi taitoa hyödyntää sitä kentällä. Halusin hänet meidän keskikentällemme juuri siksi, että hän pystyy toteuttamaan meidän pelitapaa ja toivon mukaan rytmittämään peliä keskikentällä.
Korte on pelannut kahdella edellisellä kaudella käytännössä täydet minuutit FC Lahden keskikentällä. Pronssivuonna 2008 hänet valittiin seuran vuoden pelaajaksi.
- Olen seurannut Eeron kehitystä muutamia vuosia. Suurin kehitys on tapahtunut puolustuspelissä, aikaisemmin hänet tunnettiin ennen kaikkea hyökkäävänä pelaajana.

Tärkeitä jatkosopimuksia

Uusien pelaajien kiinnittämisen lisäksi JJK solmi tärkeitä jatkosopimuksia. Oma kasvatti, puolustaja Tuomas Latikka jatkaa kolmivuotisella, hyökkäävä keskikenttäpelaaja Jani Virtanen kaksivuotisella ja maalivahti Mihaly Szerovay 1+1 -vuotisella sopimuksella.
- Latikka on erityisesti fyysisesti ja asenteellisesti hieno urheilija, jonka kehityksen suhteen olemme vasta alkutaipaleella. Virtanen taas osoitti loppukaudesta taitonsa ollen lähes kaikkien meidän viimeisten pelien maalien syöttäjä. Szerovayn sopimuksen taustaksi voi sanoa, että kaikilla huippujoukkueilla on kaksi vahvaa maalivahtia. Misin esitys viimeisessä pelissä teki jatkosopimuksen mahdolliseksi, Martonen kommentoi.
JJK:lla on sopimusten julkistamisen myötä seitsemäntoista sopimuspelaajaa kaudelle 2011. Joukkue hakee vielä 1-2 vahvistusta. Lisäksi jatkosta käydään keskusteluita kaikkien kauden 2010 joukkueen pelaajien kanssa.

Babatunde Wusu
Syntynyt: 18.4.1984
Pituus: 180 cm
Paino: 78 kg
Liigaottelut/maalit: 57/14

Syksyllä 2006 JJK:n riveihin Mikkelistä siirtynyt Wusu nousi jyväskyläläisyleisön suureksi sankariksi kahden Ykkösessä vietetyn kauden aikana. Hymyilevä nigerialainen voitti historialliseen liiganousuun päättyneellä kaudella 2008 Ykkösen maalikuninkuuden, mutta siirtyi nousujuhlien jälkeen TPS-paitaan. Kaksi kautta Turussa toivat 13 maalia ja pronssiset mitalit. Väkivahva ja nopea Wusu on erittäin vaikea pideltävä.

Eero Korte
Syntynyt: 20.9.1987
Pituus: 178 cm
Paino: 76 kg
Liigaottelut/maalit: 121/8

Kaudella 2004 debyyttinsä FC Lahden Veikkausliigajoukkueessa tehnyt Korte on yksi lahtelaisen jalkapallon suurlupauksista, joka on kuulunut seuran ehdottomiin runkopelaajiin jo neljän kauden ajan. Pronssimitaleihin päättyneellä kaudella 2008 Korte valittiin FC Lahden vuoden pelaajaksi. Hyvä kahden suunnan keskikenttäpelaaja, joka omaa eväitä myös hyökkäyspään ratkaisuihin.

JJK:n sopimuspelaajat kaudelle 2011
Maalivahdit
Janne Korhonen
Mihaly Szerovay
Ville Viljala

Puolustus
Samu Nieminen
Jarkko Okkonen
Juha Pasoja
Tuomas Latikka
Antto Tapaninen

Keskikenttä/hyökkäys
Jukka-Pekka Tuomanen
Touko Tumanto
Patrick Poutiainen
Jani Virtanen
Eero Korte
Tommi Kari
Niko Markkula
Lasse Linjala
Mikko Hyyrynen
Babatunde Wusu

JJK:n tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010

Ottelut kaudella 2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRiihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

JJK:n alakerran vahvistaminen jatkuu: Kettuvahti Aati Riihimäki ja laitapuolustaja Juho Luoma jatkavat JJK:ssa kaudella 2021. B-nuorten viime kauden maalivahti Joni Heikkinen liittyy niinikään sopimuspelaajien joukkoon.

Lue lisää
Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Jyväskylän Pallokerhon uudeksi seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Stenroos ja hän aloittaa tehtävässään 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää