Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Happee julkaisi joukkueensa

Happee julkaisi joukkueensa

Happeen miesten liigajoukkueen pelaajarunko säilyy pitkälti päättyneestä kaudesta samanlaisena. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Sveitsistä kotiinpalaava Jonne Junkkarinen, EräViikingeistä siirtyvä hyökkääjä Roni Laasonen sekä sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger. Joukkueen valmennus uusiutuu tulevalle kaudelle, kun Tero Kotilainen siirtyy apuvalmentajan paikalta päävalmentajaksi ja uutena valmentajana valmennustiimiin liittyy divarissa Limingan Niittomiehissä kolme vuotta päävalmentajana toiminut Olli Honka.

Liigajoukkueen uusi kausi käynnistyi huhtikuun viimeisellä viikolla. Joukkue piti aloituspalaverin etänä koronaviruksesta johtuvien rajoitusten takia ja harjoittelu alkoi toukokuun alussa neljän viikon omatoimisella jaksolla. Kesäkuun alusta joukkue pääsee aloittamaan yhdessä joukkueharjoittelun.

- Pitkä on ollut tauko, kun pelit loppuivat jo maaliskuun puolivälissä koronaviruksen takia. Harvemmin uusi kausi käynnistyy pitkällä omatoimisella jaksolla, mutta pelaajien motivaatio harjoitteluun omatoimisesti on ollut kiitettävällä tasolla. 6-7 kertaa viikossa pelaajat ovat harjoitelleet yksin tai pienryhmissä nyt toukokuussa, kertoo joukkueen uusi päävalmentaja Tero Kotilainen.

Pelaajasopimuksia tulevalle kaudelle Happee solmi jo hyvissä ajoin alkukeväästä. Nyt julkaistavasta listasta vain muutamien pelaajien kanssa sopimusneuvottelut venyivät hieman pidempään. Osa pelaajien kanssa solmituista jatkosopimuksista on ollut suoraan kahden vuoden mittaisia.

- Koen, että nyt uuden valmennuksen myötä joukkueella alkaa uusi aika ja uusi tarina. Ollin kanssa olemme sitoutuneet tähän projektiin kahdeksi vuodeksi ja sen vuoksi halusin, että tiettyjen pelaajien kanssa päästäisiin suoraan kahden vuoden jatkosopimuksiin. On ollut hieno nähdä, että pelaajat ovat halunneet sitoutua tähän, jatkaa Kotilainen.

Tulevan kauden joukkueen keihäänkärki rakentuu 1994-1997 syntyneistä pelaajista, missä on useita oman ikäluokkansa kärkipelaajia. Kokemusta joukkueeseen tuo 1980-luvun loppupuolella ja 1990-luvun alkupuolella syntyneet pelaajat. Nuoria nousevia pelaajia joukkueessa on 1998-2002 syntyneissä pelaajissa. Reilusti yli puolet joukkueesta ovat jyväskyläläisiä pelaajia. Omavaraisuus joukkueessa on tällä hetkellä korkea, mutta tulevaisuus sen osalta huolettaa uutta päävalmentajaa.

- Meillä on omavaraisuus vielä hyvä, mutta tulevaisuus huolestuttaa. Jyväskylän alueelta tulee tällä hetkellä liian vähän oman ikäluokan kärkipelaajia junioreista. Siis sellaisia pelaajia, että he olisivat U16-U19 maajoukkuevaiheessa 30-50 pelaajan listoilla. Olen tutkinut asiaa ja kerännyt dataa tästä useilta vuosilta. Kahdeksan ikäluokkaa vuosilta 1997-2004 ja Jyväskylässä on vain kolme tämän tasoista pelaajaa tällä hetkellä. Muualla, liiga ja divari paikkakunnat huomioiden, tämän tasoisia pelaajia on parhaimmillaan 2-4 joka ikäluokassa. Kilpailu salibandyn huipulla kiristyy koko ajan. Tämä tulee vaikuttamaan Jyväskyläläiseen salibandyyn tulevaisuudessa merkittävästi, jos tähän ei tule muutosta. Ne, ketkä sitä ei sano ääneen, ei joko uskalla sitä myöntää tai ei sitten ymmärrä tilannetta yhtään. Syitä on useita, ei yhtä yksittäistä. Mutta monelta osin yhteistyötä alueen useiden eri toimijoiden kanssa pitäisi kehittää, mutta siihen ei tahtotilaa tunnu löytyvän, vaikka olen ehdottanut sitä jo vuosia, kertoo huolestuneesti Kotilainen.

- Tulevan kauden joukkue on hyvä ja kilpailukykyinen. Siinä on sopivassa suhteessa kokemusta ja nuoruutta. Selkeä keihäänkärki löytyy 1994-1997 syntyneistä pelaajista, joilta odotan vastuullisuutta yhdessä kokeneiden pelaajien kanssa. Lisäksi joukkueessa on useita ns. nousukkaita pelaajia, joiden motivaatio on korkea ja salibandy-ura on menossa vahvasti ylöspäin, kommentoi Kotilainen.

