Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

 

Kaudella 2013 JJK:n päävalmentajaksi noussut Juha Pasoja jatkaa kettuseurassa myös tulevat kaksi kautta!

Vuonna 1976 syntynyt Pasoja saapui Jyväskylään talvella 2009 vahvistamaan Kettupaitojen puolustusta ja tuomaan joukkueeseen kaivattua kokemusta JJK:n valmistautuessa historiansa toiseen kauteen Veikkausliigassa. Kauden 2012 päätteeksi päättyi topparin pitkä ja komea ura aktiivipelaajana ja ”Paha-Paso” siirtyi kalkkiviivojen toiselle puolelle Kari Martosen apuvalmentajaksi. Jo aiemmin Pasoja oli ollut mukana juniorien ja reservijoukkue Villikettujen valmennuksessa.

Kun nyt Hakan päävalmentajana Harjulle saapuva Martonen sai väistyä kesken kauden, nousi Pasoja päävalmentajan paikalle. Vaikea kausi päättyi putoamiseen Veikkausliigasta Ykköseen ja uutta nousua lähdettiin rakentamaan pitkäjänteisesti omien kasvattien ja paikallisten pelaajien varaan.

Viimeisen kahden kauden ajan edustusjoukkueesta valtaosa onkin ollut JJK:n omia kasvatteja – niin tälläkin kaudella. Nyt, kun kausi 2016 on juuri ohittanut puolenvälin krouvin, on JJK suunnitelmien mukaisessa paikassa: tasaisessa kärkipäässä kamppailemassa paikasta Veikkausliigassa. Voitto Hakasta tänään nostaisi Kettupaidat jälleen sarjan piikkipaikalle ohi TPS:n ja AC Oulun.

Omien poikien kasvatusprojektiin sitoutunut Pasoja jatkaa siis kettulahjakkuuksien koulimista ainakin kauteen 2018 asti.

- Täällä on tehty paljon oikeita asioita. Tietenkin haasteita on ollut ja on edelleen, mutta seura on kehittynyt ja kehittyy edelleen kaiken aikaa – ja kun oma valmentajaura on vasta alussa, on tämä hyvä paikka kehittää myös itseään, tuumaa Pasoja.

- Töitä saa tehdä rauhassa pitkäjänteisen projektin parissa, mutta tulostavoitteet pystyy kuitenkin asettemaan riittävän korkealle.

Nyt kolmatta kokonaista kauttaan valmentava Pasoja on kehittänyt JJK:ssa pelaajia, mutta kehittynyt myös itse ja mainitsee siitä konkreettisen esimerkin.

- Ulosanti ja muille puhuminen. Valmentajana on kuitenkin erittäin tärkeää osata kertoa asiat niin, että pelaajat ne ymmärtävät. Yksi hyvä puoli pitkäjänteisyydessä on sekin, että kun tekee pitkään töitä samojen pelaajien kanssa, ehtii vielä korjaamaan tilanteen, jos joskus treeneissä selittää mitä sattuu, Pasoja virnuilee.

JJK on ottanut strategiakseen kasvattaa edustusjoukkueen rungon itse omista junioreista – niin nyt kuin tulevinakin kausina. Tie on palkitseva, mutta myös kärsivällisyyttä vaativa ja haastava etenkin valmentajalle.

- On erittäin mielenkiintoista käydä läpi omia junioreja. Haasteet on olleet samat joka kauden päätteeksi: parhaat ovat lähteneet eteenpäin ja pitää miettiä, kuka nousee lähtijöiden tilalle – se on erittäin mielenkiintoista ja valmentajana tykkään siitä haasteesta. Olisihan se omalla tavallaan helpompaa kerätä joka kaudelle joukkue isolla rahalla valmiista pelaajista, mutta tämä on kuitenkin mielekkäämpää näin.

Kiitosta Pasojalta saavat myös lähimmät kollegat kentän reunalla.

- Meillä on edustusjoukkueessa nyt todella hyvä ja toimiva valmennus- ja taustaryhmä koossa: Antti Luhta (fysiikkavalmentaja), Janne Korhonen (maalivahtivalmentaja), Valttu Korhonen (joukkueenjohtaja) ja mukaan voi laskea myös vanhimmat pelaajat, jotka ovat jo osaltaan valmennustoiminnassa mukana. Pystymme avoimesti keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia niin edusjoukkueen kuin laajemmin seurankin suhteen ja antamaan välillä hyvin suoraakin palautetta.

- Tai juuri sitähän se usein onkin, Pasoja nauraa.

Lähde JJK.fi


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2016 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2016

Ottelut kaudella 2016

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


JuhaPasoja

Juha Pasoja

16.11.1976 Kemi
Tiedot


Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

JJK:n alakerran vahvistaminen jatkuu: Kettuvahti Aati Riihimäki ja laitapuolustaja Juho Luoma jatkavat JJK:ssa kaudella 2021. B-nuorten viime kauden maalivahti Joni Heikkinen liittyy niinikään sopimuspelaajien joukkoon.

Lue lisää
Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Jyväskylän Pallokerhon uudeksi seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Stenroos ja hän aloittaa tehtävässään 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää