Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KaDy ja ToPV tasapeliin, KaDy vei voittomaalikilpailun

Futsalvuosi 2021 alkoi Jyväskylän Monnarilla todellisella trillerillä. Koronatilanteen vuoksi tyhjille katsomoille pelattu ottelu oli kovatempoista ja varsin kovatasoista futsalia tämän hetken kuumimpien liigajoukkueiden kesken. Lisäjännitettä ottelupariin toi se, että KaDyn ikoniset pelaajat Sergei Korsunov ja brassi Newton Jr. olivat siirtyneet kauden alla ToPV:n leiriin.

Massiiviset minuutit urakoinut Jukka Kytölä vei Dynamon johtoon vapaapotkusta 13. minuutilla; ToPV jahtasi tasoitusta aktiivisesti, mutta Newton Jr:n ja kumppanien laukaukset kilpistyivät viimeistään huippuvireessä olleen Niila-Ville Laitisen käsiin.

Vierasjoukkue otti kontrollin käsiinsä toisella puoliajalla; 24. minuutilla Newton Jr:n aktiivinen pommittelu toi tasoituksen onnekkaan kimmokkeen kautta. Kapealla rosterilla puolustuskannalle ajautunut KaDy sai uhrautuvaisesti puolustaen Laitisen torjuntojen avulla pidettyä lukemat tasoissa loppuminuuteille, kunnes Tero Intala niittasi kotijoukkueen takatolpalta 2–1-johtoon Lassi Lintulan rajapotkusta.

ToPV ehti pyörittää 5 vs. 4 -ylivoimapeliä, kunnes KaDyn ex-mies Korsunov pääsi tasoittamaan lukemat irtopallosta. ToPV:n päävalmentaja Oleg Eprintsev ajettiin viimeisellä minuutilla katsomon puolelle aggressiivisesta tuomarille protestoinnista.

Viiden minuutin jatko-ottelua leimasi varovaisuus; Dynamollakin oli kumulatiiviset rikkeet täynnä jo reilusti ennen varsinaisen peliajan loppua. Myös ToPV peluutti lähinnä ykkösviisikkoaan tässä vaiheessa. Erinomaisia maalipaikkoja ei siunaantunut kummallekaan, joten ratkaisu jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta.

Dynamon viidestä laukojasta osui vain Lassi Lintula, ToPV:lta sormi murtuneena paketissa lopussa pelannut Newton Jr. Kuudennessa parissa KaDyn maalivahti Laitinen ensin torjui torniolaisvedon ja sitten laukoi pallon Ruotsin maajoukkuemaalivahti Viktor Janssonin taakse. Lopputuloksena siis KaDyn kahden pisteen kotivoitto. KaDy on sarjassa kakkossijalla, tosin enemmän otteluita pelannut Mad Max noussee sunnuntain myöhäisottelussa voitolla KaDyn ohitse.

Newton Jr (ToPV):

- On aina kiva palata entiseen kotikaupunkiini Jyväskylään ja tähän halliin, kiva nähdä ystäviä. Toisaalta ilman yleisöä ei pelaaminen ole niin nautinnollista.

- Meillä oli vaikeuksia alussa saada maalipaikkoja, lopussa saimme lisää kärsivällisyyttä. Itse kärsin loppuminuutit murtuneesta sormesta, joten en saanut lopussa enää kunnon laukauksia aikaan, voittomaalikilpailussa ToPV:n ainoan maalin laukonut brassitähti miettii.

Niila-Ville Laitinen (KaDy):

- 1. puoliaika oli meiltä aika hyvä, mutta 2. puoliajalla jouduttiin puolustuskannalle, osittain kapteeni Mikko Kytölän loukkaantumisen johdosta. Pallonhallintapeli kärsi, kun tärkeä pelaaja oli sivussa. Hyvin puolustettiin 40 minuuttia joukkueena, mutta 36 sekuntia ennen loppua muurimme murtui pitkässä 4 vs. 5 -alivoimapelissä. Viisi rikettä tuli täyteen toisella puoliajalla turhan aikaisin, loppuaika jouduttiin varomaan kuudetta.

- Kaksi hyvää joukkuetta pelasi tänään hyvätasoisen ottelun, jonka tuloksena melko oikeudenmukainen tasuri 40 minuutin jälkeen. Jatkossa pitää toki pystyä puolustamaan johtoasemaa loppusummeriin saakka.

- Pilkkukisa oli itseltäni onnistunut, vastustajan laukauksista vain 1/6 maaliin. Sitten oma vuoro laukoa kuudentena laukojana, olin katsonut Janssonin heikkouksia hieman ennakkoon. Lauoin sitten ”silmät kiinni ja kovaa”, ja nyt meni sisätolpan kautta maaliin.

Seuraava ottelu:
la 9.1.2021, KaDy - GFT klo 15.00 Monnari, Jyväskylä

Miesten Futsal-Liiga
KaDy – ToPV 3–2 vm., 2–2 ja., 2–2 (1–0)

Maalit:
1–0 Jukka Kytölä, 1–1 Newton Jr., 2–1 Tero Intala, 2–2 Sergei Korsunov
Voittomaalikilpailu 2–1 KaDyn hyväksi (6 laukojan jälkeen)