Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team viimeisteli Hokkia paremmin

D Team oli Hokkia selvästi vahvempi vieden ottelun nimiinsä puhtaasti 4-0. Siinä missä D Team laittoi kiekot sisään, Hokin viimeistely jäi vaisuksi.

Aivan ensimmäisen erän alkuun Hokilla oli pari terävää paikkaa, mutta ne jäivät kuitenkin käyttämättä. D Team sai ensimmäistä kertaa pelinsä pyörimään siinä kolmen minuutin kohdalla. Lopulta Turo Asplund kaivoi kiekon kulmasta maalille ja Kalle Mäkinen pääsi tuikkaamaan lätyn sisään. Voittomaali syntyi siis jo ajassa 3:21.

Hokki ei kuitenkaan heti lannistunut, vaan pyrki kääntämään peliä takaisin D-päätyyn. D Teamille sattui vielä vaihtovirhe vain minuutti maalin jälkeen, ja Hokki sai tilaisuuden tulla välittömästi peliin mukaan. Jonkinlaista pyöritystä saatiinkin aikaiseksi, mutta kotijoukkue blokkasi pahimmat vetopaikat ja maalivahti Niko Kaulio hoiti loput.

Vielä jäähyn jälkeenkin ote oli jonkin aikaa Hokilla, mutta sitten valkopaitojen avaussyötöt alkoivat mennä pitkiksi. Itse asiassa harvoin näkee saman joukkueen tekevän niin monta pitkää kiekkoa yhdessä erässä kuin mitä Hokilta tänään nähtiin. Varsinkin nykysäännöillä moinen koituu helposti kohtaloksi, kun pitkän tekevä joukkue ei saa vaihtaa pelaajiaan.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Hokille tarjottiin toinen tilaisuus tuoda peli tasoihin, kun nyt puolestaan D Teamille sattui järkyttävä avaussyöttö. Tämä ei mennyt pitkäksi, vaan tarttui suoraan Hokin Joonas Wedmanin lapaan, joka pääsi vapaasti puskemaan kohti D-maalia. Kulmalle saapui vielä toinen Hokki-peluri, Wedman tarjoili sinne, mutta sen jälkeen osoitteena eivät olleet maali- vaan muikkuverkot.

Se olikin Hokin yksi vaarallisimmista paikoista kenties koko ottelussa. Ensimmäisessä erässä hyökkäykset tyrehtyivät pääsääntöisesti D-puolustukseen, eikä hyökkäysalueelle usein edes kunnolla päästy. 16 minuutin kohdalla D Team näytti sitten viimeistelyn mallia. Mäkinen tarjoili Jaakko Pelkoselle b-pisteen kaarelle, ja siitä Pelkonen heitti komean suoran kudin ylänurkkaan. Peli oli 2-0 ja Hokin usko tekemiseen alkoi huveta.

Hokki jatkoi pitkäksi menevien avaussyöttöjen linjaa läpi ensimmäisen erän. Vajaan 17 minuutin kohdalla aloitus vietiin jälleen Hokin puolustuspäätyyn pitkän kiekon myötä. Heti aloituksen jälkeen Pietari Kolhonen joutui koukkimaan jäähyn arvoisesti, ja D Teamille tarjoutui ylivoima. Tämäkös kelpasi: kuvio laitettiin kuntoon, kiekko pakilta pakille ja sieltä taas komea kuti yläpömpeliin. 3-0 maali lähti Antti Jaatisen lavasta.

Loppuerä menikin sitten pääosin Hokin pitkien kiekkojen parissa.

Toisessa erässä Hokki tuli peliin jo huomattavasti ryhdistäytyneemmin. Pitkät kiekot jäivät pois, ja peli saatiin pyörimään paremmin myös D-päädyssä. Edelleen viimeistely kuitenkin ontui. Lisäksi kun D Teamin puolustus peitti ansiokkaasti vaarallisimmat vetopaikat, oli Kaulion mukava napsia jäljelle jäävät vedot hanskaansa.

Erän ainoa, ja koko ottelun viimeinen maali nähtiin, kun erää oli pelattu neljä ja puoli minuuttia. D Teamilla oli vielä hallinta päällä Hokin jäähyn jäljiltä, vaikkakin Juha Virtanen oli jo päässyt ulos boksista. Puolustus näki muualla jotakin mielenkiintoista, ja unohti Oula Palveen täysin yksin maalinedustalle. Sen sijaan Olli Määttä ei joukkuetoveriaan unohtanut, vaan tarjoili tälle limpun, ja limppuhan laitettiin uuniin. Tämä oli samalla molempien toverusten Mestis-uran ensimmäinen piste: Palve avasi maalitilinsä ja Määttä syöttötilinsä.

Tämän jälkeen, ehkäpä koko lopun ottelun ajan, Hokki loi enemmän tekopaikkoja. D Team kuitenkin yhä pelasi ne vaarallisimmat tilanteet pois, eikä Hokki lopulta saanut maalitiliään avattua. Kaulio toimi vielä viimeisenä lukkona ja piti nollan loppuun asti. Pisteet jäivät Jyväskylään siinä, missä Hokille jäi mietittäväksi, kuinka kurssi käännetään kohti nousua.

Illan parhaat pistemiehet olivat Kalle Määttä (1+1=2) ja Turo Asplund (0+2=2) molempien saalistaessa kaksi tehopistettä.