Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kampuksen Dynamo aloitti UEFA:n Mestarien Liigan niukalla voitolla

KaDy aloitti tiensä futsalin Mestarien Liigan karsintakierroksella voittamalla Albanian mestari KF Tirana Futsalin niukasti 1-0 (0-0). Maalintekijänä oli 26. minuutilla ensimmäisen europelinsä pelannut MARKUS RAUTIAINEN.

Jobinpostia punamustien leiriin tuli jo tiistain viimeistelytreeneissä, kun kapteeni MIKKO KYTÖLÄN polvi ja brassivahvistus NEWTON JR:N reisi eivät kestäneet täyttä kuormitusta. Näin ollen nämä kaksi avauskokoonpanon pelaajaa joutuivat jättämään ainakin avausottelun väliin.

KaDy aloitti viisikolla NIILA-VILLE LAITINEN (mv) - SERGEI KORSUNOV (C) - DAVID PARENTE – JUHO VÄINÄLÄ – MARKUS RAUTIAINEN. Ensimmäinen puoliaika oli selvästi KaDyn pallonhallintaa, mutta albanialaiset saivat pidettyä lukemat nollissa. Lähimmäksi täysosumaa pääsivät ylärimaan volleysta laukonut Korsunov, maalinedustalta tolppaan putannut Väinälä ja riistosta läpiajoon karannut TEEMU LUKKARI. Myös Parente, Rautiainen ja LASSI LINTULA laukoivat ahnaasti, mutta tuloksetta.

Toisen puoliajan alku oli tasaisempi ja albaanit haastoivat odotetun vaarallisesti 1 vs. 1 -tilanteissa. David Parente joutui blokkaamaan miehen keltaisen kortin arvoisesti. Pallonhallinta ei pysynyt suomalaisilla niin selkeästi kuin avauspuolikkaalla.

26. minuutilla Markus Rautiainen vei Dynamon 1-0 johtoon David Parenten vahvan pivot-painin jälkeen. Rautiainen pääsi tälläämään voitetun irtopallon verkkoon lähietäisyydeltä vasurilla.

Myös Lassi Lintula ja Juho Väinälä katselivat keltaista korttia blokattuaan Tiranan nopeita vastahyökkäykseen lähtöjä. Albaanit haastoivat vahvasti toisella puoliajalla, mutta Dynamon puolustusnelikko maalivahti, seuraikoni NIILA-VILLE LAITISEN johdolla kesti loppuun saakka. Myös toisessa päädyssä maalipaikkoja luotiin tasaista tahtia, mutta punamustien ruuti oli läpimärkää tänään ja viimeistely-yrityksistä paistoi europelien jännitys.

Päävalmentaja VASKO VUJOVIĆ oli helpottunut kimurantin ottelun jälkeen:

"Olen tyytyväinen, sillä täällä pelaamme vain tuloksesta. Albanialaiset keskittyivät puolustamaan matalalla neljällä miehellä ja meillä oli vaikeuksia murtaa tiivistä puolustusnelikkoa. Saimme suurimman osan ajasta painettua pelin heidän puoliskolleen, mikä oli meille hyvä asia, sillä heidän hyvät yksilönsä eivät päässeet 1 vs. 1 -haastoihin lähempänä meidän maaliamme. Luotimme, että erikoistilanteista tai kontrolloiduista hyökkäyksistä saamme tarvittavat maalit tehtyä. Nolla omiin on riittävä suoritus siinä tapauksessa", monissa liemissä keitetty montenegrolaisluotsi jäsentää.

"Kaksi kokenutta pelaajaamme [Mikko Kytölä ja Newton Jr] joutuivat huilaamaan tämän ottelun, joten vastuu jakautui uusien pelaajien kesken. Meillä on kokoonpanossa monta pelaajaa, joilla ei ole ollenkaan tai paljoa kansainvälistä kokemusta, joten tulokseen täytyy sikälikin olla tyytyväinen. Saimme etenkin johtoasemassa tapettua tempoakin jonkin verran ja säästettyä energiaa huomiseen otteluun päävastustaja Toulonia vastaan, Vujović päättää.