Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Jyväskylän Happee ensi kertaa cupmestariksi

 

Jyväskylän Happee ensi kertaa cupmestariksi


Jyväskylän Happee juhlii kaikkien aikojen ensimmäistä salibandyn Suomen Cupin voittoaan. Happee löi illan loppuottelussa Tampereen Classicin jatkoajalla 8-7 (1-2, 4-3, 2-2, 1-0) Peter Kotilaisen lauottua ratkaisun ajassa 61.18.

Happee tuli avauserään vauhdilla, mutta Classic peitti kärsivällisesti vastustajan laukauksia ja vaani vastaiskun paikkoja. Veli-Matti Luukko kiskaisi pienestä kulmasta Classicin johtoon, ja Sami Johanssonin maalin edestä löytämä Heikki Hätönen nosti eron kahteen.
Toisessa erässä Janne Lamminen pommitti ylivoimalla maalin kattoon 3-1-Classicille, mutta sitten alkoi Happeen hurja jakso, joka tuotti keskisuomalaisille neljä perättäistä osumaa.
Kerran toisensa jälkeen Happee sahasi vauhdilla Classicin puolustuksen halki, ja lopuksi Jami Manninen hyödynsi vastustajan sekunnin nukahduksen iskemällä laidasta suoralla laukauksella nopeasta vapaalyönnistä 5-3-johdon.
Happeen olisi odottanut sementoivan johtoaan erän loppuun, mutta hyökkäämisen jatkaminen kostautui ja tauolle ehdittäessä lukemat olivat jälleen tasan. Classicin ykkösnimi Lassi Vänttinen petasi ensin maalin takaa kavennuspaikan Veli-Matti Luukolle ja purjehti perään laidasta sisään sijoittaen pallon etukulmasta ohi Happeen maajoukkuevahti Eero Kososen.
Kolmannessa erässä ensin irtopallosta Lassi Vänttinen ja alivoimalla Asser Jääskeläinen vei Classicin johtoon, mutta ensin ehätti tasoittamaan Peter Kotilainen ja sitten vielä takaiskun tuoneen ylivoiman aikana Veli-Matti Hynynen.
Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla pallo kaivettiin Classicin verkosta, mutta erotuomarit hylkäsivät maalin Happee-hyökkääjän jalan oltua maalivahdin alueella.
Ratkaisu syntyi jatkoajan toisella minuutilla kun Jami Manninen ajoi päädystä maalille ja pallo pomppi toiselle tolpalle, josta Peter Kotilainen löi sen ilmasta verkkoon.

- Hieno peli. Pääsi vielä nostamaan pokaalia ja se on vielä Happeelle ensimmäinen, illan sankari Peter Kotilainen maisteli lehdistön edessä kultainen mitali kaulassa.
- En ole tämmöistä päässytkään urallani vielä kokemaan. yhtä muikeana oli Happeen päävalmentaja Seppo Pulkkinen.
- Mielestäni ansaittiin tämä, vaikka voitto tiukassa olikin.
- Pelattiin kovalla uskolla, taidolla ja vähän sillä tuurillakin. Tultiin  takaa vaikeasta tilanteesta ja siellä oli kyseenalaisia erotuomaritulkintoja ja kaikenlaista draaman kaarta. Tällaista tämä on parhaimmillaan ja uskon, että tämä peli peli oli hienoa mainosta koko lajille.
Edes varsinaisen peliajan lopussa hylätty maali ei saanut Happeeta lamaantumaan.
- Ei siinäkään kohdin lankaannuttu vaan ajatus suuntautui koko ajan eteenpäin ja siihen, että lähdetään jatkoajalle tekemään maali. Tämä on ennen kaikkea joukkue, joka uskaltaa voittaa, ja pelaajille on koko ajan painotettu, että saa ja pitää uskaltaa yrittää asioita eikä ammuta vaikka tulisikin virhe.
Tämä ilta oli Happeelle ensimmäinen suuri voitto.
- Sanotaan, että cupvoitto avaa usein tietä vielä isompiin tekoihin, ja haluan uskoa, että ylitimme tänään yhden voittamisen kynnyksen, Seppo Pulkkinen katsoi jo tulevaisuuteen.

Classicille cupin finaalitappio oli toinen peräjälkeen. Viime vuonna Tapanilan Erä kylvetti Mansen ylpeyttä 9-3. Ray Backmanin tilalle päävalmentajaksi hankittu Jarkko Rantala ei vielä pystynyt kääntämään Classicin kurssia voitolliseksi.
- Kapealla rosterilla mentiin lopussa, hukattiin johtoasema kolmannessa erässä ja hölmöiltiin, Rantala harmitteli.
- Oma tekeminen pitää vain saada paremmaksi, meidän teot olivat nyt tuon verran huonompia. Tästä kiukku vain kasvaa ja se on energianlähde meille, jonkä pitää näkyä päivän työssä loppukautta kohti mentäessä.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


Happee ry - logo

Happee - 2012-2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2012-2013

Ottelut kaudella 2012-2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Lue lisää
Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Lue lisää
Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Lue lisää
Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Julius Sieppi palaa Amppareihin

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Lue lisää
Happee julkaisi joukkueensa

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger.

Lue lisää