Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti juhlivat turnausvoittoa Jyväskylässä

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti juhlivat turnausvoittoa Jyväskylässä

Kansainväliselle NEVZA Zonal Jyväskylä beach volley -turnaukselle saatiin upea päätöspäivä, kun Riikka Lehtonen ja Taru Lahti veivät turnauksen kirkkaimmat mitalit kovatasoisessa finaalissa ruotsalaisia Nina Grawenderia ja Karin Lundqvistia vastaan. Anniina Parkkinen ja Essi Hasu lisäsivät suomalaisjuhlia sijoittumalla turnauksessa kolmansiksi.

Naisten finaalissa kohtasivat Suomen ja Ruotsin ykkösparit. Kohtaaminen oli Lahti/Lehtoselle ja Grawender/Lundqvistille jo kolmas kesän aikana, ja aiemmista otteluista voitot olivat tasan 1-1. Finaalista muodostuikin todella tasainen ja tasoltaan huikea kolmieräinen taistelu toisilleen tuttujen joukkueiden välillä.

– Vastassa oli kaksi tosi pitkää tyttöä, joten passasimme hieman enemmän irti verkosta kuin normaalisti. Toisaalta heidän heikkoutenaan on juuri pituuden vuoksi vastaanotto ja siihen pitää päästä käsiksi omalla hyvällä syötöllä, Lehtonen kertasi taktiikkaa, jolla ruotsalaisia vastaan lähdettiin pelaamaan.

Ensimmäistä erää mentiin alkuun Lahti/Lehtosen parin pisteen johdossa, mutta muutamat omat virheet päästivät vastustajan kiinni peliin ja erä kääntyi lopulta ruotsalaisille 21–18. Toisessa erässä roolit olivat päinvastaiset. Kolmen pisteen taka-ajoasemassa olleet Lahti/Lehtonen päättivät aikalisällä koventaa omaa syöttöään, mikä tuotti toivotun tuloksen ja erä kääntyi lopussa suomalaisille 21–19.

– On hienoa, että toisessa erässä tappioasemassakin oma keskittyminen pysyi hyvänä ja luotettiin omaan tekemiseen, Lehtonen totesi tyytyväisenä.

Kolmannessa erässä Lahti/Lehtonen pystyi pitämään yllä saman hyvän keskittymisen ja varmuuden. Kun samaan aikaan suomalaisten torjunta-puolustus peli alkoi toimia paremmin, eivät he antaneet Grawender/Lundqvistille enää mahdollisuutta vaan veivät turnauksen voiton erin 2–1.

– Nämä ovat erittäin arvokkaita pisteitä maailman kiertuetta ajatellen, sillä ne auttavat pääsemään mukaan karsintoihin ja jopa suoraan pääsarjaan kuten seuraavassa turnauksessamme Kiinassa, Lehtonen totesi turnauksen voitolla kuitatuista kansainvälisistä pisteistä.

Miesten finaalissa kohtasivat tappioitta turnauksessa edenneet norjalaiset Iver Anders Horrem ja Geir Eithun sekä englantilaiset Jake Sheaf ja Chris Gregory. Lähtökohdat finaaliin olivat mielenkiintoiset, kun vasta toista kesää yhdessä pelaavat 23-vuotias Sheaf ja 24-vuotias, peräti 210 senttinen Gregory saivat vastaansa rutkasti kokeneemman parin, vuodesta 1999 asti maailman kenttiä kiertäneen ja olympialaisissakin pelanneen 37-vuotiaan Horremin ja 34-vuotiaan Eithunin.

Finaalin ensimmäinen erä venyi jatkopalloille, joissa pidemmän korren vei lopulta kokemus ja norjalaiset kuittasivat erän nimiinsä 23–21. Toinen erä näytti olevan niin ikään Horrem/Eithunin heiniä, kun pari johti erää parhaimmillaan jo kahdeksalla pisteellä, mutta englantilaiset nousivat vielä mukaan taisteluun erävoitosta Gregoryn vahvalla verkkopelillä ja vastustajan virheillä. Norjalaiset onnistuivat kuitenkin tekemään erän lopussa vielä tarvittavan kahden pisteen eron ja voittivat turnauksen erin 2–0 (23–21, 21–19).

– Todella tasainen peli vaikka toivoimme etukäteen, että näin ei olisi. Vastustaja syötti ja torjui hyvin. Saimme kuitenkin voiton, jota lähdimme turnauksesta hakemaankin, Horrem kommentoi pelin jälkeen.

– Keskittyminen herpaantui toisessa erässä ja menetimme selvän johdon. Onneksi kuitenkin saimme muutettua omaa peliämme juuri riittävän ajoissa, Eithun analysoi.

Naisten pronssiottelu oli niin ikään suomalaisten ja ruotsalaisten kohtaaminen, jossa Anniina Parkkinen ja Essi Hasu ottivat tasaisen ensimmäisen erän jälkeen ohjat käsiinsä. Suomalaisten toisen erän vahva pelaaminen toi lopulta helpohkon 2–0-voiton pistein 22–20, 21–14. Miesten pronssiottelu oli viihdyttävä norjalaisten keskinäinen kohtaaminen, jossa paremmuuden ratkaisemiseen tarvittiin kolme erää. Voiton veivät Retterholt/Usken maamiestensä Solhaug/Bergerud kustannuksella erin 2–1 (19–21, 21–18, 15–13).

UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle
Beach volley -kausi huipentuu Jyväskylässä

Beach volley -kausi huipentuu Jyväskylässä

Kotimaisen beach volley -kauden huipennus nähdään viikonloppuna Jyväskylässä pelattavissa SM-finaaleissa. Jyväskylän satamassa sekä Tuomiojärvellä pallolle antavat kyytiä maamme parhaimmisto niin aikuisissa kuin junioreissakin.

Lue lisää
Riikka Lehtonen ja Taru Lahti Jyväskylän kansainvälisen turnauksen finaalissa

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti Jyväskylän kansainvälisen turnauksen finaalissa

Turnausrankingin kärjestä Jyväskylässä pelattavaan Pohjoismaiseen beach volley -turnaukseen lähteneet Lahti/Lehtonen selvittivät tiensä naisten finaaliin tiukassa välierässä ruotsalaisparia Nilsson/Yoken vastaan.

Lue lisää
Pohjoismaiden beach volley -huiput Jyväskylässä

Pohjoismaiden beach volley -huiput Jyväskylässä

Jyväskylässä, Tuomiojärven uimarannan kentillä 18.–20.9. pelattavassa kansainvälisessä beach volley -turnauksessa nähdään Suomen parhaiden parien lisäksi liuta Pohjoismaiden huippunimiä.

Lue lisää