Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Erä perjantaina Happeen vieraaksi

Happeen Superlokakuu saa jatkoa perjantaina Monnarilla. Happee - Tapanilan Erä nähdään Nelonen Pro kanavalla suorana lähetyksenä klo 18.15. Pelihän kannattaa tallentaa digiboxin kätköihin ja saapua hallille nauttimaan Hirviteatterin huumasta!

Happeen ja Erän ottelut ovat viime vuosina olleet erittäin tiukkoja ja viimeisestä neljästä ottelusta kaksi on ratkennut vasta jatkoajan jälkeen. Voitot kahdelta edelliseltä kaudelta ovat tasan 2-2. Tuoreimpana muistissa on edelliskauden trilleri Monnarilla jonka kotijoukkue käänti edukseen väkevän nousun jälkeen Lasse Riitesuon osumalla. Vieraissa Happee oli etevämpi maali-iloittelun päätteeksi lukemin 8-9.

Erä raivasi edellisellä kaudella tiensä Playoff-peleihin häviten ensimmäisellä kierroksella SPV:lle voitoin 1-3. Tähtiä vilisseeltä sikermältä odotettiin kahden pronssin (2007,2008) sekä kahden hopean (2009,2010) jälkeen mitalin kirkastumista aina kultaiseksi, mutta toisin kävi. Karvaan pettymyksen jälkeen joukkueesta lähti runsaasti kokemusta valmennuksen sekä avainpelaajien muodossa.

Erällä suuri vaihtuvuus - odotukset silti korkealla

Menetyksistä huolimatta Erä voidaan laskea edelleen joukkueeksi jolta voidaan odottaa mitalin arvoista suoritusta. Joukkue sai divariin pudonneen AC HaKi:n parhaimmiston valmentajaa myöten ja takalinjoille palasi Sveitsistä maajoukkuepakki Jussi Kosola, joka on puolustuksen ehdoton liideri Sami Lehtisen, Tommi Aron ja kovaa nousua huipulle tekevän Tuomas Iiskolan ohella.

Erän puolustus on siis kivikova ja peräti kolmelta puolustajalta löytyy maajoukkuekokemusta miehistä ja Iiskolaltakin reippaasti nuorten puolelta. Maalille Erä hankki huikean kauden Classicissa pelanneen Tomi Ikosen, joka on niinikään koppaillut palloja leijonapaidassa.

Hyökkäyksessä kovia tehoja odotetaan viime kauden HaKi-tykiltä Tommi Vappulalta (35+12=47) sekä vikkeltältä maailmanmestari Mika Moilaselta (18+8=26). Erän pelityyli on edellisinä vuosina perustunut aktiiviseen lyhytsyöttöpeliin, mutta kuinka käy kun pallotaitureiden tilalle on tullut suoraviivaisempia Vappulan kaltaisia voimahyökkäjiä? Voi jopa olla uudet pelaajat ja valmentaja tuovat Erän tekemiseen kaivattua raikkautta...

Lähteneet:
valmentaja Petteri Bergman, Jani Kukkola (Helsingborg), Jani Naumanen (kuntouttaa lonkkaansa, Josba?), Simon Riihelä (Erä Akatemia, 2.div), Lauri Kapanen (Grasshoppers, Sveitsi), Juha Kulmala (Erä Akatemia), Henri Lehtonen ja Lauri Lehtonen (SSV), Pasi Laitila (lopettaa), Tomi Toivonen ja Jaakko Rissanen (alkukauden: UHC Waldkirch-St.Gallen, Sveitsi) Markus Bollström (loukkaantunut)

Tulleet:
Tomi Ikonen (Classic), valmentaja Teemu Kalinainen, Tommi Vappula, Tommi Rosendahl ja Mikko Sipilä (AC HaKi), Jussi Kosola (Chur Unihockey, Sveitsi) ja Raine Siltala (Erä Akatemia)

Happeella edelliskautta selvemmät sävelet peluutuksessa

Happeen kausi on käynnistynyt odotettua paremmin ja varsinkin ykköskenttä on löytänyt tehokkaan pelivireen. Vaikka ykkösen kone hieman yski SPV-pelissä, niin herrat Heikkinen-Kauko-Hynynen-Tikka-Kunelius ovat aiheuttaneet kaikissa kolmessa pelissä todellista päänvaivaa vastustajan puolustukselle. Teholukemat puhuvat selkeää kieltä.

Maalissa Eero "Märkä Rällä" Kosonen on viimeistään nyt osoittanut olevansa varteen otettava vahti tulevaisuuden maajokkuehommissa. Torjuntaprosentti kolmen pelin jälkeen 91,3 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,92!

Kakkosketju Riitesuo-Pylsy-Liikanen-Junkkarinen (Maijala)-Kainulainen on esiintynyt maltillisemmalla liikevaihdolla, mutta kuitenkin plusmerkkisesti. Ruuti on ollut ratkaisupaikoissa hieman märkää, mutta enteitä todellisesta tehoillasta on ollut ilmoilla kaikissa kolmessa ottelussa. Nähdäänkö sellainen perjantaina ja onko yli-inhimillisen taitava Jonne Junkkarinen pelikuntoinen? Harjoitusotteluissa kovapommisen Lauri Liikasen tilalla esiintyi B-maajoukkuemies Panu Kotilainen joka on kuntouttanut viime viikot polveaan.

Avainpelaajien johtama ykkösylivoima on ollut alkukaudesta totaalisen tehoton (14 minuuttia, 0 maalia). Perjantaina tulosta olisi viimeistään synnyttävä.

Kolmas kentällinen on ollut pääosin Johnny Kotron johdolla vastuussa puolustavan kentän roolista ja miehet rinnalla ovat vaihtuneet tiuhaan. Kaasalainen, Kääriäinen, Mikkonen, Ritvanen, Haapamäki, Nieminen, ja kumppanit ovat esittäneet uhrautuvaa puolustupeliä ja suurin osa alivoimavastuusta on sälytetty näiden kavereiden harteille. Alivoima on toiminutkin alkukauden ajan loistavasti.

Rosterissa kärkkyy pelipaikka myös joukko nälkäisiä junnuja, sekä fyysinen pelote Jaakko Perälä, ihmishyrrä Toni Kuosmanen ja kovaa vauhtia kuntoutuva Tommi Moilanen jolta odotetaan pallollista johtajuutta ja taitoa takalinjoille.

Pelillisesti Hirvet ovat ottaneen edellisen kauden taka-askeleen jälkeen loikan eteenpäin. Pelaaminen on silminnähden soljuvampaa ja tehokkaampaa, vaikka ajoitukset ja kentällisepeli vielä hakevatkin itseään.

Valmennus on valinnut kaudelle 2011-2012 selkeän linjan:

- Lähdettiin alusta asti rakentamaan kentällisiä kestävälle pohjalle ja selkeytimme näin myös roolituksia joukkueessa. Roolit ja ketjut tulevat tietenkin elämään kauden mittaan jonkin verran ja voisi sanoa, että melkein jokaiselle pelipaikalle on tällä hetkellä kovasti tunkua. Tilanne on siis valmennuksen näkövinkkelistä erinomainen. Tekeminen on ollut harjoituksissa hyvällä tasolla ja kauden mittaan vaihtuvuutta rosterissa tullaan varmasti näkemään. Lahjakkaat hirvenvasat aloittavat kautensa A-nuorissa, mutta Peter Kotilainen, Lassi Kotovaara ja Johannes Jokinen tullaan varmasti näkemään jossain vaiheessa myös miesten matseissa, päättää valmennuskolmikko tilannekatsauksensa ennen tärkeää Erä-vääntöä.