Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kalle Koivunen vahvistamaan JBA-miehistöä

Kalle Koivunen vahvistamaan JBA-miehistöä

Jyväskylä Basketball Academyn miesten edustusjoukkue saa uutta virtaa riveihinsä, kun takakenttää saapuu vahvistamaan Äänekosken Huiman kasvatti Kalle Koivunen (190cm/17v). Kolmena edellisenä kautena Huiman 1-Divisioona B:n joukkueessa pelannut Koivunen on tuttu kasvo myös juniorimaajoukkueista.

Tarkkakätisenä takakentän energianlähteenä tunnettu Koivunen lukeutui menneellä kaudella Divari-B:ssä neljänneksi sijoittuneen, Tommi Koskisen luotsaaman Huiman luottopelaajiin tahkoten keskimäärin puoli tuntia ottelussa. Vastuusta Koivunen kiitti kirjauttaen omat ennätyskeskiarvonsa kautta linjan. 17,1 pistettä, 4,4 levypalloa, 2,4 syöttöä ja 1,3 riistoa per ottelu operoinut Koivunen säkitti kolmosensa pussin pohjalle hurjalla 42,7% tarkkuudella, ollen sarjan tarkkakätisimpiä kaukoheittäjiä.

Nuoresta iästään huolimatta Koivunen on ehtinyt keräämään vyölleen jo 27 aikuisten kilpasarjan ottelua Huiman paidassa ja 18 nuorten maaottelua.

– Olen saanut miesten peleissä hyvää kokemusta ja oppia siitä, miten iso ero on junnupelien ja aikuisten miesten koripallossa. Vastustajien fyysisyys ja kokemus ovat tuoneet välillä omat haasteensa, mutta erityisesti mennyt kausi oli kehityksen kannalta todella onnistunut, Kalle summaa.

Päävalmentaja Tupamäelle nuorukainen on tullut tutuksi myös maajoukkuekuvioista, joten perinteistä tutustumisvaihetta ei pelaajan ja valmentajan välillä ole tiedossa. Tutun pelaajan mukaan saaminen on varmasti mieluisa uutinen valmentajalle ja suunnitelmat tuntuvat olevan jo kesän alussa varsin selvät.

– Kalle on motivoitunut ja erinomaisen työmoraalin omaava pelaaja. Kehitysalueena on varmaan aluksi pelinjohtamiseen liittyvät asiat sekä fysiikan kehittäminen ja kehon saaminen tasapinoon erilaisten vaivojen jälkeen, Tupamäki toteaa.

– Vahvuuspuolella on ehdottomasti heittäminen ja periksiantamaton luonne. Äänekosken Huimalle kiitos että Kalle on päässyt myös miesten peleissä vastuulliseen ja pallolliseen rooliin jo useammalla kaudella nuoresta iästään huolimatta.

Millä fiiliksillä Koivunen itse suorittaa nelostien siirtymätaipaleen? Edelliskaudella HoNsUn A-poikien kanssa kourallisen pelejä pelannut ja taannoin 16-vuotiaiden SM-sarjaa SäyRin paidassa pelannut mies on saanut pintaraapaisullisen kokemusta Jyväskylän koripallopiireistä, mutta syvään päähän hyppääminen on kuitenkin vasta edessä.

– Henkilökohtaisesti voin todeta, että isoilla odotuksilla lähden tulevaan kauteen ja hyvillä fiiliksillä siirryn Jyväskylään, Koivunen vakuuttaa.

– Tavoitteenani on ottaa seuraava kehitysaskel urallani, eikä siihen ollut näköpiirissä JBA:ta parempaa vaihtoehtoa. Yksinkertaisesti JBA:han tuleminen oli kehityksen kannalta paras ja järkevin vaihtoehto.

Miten Koivunen sitten itse kuvailisi itseään pelaajana? Mies tulee muodostamaan Henry Boydin ja Niilo Kärkkäisen kanssa varmasti Divari-A:n kiinnostavimman ja viihdyttävimmän takakentän trion, mutta mikä Koivusen oma rooli parketilla olisi jos nihkeät valmentajat eivät aina olisi kieltämässä ja rajoittamassa kaikkea. – Summaisin sen niin, että mä olen monipuolinen skoraaja ja tuon vauhtia ja energiaa takakentälle. Ja jos valmentajat ei ois kieltämässä niin…no, varmaan heittelisin vaan kolmosia, Koivunen naurahtaa.

JBA:lla on Koivusen lisäksi pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Henry Boydin, Niilo Kärkkäisen, Ville Virtaharjun, Jaakko Lammin ja Aleksi Liukon kanssa.

Lähde: jba.fi


Takaisin edelliselle sivulle
Titta-Riina Lepistö vahvistamaan JBA:ta

Titta-Riina Lepistö vahvistamaan JBA:ta

Tulevaan, seuran ensimmäiseen Naisten 1-Divisioonan kauteen valmistautuva Jyväskylä Basketball Academyn ryhmä vahvistuu kovimmalla mahdollisella tavalla, kun HoNsU-kasvatti ja Korisliiga-mestari Titta-Riina Lepistö liittyy joukkueen vahvuuteen.

Lue lisää
Monipuolisuutta ja potentiaalia - Chukwuma ja Virtaharju jatkavat

Monipuolisuutta ja potentiaalia - Chukwuma ja Virtaharju jatkavat

Jyväskylä Basketball Academyn miesten edustusjoukkueen kauden 2020/21 joukkue näyttää viikko viikolta valmiimmalta.

Lue lisää