Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

KaDy päätti UEFA:n Mestarien Liigan pelit Tallinnassa niukkaan tappioon

Kampuksen Dynamo päätti Mestarien Liigan pelinsä niukkaan tappioon Preliminary Round -turnauksen isäntäjoukkue Viimsille Tallinnassa. Ennen turnausta kovan luokan ukrainalais- ja venäläisammattilaisilla vahvistetut isännät veivät ottelun maalein 3-1 (2-0) KaDyn lujasta takaa-ajosta huolimatta.

Ensimmäinen puoliaika pelattiin tasaisissa merkeissä, mutta molemmat puolustivat tiiviisti vastustajansa pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Loukkaantumisen johdosta kaksi ensimmäistä ottelua sivusta katsonut kapteeni Mikko Kytölä palasi kokoonpanoon teippailtuna. Brassivahvistus Newton Jr. katsoi europelit loppuun asti katsomon puolelta.

16. minuutilla KaDyn prässinpurku epäonnistui Viimsin tiukan prässin alla, mistä vihellettiin lopulta isännille 6 metrin rangaistuspotku. Oleksi Fetko pommitti pallon voimalla ohi Niila-Ville Laitisen.

Oleksandr Sorokin laukoi Viimsin kahden maalin johtoon kaukolaukauksella vain kolme sekuntia ennen puoliaikasummeria.

Toisen puoliajan alku oli kahden edellisen ottelun lailla Dynamolta varsin vahva. Maalipaikoissa pallo kuitenkin poltteli ja kuparinen jäi rikkomatta.

Viimsi, joka tarvitsi voiton lisäksi vähintään kahdeksan maalia maalierovertailussa Toulonia vastaan, otti lentävän maalivahdin jo aikaisin peliin. KaDy puolusti tarkasti ja piti virolaisten nopean ylivoimamyllyn kurissa.

Markus Rautiainen kavensi 26. minuutilla hienon yksilösuorituksen päätteeksi: onnistunut haasto vasemmassa laidassa, murtautuminen kahden Viimsi-pelaajan keskeltä ja kova maannuoliainen Viimsin maalin oikeaan alanurkkaan.

Viimsi jatkoi koko toisen puoliajan ylivoimapeliä lentävällä maalivahdilla, mutta kävi selväksi, että kahdeksan maalin ero jäisi syntymättä ja molemmat joukkueet jäisivät rannalle Main Roundilta. Näin ollen viimeiset minuutit pelattiin enää ottelun voitosta.

KaDyn tuhlattua omat maalipaikkansa Viimsi räjäytti kotihallin vielä kolmannen kerran - jälleen vain sekunteja ennen päätössummeria. Oleksi Fetko teki illan toisen maalinsa liruttamalla pallon ylivoimakuviolla ohi hyvän iltapuhteen urakoineen Laitisen.

KaDyn seurahistorian toinen kerta Mestarien Liigassa päättyy kahteen tappioon ja karsiutumiseen jo Preliminary Roundilla. Lohkon lopputaulukossa Toulonilla on 7 pistettä, isäntä Viimsillä 7, KaDylla 3 ja KF Tiranalla 0. Toulon Élite Futsal jatkaa Main Roundille (32 joukkuetta) lohkoon, joka pelataan Minskissä lokakuussa.

KaDy ei näin ollen onnistunut uusimaan viimevuotista saavutustaan. Vuosi sitten ensimmäistä kertaa futsalin Mestarien Liigaa pelannut KaDy selvitti Itävallassa Preliminary Roundin puhtaalla pelillä, ja jyväskyläläisten tie nousi pystyyn vasta Main Roundilla Kroatian Makarskassa.

KaDyn portugalilaisvahvistus David Parenten, joka saapui Jyväskylään keväällä kotimaan pudotuspelien alla ja auttoi Dynamoa saavuttamaan toisen Suomen mestaruutensa, sopimus on europelien päätyttyä katkolla. 32-vuotias Parente pelasi futsalin europelejä toista kertaa.

"Olen pettynyt, koska emme saavuttaneet tavoitettamme, joka oli jatkoonpääsy. Olen omaan rooliini ja panokseeni kuitenkin lopulta ihan tyytyväinen. Tulin joukkueeseen tuomaan kokemusta ja pystyin kannattelemaan joukkuetta vaikealla hetkellä", Parente pohtii tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

"Meidän pitää tehdä töitä yksityiskohtien kanssa. Keskittyminen ei saa herpaantua hetkeksikään 20 + 20 minuutin aikana. Nyt annoimme mahdollisuuden rankkarivihellykseen ja päästimme maalit aivan molempien puoliaikojen lopussa, mikä kertoo ehkä kypsyyden ja kokemuksen puutteesta. Osa pelaajista oli eurokentillä toki ensimmäistä kertaa, eikä meillä ei ollut monta viikkoa valmistautumisaikaa", portugalilainen erittelee.

"1-2-tappioasemassa olimme hieman arkoja: pelkäsimme kolmannen maalin päästämistä ja yritimme minimoida riskejä. Se johti ehkä erilaisiin ratkaisuihin ja pelaamismalleihin verrattuna siihen, mitä olemme harjoitelleet ja mitä osaamme. Paineen alla pelaaminen on erilaista kuin treeneissä; tämä oli kuitenkin europeli kotijoukkueen lähes täydessä kotihallissa, mikä ei ole helpoin paikka loistaa."