Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team niukasti parempi kuuden pisteen ottelussa

 
D Team niukasti parempi kuuden pisteen ottelussa

- Olen erittäin tyytyväinen siihen tapaan, millä me valmistauduttiin tähän otteluun. Joukkue oli päättänyt, että tämä peli me voitetaan, D Teamin päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi kiitteli omiaan ottelun jälkeen.

Eikä syyttä, sillä jyväskyläläiset katkaisivat kuuden kotitappion putken ja voitollaan ohittivat sarjataulokossa ennen tätä ilmaan neljäntenä majailleen Kiekko-Vantaan.

Kotijoukkue sai otteluun todellisen unelma-alun, kun se johti peliä kahdella maalilla jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. Ensin Panu Hyypän rannelaukaus yllätti maskin takana olleen vantaalaisvahti Juho Santasen, ja vain puolisen minuuttia myöhemmin, ajassa 2.11, Jouni Virpiö iski Tuomo Laukkasen ja Samuli Piiroisen tarjoiluista lukemat jo 2-0:aan. Kumpikin osuma syntyi ylivoimalla.

- Kolmas peli meille kuuden päivän sisällä. Bensaa kyllä riitti, mutta pelinopeutta ei riittänyt alkuun. Kotijoukkue puolusti paremmin, käänsi paremmin ja oli erikoistilanteissa parempi. Ei silloin voi voittaa jääkiekko-ottelua, Kiekko-Vantaan pääkäskijä Harri Ahola harmitteli pelin jälkeen.

Enempää maaleja ei erä tarjonnut, mutta hallinta pysyi silti kotijoukkueella. Kiekko-Vantaalla oli kyllä mahdollisuus toistaa D Teamin temppu, kun se pääsi erässä kahdesti ylivoimalle, vantaalaisten ylivoima oli erittäinkin ponnetonta. Kiekkoa liikuteltiin lähinnä vain puolustajien toimesta, eivätkä hyökkääjät onnistuneet maskinteossa, joten D-vahti Niko Kauliolla ei ollut vaikeuksia torjua siniviivasta tulleita laukauksia.

Vaikka avauserä olikin selvästi kotijoukkueen, jäi erästä ikävä sivumaku ainakin D-puolustaja Petteri Muotkalle, joka pääsi erän lopulla yrittämään maalintekoa kahdesti avopaikasta, mutta laukaus jäi molemmilla kerroilla Santasen varusteisiin.

Toisessa erässä alkoi sitten nähdä ottelun tärkeys, sillä kumpikin joukkue keskittyi kasaamaan muuria keskialueelle ja yrittämään maalintekoa ainoastaan nopeista vastahyökkäyksistä. Peli olikin melkoista nyhjäystä, kunnes paikalle saapui edellisessä ottelussa tehot 2+1 iskenyt Jonne Virtanen. Koko Kiekko-Vantaan viisikon lähdettyä vaihtoon väärään aikaan pääsi Virtanen pääsi Muotkan loistavasta syötöstä yrittämään maalintekoa läpiajosta. Tätä paikkaahan ei Jonne jättänyt käyttämättä, vaan näyttävien harhautusten päätteeksi ujutti kiekon rystyltä ohi hölmistyeen Santasen.

- Toiseen erään en ole laisinkaan tyytyväinen, mutta onneksi saatiin yksi maali huippuyksilösuorituksista. Muotkan loistava syöttö ja "Hippoksen Forsberg" tulee pehmeillä käsillä ja ujuttaa vastustajan huippuveskarin jäihin. Jonne on tehnyt hirveästi töitä viime aikoina ja ansaitsee maalin, D-luotsi Ahvenjärvi kehui pelaajiaan.

Päätöserään lähdettiin lukemista 3-0, mutta kauaa ei D Teamilla ehtinyt hyvä olla. D-puolustajat Matti Koistinen ja Riku Silvennoinen ottivat rangaistukset erätauon molemmin puolin ja se kostautui ajassa 41.21, kun vierailijoiden Carlo Grünnin lämäri pamahti verkon perukoille. JYPissä aikanaan kolme ja puoli kautta pelannut laituri näytti viihtyvän vanhassa kotihallissaan, sillä Grünn iski vielä ennen erän puoltaväliä vieraat maalin päähän komealla alivoimaosumallaan.

Grünnin maalien välissä kuitenkin peliväline ehti käväistä myös K-Vantaan maalissa, tai ainakin maaliviivalla. Vantaalaisvahti Santanen hukkasi kiekon maalinsa takana Yohann Auvitulle, joka yritti maalintekoa nopealla vanhanaikaisella. Santanen ehti toiselta puolelta maalia juuri ja juuri torjumaan, mutta seuraavalla pelikatkolla tilanne tarkistettiin videolta. Videotuomari ei yläkamerastaan maalia nähnyt, mutta Synergia-areenan mediakuutiolta tv-uusinnasta katsottaessa kiekko kävi maalissa ainakin valmentajien mielestä.

- Ei olisi pitänyt soittaa maalituomarille, vaan MTV3:lle, Ahvenjärvi vitsaili lehdistötilaisuuden jälkeen.

Vantaalaisluotsi Ahola osoitti reilun pelin henkeä toteamalla, että maali jäi hyväksymättä siitä syystä, että videotuomarilla on käytössään vain yläkamera.

Vantaalaisten kiri katkesi kuitenkin reilu minuutti ennen loppua hieman kyseenalaiseen rangaistukseen väärästä vaihdosta. Yksi lohipaita kerkesti luistella jäälle muutaman metrin verran, kunnes huomasi kentällä olevan jo viisi pelaajaa, ja luisteli saman tien takaisin vaihtoon. Tuomaristo tuomitsi kuitenkin tästä vieraille joukkuerangaistuksen väärästä vaihdosta.

- Pelin henki ei mielestäni tässä tilanteessa toteutunut. Saatiinko me jotain etua siitä tilanteesta? Ainoastaan aika iso "kakku" vain, Ahola harmitteli tilanteen tuomaritoimintaa.

Jyväskyläläisyleisö sai kuitenkin vielä puoli minuuttia ennen loppua haukkoa henkeään toden teolla, kun D-pakki Vesa Kulmala oli hyvin lähellä menettää kiekon alimpana miehenä Carlo Grünnille, mutta vieraiden harmiksi jyväskyläläispakki sai toimitettua kiekon keskialuelle. Näin pisteet jäivät Jyväskylään loppulukemin 3-2 (2-0, 1-0, 0-2).

Mestiksen (Julius Termas) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää