Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JJK satsaa juniorityöhön, Stephen Clarkista seuran junioripäällikkö

 

JJK satsaa juniorityöhön, Stephen Clarkista seuran junioripäällikkö


JJK on nimittänyt Stephen Clarkin seuran junioripäälliköksi 1. elokuuta alkaen. Englantilaisen Clarkin työaika on jaettu puoliksi Voionmaan urheilulukion kanssa. Clark toimii tuntiopettajan ominaisuudessa lukion jalkapallovalmentajana.

- Elokuu menee JJK:n puolella varmasti eri joukkueisiin ja valmentajiin tutustuessa. Pitää ensin nähdä, mitä täällä tehdään ennen kuin toimintaa voi kommentoida. Varmasti asioita tehdään toisin kuin Kokkolassa. Lukiossa ensimmäiset aamuharjoitukset ovat edessä 15. elokuuta, Clark kertoo.

Hän saapui Suomeen pelaajana vuonna 1988, ja edusti JYP-77:a kaudet 1991-92 opiskellessaan Jyväskylän yliopistossa. Viime vuodet hän on vaikuttanut Kokkolassa ja toiminut KPV:ssa Akatemiajoukkueen valmentajana, valmennuspäällikkönä ja Palloliiton valmentajatutorina. Väliin mahtuu vuoden pesti Irlantiin.

- Olin Kokkolassa liikunnanopettajana, otin virkavapaata ja lähdettiin perheen kanssa Irlantiin, missä oli tarjolla päätoiminen juniorivalmentajan työ. Se oli antoisa vuosi. Tulimme takaisin 2008 ja siitä saakka olen etsinyt päätoimista valmentajan työtä. Nyt sellainen löytyi, on tosi kiva tulla takaisin Jyväskylään, mies sanoo.

Junioripäällikön pestaaminen on osa JJK Junioreiden uudelleenorganisointia, jonka tavoitteena on seuran juniorivalmennuksen tehostaminen ja yhtenäistäminen. Clarkin tehtävä on kenttätyöpainotteinen, ja hänen työsarkaansa kuuluu juniorijoukkueiden harjoittelun sisällöllinen kehittäminen ja juniorivalmentajien apuna toimiminen. Työn pääpaino on nuorimmissa juniori-ikäluokissa, ja Clark toimii myös alle 12-vuotiaiden taitokoulun sekä 12-15-vuotiaiden kykykoulun rehtorina.

- On tärkeää, että harjoitukset ovat ikävaiheeseen sopivia, mutta että niissä silti on haastetta jotta pelaaja oppii. Harjoitusten on oltava hauskoja niin pelaajalle kuin valmentajalle. Ja pelinomaisia toistoja pitää tulla koko ajan paljon, jonossa seisomalla ei opi, Clark listaa keskeisiä teemojaan.

- Kun maailman huippua katsoo, yksilötaito on nykyjalkapallossa tosi tärkeää. Lyhytsyöttöpelillä siellä Espanjan maajoukkue ja Barcelona ovat nousseet malleiksi, ja sellaistahan myös JJK:n edustusjoukkue pyrkii pelaamaan.

Neljän kuukauden koeajalla pestinsä aloittava Clark on kiinnostunut nimenomaan juniorivalmennuksesta, mutta korostaa ettei se ole edustusjoukkueesta ja siten kilpaurheilusta irrallinen pelikenttä.

- Juniorivalmentajan ei tarvitse stressata voitoista ja tasapeleistä, työn tulosta ei sikäli mitata joka viikko. Mutta otan itse paineita siitä, että me saataisiin kehitettyä hyviä pelaajia. Tämän tuon tuloksia mitataan sillä, kuinka monta pelaajaa JJK:n edustusjoukkueeseen nousee jollakin kymmenen vuoden aikajänteellä, hän sanoo.

- Kaikkien on jalkapallomaailmassa pakko kasvattaa omia pelaajia, ei koko edustusjoukkuetta voi ostaa. Toivottavasti pystyn auttamaan JJK:a tässä. Mutta tämä ei ole yksisuuntainen työ, en ole tullut tänne vain opastamaan muita, vaan oppimaan myös itse, Clark painottaa.

JJK:n tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2011

Ottelut kaudella 2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRiihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

JJK:n alakerran vahvistaminen jatkuu: Kettuvahti Aati Riihimäki ja laitapuolustaja Juho Luoma jatkavat JJK:ssa kaudella 2021. B-nuorten viime kauden maalivahti Joni Heikkinen liittyy niinikään sopimuspelaajien joukkoon.

Lue lisää
Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Jyväskylän Pallokerhon uudeksi seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Stenroos ja hän aloittaa tehtävässään 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää