Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team vei jäähyrikkaan ottelun

HeKi lähti otteluun ennakkoluulottomasti ja piti avausminuuttien ajan D Teamin puolustuksen ahtaalla, kotijoukkueen hyökkäykseenlähdöt eivät ottaneet sujuakseen siinä missä HeKi tunkeutui aggressiivisesti D Teamin alueelle.

HeKin vahva alku myös palkittiin. Ajassa 4:06 Joni Isomäki nousi maalin takaa ja kokeili vanhanaikaista. Tämän D-vahti Niko Kaulio vielä torjui, mutta ei enää siitä syntynyttä reboundia. Niinpä Martin Ekström sai kunnian viedä HeKin 0-1 johtoon.

Avausmaalin jälkeen myös D Team pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan. Ensimmäisen erän loppupuoli olikin hönkimistä molempiin suuntiin, kun kumpainenkin joukkue pyrki vuorollaan saamaan valmista aikaiseksi. Mitään sen kummempaa ei kuitenkaan syntynyt ja loppuerän ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi D Teamin Ilkka Heikkilän kaksiminuuttinen.

Kaksiminuuttisesta jäi vielä lusittavaa toisen erän puolelle, mutta tämän alivoiman kotijoukkue kuitenkin klaarasi. Pian sen jälkeen tulikin D Teamin vuoro testailla ylivoimaansa. Jesse Rohtla otti kaksiminuuttisen koukkaamisesta ja sehän kostautui. Turo Asplund toimi kapellimestarina, muilutti kiekon maalille, josta Timo-Pekka Heikkinen siirsi pelivälineen reppuun. Maaliin sai syöttöpisteen myös tehokolmikon kolmas tekijä, Tuomo Laukkanen.

Siinä missä ensimmäinen erä oli siistiä peliä, muodostuivat toisen erän teemaksi jäähyt. Varsinkin HeKin pelaajat viihtyivät boksissa tiheään. Homma alkoi kostautua, kun D Team pääsi pelaamaan liki kaksi minuuttia viidellä kolmea vastaan. Tosin kymmenen sekuntiakin olisi riittänyt. Turo Asplund ja Yohann Auvitu siirtelivät kiekon komeasti Tuomo Laukkaselle ja Laukkanen tempaisi kiekon näppärällä rannevedolla pussiin. D Team siirtyi 2-1 johtoon ajassa 34:43.

HeKin jäähyily jatkui vielä tämän jälkeenkin, mutta toiseen erään ei enempää osumia syntynyt. Tosin D Team pääsi aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla. Vaikka tästä ei vielä osumaa syntynyt, niin muutamaa minuuttia myöhemmin alkoi soida. Ensiksi tarjoiltiin D Teamin erikoinen: suoraan aloituksesta syöttö takana olevalle ja siitä välitön veto maalin perukoille. Tällä kertaa syöttöä ei tarjoiltu pakille, vaan b-pisteen kaarella päivystävälle Timo-Pekka Heikkiselle.

Erikoistarjoilun jälkeen Yohann Auvitu lahjoitti vielä kahvit jälkiruuaksi. Oli kulunut muutama minuutti edellisestä,kun ranskalaispakki tuli laidasta läpi ja ujutteli kiekon ohi HeKi-vahti Timo Väisäsen. Ajassa 46:52 peli olikin 4-1.

Tämän jälkeen myös HeKille tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan kemuihin, kun Antti Jaatinen lähti boksiin. HeKi ei kuitenkaan tätä tilaisuutta hyödyntänyt - ei vaikka Jaatinen sitkeänä miehenä otti hetken perään uuden kaksiminuuttisen.

Sitten oli taas D Teamin vuoro kokeilla kuvioidensa toimivuutta. HeKin Janne Ritamäki lähti istumaan ja D Team ylivoimalle. Homma vielä kertautui, kun myös Jussi-Mikko Makkonen lähti Ritamäen kaveriksi reilua minuuttia myöhemmin. Viisi-kolmosesta ei tulosta tullut, mutta Makkosen vielä istuskellessa Ilkka Heikkilä laittoi pelin 5-1:een.

Tämä jäi myös illan viimeiseksi osumaksi, ja ottelun loppu oli lähinnä tunteiden kuumentelua. D Teamin Toni Rautakorpi ja HeKin Aapo Lampinen nujakoivat siihen malliin, että molemmat lähetettiin etuajassa suihkuun. Rautakorpi tuomittiin tappelun aloittajaksi ja HeKi pääsi vielä erän loppuun ylivoimalle. Kun lisäksi Tuomo Laukkasen purku meni yli laidan, tarjoitui HeKille tilaisuus hieman kaunistaa lukemia kahden miehen ylivoimalla. Niko Kaulio teki kuitenkin kaiken tarpeellisen ja peli oli sitten sitä myöten siinä.