Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Norja nollasi D Teamin, lohipaidat jälleen kotivoittoon

Kiekko-Vantaan hienot otteet kotikaukalossaan Tikkurila Areenassa saivat jatkoa keskiviikkona, kun joukkue kaatoi D Teamin toisen erän maali-iloittelun myötä puhtaasti 5-0. Viisi maalia, viisi kotiottelua, viisi voittoa. Viiden kotiottelun maalit 21-5. Kiekko-Vantaa nousi voiton myötä huipputasaisessa sarjassa neljänneksi. Toisen peräkkäisen tappion kokenut D Team jatkaa sijalla yhdeksän.

Avauserässä nähtiin yksi maali ja viisi jäähyä. Kotijoukkueen Timo Rinteen hyvä päätypelaaminen hermostutti D Teamin Yohann Auvitun  ja tämän poikittainen maila tarjosi Kiekko-Vantaalle illan ensimmäisen ylivoimamahdollisuuden. D Team onnistui selvittämään alivoiman, mutta vain 13 sekuntia sen jälkeen, kun Auvitu oli palannut kaukaloon, Tikkurila Areenan valot vilkkuivat ensimmäisen kerran. Rinne laukoi b-pisteen kaarelta ohi, kiekko pomppasi päätylaidasta maalinkulmalle, jossa ensimmäisenä paikalla oli puolustaja Rony Ahonen. Tämä yritti nostaa kiekon maaliin, kiekko pomppasi D Team maalivahti Niko Kaulion yli ja Antti Pehkonen  survoi lopulta pelivälineen tyhjään maaliin. "Tultiin energisesti ensimmäiseen erään. Sitten se jäähy ja sen jälkeen kun tultiin täysilukuiseksi, niin pitäisi olla riittävästi nöyryyttä. Tuli merkkausvirhe ja nuorille pelaajille se kostautui tänään maalin muodossa", D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi  harmitteli ottelun voittomaaliksi lopulta jäänyttä tilannetta. Lisämaaleja ei avauserässä nähty. Molemmat pääsivät kokeilemaan ylivoimalla kahteen kertaan, mutta tuloksetta.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun Kiekko-Vantaa pöllytti maaliverkkoa neljästi. Pelikello oli ehtinyt käymään reilun 25 minuutin ajan, kun Turo Järvinen väänsi maalinedustalla vahvasti Jani-Petteri Heleniuksen aloitusvoiton jälkeen. Heleniuksen voittama aloitus kääntyi hyökkäyssuuntaan katsottuna vasemmalle ja kun D Teamin kolmen pelaajan 'muurista' kaksi pelaajaa ns. ylipelasivat ja Järvinen väänsi kaksinkamppailusta voiton muurin kolmannesta pelaajasta, Lauri Taipaluksesta, Kaulio sai kaivaa kiekon selkänsä takaa toistamiseen.

Reilut kaksi minuuttia myöhemmin syntyi kotijoukkueen kolmas maali. Kiekko-Vantaan Jermu Porthenin johtama ketju laidoillaan Toni Jeskanen, sekä Toni Mäkiaho, pyöritti peliä vahvasti D Teamin alueella. Puolustaja Jarmo Mikonsaari nousi alueen oikeasta laidasta kulmaan ja kun mies huomasi D Teamin puolustajien väärän sijoittumisen, Mikonsaari kurvasi maalineteen ja nosti kiekon maalin oikeaan yläkulmaan ohi Kaulion. Tuuletukset maalin jälkeen olivat komeat ja syystäkin: maali oli Mikonsaaren uran ensimmäinen Mestis-maali, uran 85. Mestiksen runkosarjan ottelussa. Ensimmäisenä Mikonsaarta saapui onnittelemaan juuri Jeskanen, joka on pelannut Mikonsaaren tavoin Kiekko-Vantaan edustusjoukkueessa kaudesta 2006-2007 lähtien. Jeskanen oli varmasti ainoa kentällä sillä hetkellä olevista pelaajista, joka tiesti mitä Mikonsaari oli juuri tehnyt.

Kolmannen erän viimeisen kuuden minuutin aikana Kiekko-Vantaa osui vielä kahdesti. 4-0 maali oli illan ensimmäinen ja ainoa ylivoimamaali. Puolustaja Mikko Jortikka heitti siniviivalta kiekon kohti Kaulion vartioimaa maalia ja maalinedessä maskia tehnyt Toni Mäkiaho  sai mailansa väliin. Kiekko taitavasta ohjauksesta maalin vasempaan yläkulmaan. Viitisen minuuttia tämän jälkeen asialla oli jälleen Tonit-Jermu ketju. Nopea hyökkäys päättyi lopulta hyökkäyksen kärkenä viilettäneen puolustaja Rony Ahosen maaliin ja varsin onnekkaaseen sellaiseen. Ahonen ajautui hyökkäyksessä päätyyn ja kun mies pyörähdyksen jälkeen yritti syöttää maalineteen, kiekko pomppasi D Teamin Samuli Kankaanperästä maaliin.

Kolmas erä menikin sitten Kiekko-Vantaan alivoimaharjoitukseksi. Lohipaidoille tuomittiin viisi rangaistusta, joista Toni Mäkiahon ensimmäisen ja Mikko Jortikan jäähyn aikana D Team pääsi pelaamaan reilun minuutin ajan kahden miehen ylivoimalla. Lohipaitojen maalissa Mika Norja oli todellakin päättänyt pitää nollapelin loppuun asti ja tästä osoituksena nähtiin alivoimalla sellainen torjuntashow, että harvoin on missään nähty. Reilun 30 sekunnin aikana Norja torjui viisi laukausta, välillä pystyssä, välillä vatsallaan ja kerran jopa jalkapallotyyliin 'dyykaten'. Jopa maskin kiinnitykset irtosivat kesken ilotulituksen ja lopulta tuomaristo joutui katkaisemaan pelin huomattuaan tilanteen.

Norja piti nollapelin loppuun asti ja maalivahdin 'täydellinen iltapuhde' oli miehelle jo kauden toinen. "Pitää käydä katsomassa, onko siellä joku pleksi siellä edessä vai mitä teillä on täällä. Välillä oli tyhjäkin maali edessä mutta ei laitettu sisään", myös Ahvenjärvi hämmästeli Norjan kolmannen erän huikeita otteita. D Teamin alkukauden ylivoimatehokkuus oli ennen keskiviikon ottelua sarjan kärkipään luokkaa, vaan ei ole enää ottelun jälkeen. Sen sijaan Kiekko-Vantaan keskiviikkona esittämä tehokas alivoimapeli nosti lohipaidat kyseisen tilaston ykköspaikalle.

Viisi kotiottelua ja niistä viisi voittoa. "Tottakai täytyy olla tyytyväinen. Aloitettiin hyvin, ensimmäinen 10 minuuttia pelattiin hyvin. Erän loppuun tuli vähän heikompi jakso. Toinen erä, tultiin taas uudestaan, saatiin hyvä meininki päälle. Hyvällä teholla käytettiin paikat hyväkseen. Viimeinen erä ei ollut ehkä niin hyvä, mutta täytyy muistaa, että 5-0 tilanne ei ole helppo, vastustaja ottaa riskejä ja tulee vahvasti päälle. Mutta 5-0 tulos, erittäin hyvä suoritus", Kiekko-Vantaan päävalmentaja Samu Kuitunen paketoi ottelun kulun.

Illan tuomarityöskentely herätti närää monien ajatuksissa, Kuitunen herrasmiehenä oli varsin vähäsanainen asiaa kommentoidessaan. "Viisi jäähyä (kolmannessa erässä)… en oikein tiedä, muutama niistä... Jäähyt häiritsi meidän pelaamista lopussa", kokenut päävalmentaja kommentoi. Vahvasta kotisaldosta huolimatta Kuitunen odottaa jatkossa vieläkin parempaa ja toivoo myös vierasotteluihin samanlaisia otteita. "Koti on aina koti, päästään tuoreena puhaltamaan ja kaveri tulee bussista, onhan se aina lähtökohta raikkaalle pelille. Samalla tavalla pitäisi kuitenkin vieraissa pelaamaan. Kotona on pelattu tuloksellisesti vahvasti", Kuitunen painotti sanaa tuloksellisesti.

D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi onnitteli rehdisti kotijoukkuetta voitosta, omiensa pelissä Ahvenjärvi harmitteli erityisesti toisen erän kiekonmenetyksiä. "Kiekko-Vantaa hyödynsi kyllä tehokkaasti maalipaikkansa. Toiseen erään pyrittiin rytmittämään peliä niin, että oltaisiin päästy vauhdilla alueella. Turhaan alettiin sinisen päällä tekemään virheitä. Kolmanteen erään pyrittiin ryhdistäytymään ja ryhdistäytyminen tapahtuikin jollain tasolla", Ahvenjärvi löysi myös positiivisia asioita omiensa illan otteista.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu lauantaina, kun lohipaidat matkustavat Joensuuhun Jokipoikien vieraaksi. D Team saa perjantaina kotijäälleen vastaansa TuTo:n.