Yksi mielenkiintoisimmista tulevan kauden pelaajista joukkueessa on sveitsiläishyökkääjä Silvan Bolliger. 28-vuotias Bolliger on edustanut viimeiset kolme kautta Floorball Köniz seuraa Sveitsissä. Viimeisen kahden NLA-sarjakauden aikana Bolliger on tehnyt pelaamissaan 60 ottelussa 51 maalia ja 37 syöttöä.

Toinen mielenkiintoinen uusi pelaaja joukkueessa on EräViikingeistä siirtyvä 25-vuotias Roni Laasonen, joka hakee uutta suuntaa salibandy-uralleen Happeesta. Hän on tehnyt aiemmissa 175 runkosarjaottelussa 147 maalia ja 73 pudotuspelissä 39 osumaa salibandyliigassa.

Joukkueen manageri Petri Kauko näkee uuden kahden vuoden projektin ja tulevan kauden erittäin mielenkiintoisena.

- Luottavaisin mielin lähdetään uuteen kahden vuoden projektiin ja tulevaan kauteen. Joukkue on iskukykyinen. Siinä on meidän näköisiä pelaajia ja ennenkaikkea sellaisia pelaajia, jotka haluavat ylpeinä kantaa Happee-paitaa. Joukkue voi kasvaa vielä yhdellä tai kahdella pelaajalla kesän aikana, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle, kertoo Kauko.

HAPPEE 2020-2021
Sopimuspelaajat - Kesto - Viime kauden seura:
Markus Laakso (Mv) 2020-2021
Miko Hassinen (Mv) 2020-2021
Jonne Junkkarinen 2020-2022 Floorball Köniz
Eemil Ukkonen 2020-2022
Eppu Suhanto 2020-2022
Iiro Lankinen 2020-2021
Joel Lahti 2020-2021
Lauri Viitala 2020-2021
Samuli Grönfors 2020-2021 Happee Steamers
Arttu Pylväläinen 2020-2022
Peter Kotilainen 2020-2021
Paul Kotilainen 2020-2021
Panu Kotilainen 2020-2021 FBC Ostrava
Roni Laasonen 2020-2021 EräViikingit
Silvan Bolliger 2020-2021 Floorball Köniz
Juuso Heikkinen 2020-2021
Kaapo Siekkinen 2020-2022
Lassi Kotovaara 2020-2022
Ilmari Aarela 2020-2021
Tommi Taimisto 2020-2022
Ville-Pekka Virtanen 2020-2021
Matti Minkkinen 2020-2022
Saku Liikka 2020-2021

Liigajoukkueen kesäringissä mukana:
Valtteri Laine (Mv) A-juniorit
Mio Sikiö A-juniorit
Samu Heinäharju A-juniorit
Ilari Partanen Happee A-juniorit 19-20
Eero Luokkanen A-juniorit

Johtoryhmä:
Tero Kotilainen Päävalmentaja
Olli Honka Valmentaja
Ville Puro Valmentaja
Josh Vandeweerd Fysiikkavalmentaja
Jarno Virta Tilastot
Juuso Kilpikoski Fysioterapeutti
Jesse Ekman Huoltopäällikkö
Liisa Liekkinen Joukkueenjohtaja
Petri Kauko Manageri

Lähde: happee.fi


Takaisin edelliselle sivulle


Happee ry - logo

Happee - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutRoni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Roni Laasonen pukee Hirvipaidan ylleen myös ensi vuonna

Ensimmäistä kauttaan Jyväskylässä pelaava Roni Laasonen on solminut vuoden jatkosopimuksen Happeen kanssa.

Lue lisää
Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Iiro Kinnunen ja Juha Rautiainen Amppareihin

Kaksikko liittyy O2-Jyväskylän riveihin lainasopimuksella Sveitsistä.

Lue lisää
Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Steamersille kaksi tärkeää jatkosopimusta

Eino Heinonen ja Miika Malkamäki jatkavat Steamersin riveissä ensi kaudella.

Lue lisää
Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joni Lempinen jatkaa Amppariuraansa

Joukkueen monivuotinen kapteeni surisee Ampparipaidassa myös ensi kaudella.

Lue lisää
Julius Sieppi palaa Amppareihin

Julius Sieppi palaa Amppareihin

O2-Jyväskylän Miesten Edustusjoukkue saa tulevalle kaudelle riveihinsä mieluisan paluumuuttajan, kun siviilikiireiden johdosta välivuoden pitänyt puolustaja Julius Sieppi palaa Ampparipaitaan.

Lue lisää
Sveitsiläispelaaja Happeen riveihin

Sveitsiläispelaaja Happeen riveihin

Happeen historian ensimmäinen sveitsiläispelaaja on nimeltään Silvan Bolliger.

Lue lisää