Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team kaatoi KooKoo:n Kouvolassa

 
D Team kaatoi KooKoo:n Kouvolassa


D Team synkensi KooKoo:n lokakuuta hakemalla vierasvoiton Kouvolan jäähallista lukemin 4-2. Viime kevään välieräparin uudelleenkohtaamisessa D Team oli isäntiään vahvempi joukkuepelaamisessa ja nappasi kolme pistettä. Ottelu oli varsin tasainen koko ajan – molemmille joukkueille tarjottiin tilaisuuksia ratkaista ottelu edukseen jo aiemmin, mutta lopulta ratkaisu nähtiin vasta viimeisen kymmenminuuttisen aikana. D Teamin paras pistemies, Turo Asplund, nousi ratkaisevaksi tekijäksi joukkueiden välillä. Vikkelä hyökkääjä teki joukkueensa toisen maalin alivoimalla ja kolmannen, voittomaaliksi jääneen osuman 54. peliminuutilla.

Vieraat vahvoja ottelun avauserässä

D Team pelasi edellisen ottelun viikko sitten ja joukkue tulikin KooKoo-otteluun levännein jaloin. Erityisesti ottelun ensimmäisessä erässä KooKoo:n edellispäivän HeKi-peli näytti painavan pelaajien jaloissa yllättäväkin paljon – D Team hallitsi avauserässä peliä selvästi. Pelin loppua kohden kotijoukkue pääsi pikkuhiljaa peliin paremmin mukaan, mutta vierasjoukkue D oli kokonaisuutena lauantaina yksinkertaisesti parempi. "Me tultiin vahvasti siihen ensimmäiseen erään, koetettiin saada henkisesti ja fyysisesti yliote. Päästiin hyvin peliin ja pystyttiin hallitsemaan. Toisessa erässä peli vähän kääntyi KooKoo:lle, he pääsivät vauhdikkaasti tulemaan hyökkäyksiin. Kolmanteen erään pystyttiin petraamaan omaa pelaamista ja pitämään vastustaja pois vaarallisimmilta paikoilta", D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kertasi ottelun kulkua.

Erilaisista ongelmista koko alkukauden kärsinyt KooKoo näytti jo saavan pelillisiä umpisolmuja auki, mutta nyt joukkue on palannut tappioiden tielle – viikonlopun saldo on kaksi peliä ja kaksi tappiota. Päävalmentaja Ismo Lehkonen löysi ottelusta kuitenkin positiivisiakin vivahteita. "Minun aikaisista D Team -peleistä nämä kaksi viimeistä erää olivat parasta peliä meiltä. Harmi, että naapuri vei pisteet. Pelissä vähän paistaa ne ongelma-alueet. Pojat yrittivät sisukkaasti ja toiseen erään ihan hyvä kääntö, kun ensimmäinen oltiin ihan purjeissa. Pisteet vaan jäi puuttumaan", 'Ika' harmitteli.

Rauhallinen alku

Molempien joukkueiden peli oli alussa hakemista. D Teamin edellisestä ottelusta oli aikaa kulunut jo sen verran paljon, että jalat olivat hieman tukossa ja vastaavasti KooKoo:lla pohkeissa painoi vielä vain 20 tuntia ennen lauantain koitosta päättynyt HeKi-peli. Kun jyväskyläläiset saivat pelinsä kulkemaan, oli kotijoukkue KooKoo pahasti vastaantulija koko avauserän. D Teamin kapteeni Timo-Pekka Heikkinen oli lähellä maalintekoa heti pelin toisella minuutilla, kun hyökkääjä karkasi KooKoo-puolustukselta mutta maalivahti Tommi Virtanen piti numerot vielä tasoissa.

D Team nousi ottelun suvereeniksi herraksi Ville-Vesa Vainiolan pelinviivyttämisjäähyn aikana. Vaikkei D:n ylivoima tulosta tuottanutkaan, sai joukkue kouvolalaisten päätyyn paineen, joka huipentui hieman Vainiolan vapautumisen jälkeen Miika Viinamäen onnekkaaseen maaliin. KooKoo:n maalia vartioinut Virtanen lähti purkukiekkoa pysäyttämään maalinsa taakse, mutta peliväline pomppasikin laidasta maalin eteen ja Viinamäellä oli helppo työ siirtää kiekko tyhjänä ammottavaan maaliin.

KooKoo:n pelaaminen oli koko erän ajan passiivista. Hyökkäyspelaamisessa konstit olivat vähissä - heti oman siniviivan yli päästyä kiekkoa heitettiin päätyyn ja perään sännättiin pää kolmantena jalkana. Peli oli sekavinta, mitä Kouvolassa on tällä kaudella nähty. KooKoo jäähyili erän lopulla vielä kahdesti, ensin Iivo Hokkanen estämisestä ja sitten Matias Perkkiö koukkaamisesta. D ei pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan ja erätauolle mentiin tilanteessa 0-1.

KooKoo herää

Toiseen erään kaukaloon hyppäsi ryhdistäytynyt KooKoo. Surkean avauserän jälkeen joukkue nousi takaisin jaloilleen ja hallitsi toista erää. Ensimmäisen kerran isännät juhlivat maalia hieman ennen erän puoliväliä, mutta ottelun tuomaristo ei maalia kuitenkaan lopulta hyväksynyt. Tilanne sai alkunsa Mikko Liukkosen vahvasta noususta kulmauksesta ja irtokiekko pomppi maalinedustalta verkkoon. Liukkoselle tarjottiin uudelleen mahdollisuutta maalintekoon kun Olli Julkunen syötti konkarin läpiajoon, mutta loisto-ottelun pelannut Jarno Laitinen veti pidemmän korren.

KooKoo:n vahva jakso sai palkintonsa hieman erän puolivälin jälkeen. Kristian Ruisma kauhoi aloitusvoiton hyökkäysalueella ja Eemeli Koskelaisen lyöntilaukaus löysi tiensä maaliin. Kotijoukkueelle tarjottiin enemmänkin – Toni Rautakorpi syyllistyi koukkaamiseen ja komennettiin sen johdosta rangaistusaitioon. Rautakorpi ehti istua aitiossa vain yhdeksän sekuntia ennen maalia, mutta maalinteossa kunnostautuikin D Team eikä KooKoo. Timo-Pekka Heikkinen piti KooKoo-puolustusta pilkkanaan ja karkasi alivoimalla läpiajoon, jonka Turo Asplund päätti maaliin reboundista. Isäntien ylivoimakin kuitenkin toimi vielä Rautakorven jäähyn aikana. Pasi Järvisen viivalaukauksen jälkeen kiekko jäi maalin eteen pyörimään ja sieltä vulkanoidun kumilaatan verkkoon laukoi Iivo Hokkanen.

D Team puolusti Laitisesta sankarin

Toisessa erässä KooKoo:lla oli paremmat maalintekopaikat, mutta viimeisen kaksikymmenminuuttisen aikana D Team nousi taas pelin herraksi. KooKoo vei laukausten määrällä mitattuna peliä, mutta tosiasiassa viimeinen erä meni D Teamin suunnitelmien mukaan. Erän alku oli KooKoon hallintaa, mutta D Teamin puolustaessa viisaasti ei isäntien hallinta konkretisoitunut maalintekopaikoiksi saatikka onnistuneiksi suorituksiksi, jotka olisivat näkyneet myös tulostaululla.

Myös 1-2-maalin tehnyt Asplund nousi sankariksi viimeistään päätöserän suorituksellaan. Hyökkääjä hassutti Miro Rahkolan ns. kahville hienolla harhautuksella ja ohitti Virtasen vieläkin hienommalla laukauksella. Johtomaalin jälkeen vierailijat keskittyivät entistäkin enemmän kokonaisvaltaiseen puolustukseen ja KooKoo hakkasi päätään seinään kerta toisensa jälkeen. Kenttäpelaajat pitivät KooKoo-hyökkääjät poissa vaarallisimmilta sektoreilta ja Laitinen koppasi kaiken kohti tulleen varmasti. Yohann Auvitu sai vielä kunnian kaunistella lukemia jyväskyläläisten eduksi tyhjään maaliin. Syöttöpisteet itselleen merkkauttivat hyvän ottelun pelanneet Heikkinen ja Asplund.

D Teamin kausi jatkuu keskiviikkona (3.11) Kiekko-Laseria vastaan Jyväskylässä. KooKoo pelaa seuraavan kerran jo maanantaina SaPKo:a vastaan kotihallissaan, paikalla Kouvolassa ovat myös MTV3 Maxin tv-kamerat. "Tämä on siksi ihan hyvä, että on näitä pelejä tiehään tahtiin kun päästään maanantaina taas uuteen kiitoon", Lehkonen pohti.

Mestiksen (Matti Lindholm) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää