Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JYP sopimuksiin junioreidensa kanssa - Jääkiekkolupausten Talenttitalli Jyväskylään

JYP sopimuksiin junioreidensa kanssa - Jääkiekkolupausten Talenttitalli Jyväskylää

JYP Jyväskylä Oy on solminut juniorisopimukset 13 oman juniorinsa kanssa. Juniorisopimuspelaajat muodostavat rungon JYP Jyväskylä Oy:n, JYP Juniorit Ry:n ja Jyväskylän Urheiluakatemian Talenttitalli -ryhmässä.

Juniorisopimuspelaajien keihäänkärkenä ovat tämän kevään Pohjola-leirin 2004 ikäluokan All-Star kentälliseen valitut maalivahti Topias Leinonen, sekä hyökkääjät Joakim Kemell ja Jere Lassila. Leinonen valittiin myös leirin parhaaksi pelaajaksi, tähtipelaajaksi ja parhaaksi maalivahdiksi. Kolmikko kuuluu myös tulevan kauden U16 maajoukkuerinkiin.

"Olemme todella innoissamme, että saimme kiinnitettyä seuran lupaavia junioripelaajia tuleviksi pelikausiksi. Sopimukset ovat selkeä todiste laadukkaasta juniorityöstä JYP Juniorit Ry:n toimesta. Juniorisopimuspelaajien joukosta löytyy kansainvälisen tason lupauksia jokaiselle pelipaikalle. Nyt julkaistut juniorisopimuspelaajat ja Talenttitalli -ryhmän toiminta osoittavat liigajoukkueen ajattelutavan muutoksesta seuran pelaajakehityksessä. Tänään julkistetut juniorisopimukset ovat sijoitus liigajoukkueen tulevaisuuden menestymiselle" kuvailee uusia sopimuksia Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

Nuorten jääkiekkolupausten Talenttitalli on aloittanut toimintansa Jyväskylässä. Talenttitalli on luotu JYP Jyväskylä Oy:n, JYP Juniorit Ry:n ja Jyväskylän Urheiluakatemian yhteistyöllä vahvistamaan entisestään JYPin pelaajapolkua. Talenttitalli mahdollistaa seuran lupaaville junioripelaajille ympärivuotista ja kokonaisvaltaista urheilutoimintaa matkalla kohti kansallisia ja kansainvälisiä pelikenttiä. Talenttitallin toiminta nojautuu vahvasti viimeisimmän valmennusopin käytäntöihin ja sitä kautta pyritään myös kehittämään Jyväskyläläistä jääkiekon valmennustoimintaa pelaajapolun eri vaiheissa. 

Talenttitallin pelaajat koostuvat alkuvaiheessa JYP Jyväskylä Oy:n A- ja B -ikäluokissa pelaavista juniorisopimuspelaajista. Talenttitallin urheilutoiminnasta vastaavat JYP Jyväskylä Oy:n Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen, sekä valmentajat Antti Turunen ja Jari Pekkola yhteistyössä JYP Junioreiden valmentajien kanssa. Jyväskylän Urheiluakatemia kautta Talenttitalliin tuodaan erikoisosaamista huippu-urheilun asiantuntijoiden avulla.

"Talenttitallin perustaminen on vahva osoitus siitä, että JYP Jyväskylä Oy tulee jatkossakin panostamaan entistä vahvemmin junioripuolen pelaajakehitykseen. Tavoitteena on saada Talenttitallista pysyvä toimintamalli seuran rakenteeseen tuleviksi vuosiksi. Uusimman valmennusopin ja menetelmien käyttäminen Talenttitallin urheilutoiminnassa mahdollistaa myös kokonaisvaltaisen valmennustoiminnan kehittämisen seuran pelaajapolun eri vaiheissa, jonka näen myös suurena mahdollisuutena koko Jyvässeudun jääkiekon kehittymisen kannalta. Menestyminen tulevaisuudessa urheilullisesti ja taloudellisesti vaati sitä, että pystymme jatkossa vuosittain kasvattamaan omista pelaajistamme kansainvälisen tason pelaajia ja sen tavoitteen saavuttamiseksi Talenttitalli on vahva kulmakivi seuran pelaajakehityksessä" kommentoi JYP Jyväskylä Oy:n Urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen.

"JYP Junioreiden näkökulmasta Talenttitallin perustamisella on iso merkitys seuramme junioreille. On erittäin tärkeää, että seuran kärkipelaajat otetaan hyvissä ajoin jo huomioon ja sitä kautta kiinnitetään omaan seuraan tarjoamalla mahdollisuutta tavoitella omaa huipputasoaan laadukkaan urheilutoiminnan avulla. Se antaa selkeän kuvan siitä, että oma liigaseura on kiinnostunut pelaajista ja samalla myös viestittää kentälle sitä, että tästä kaupungista ei tarvitse poistua kehittyäkseen, vaan sitten vasta kun ura jatkuu NHL- tai KHL -tasolla. Samalla myös tiivistyy junioreiden ja liigan yhteistyö. Junioreiden näkökulmasta tämä mahdollistaa Talenttitallin pelaajien kokonaisvaltaisen harjoittelun mahdollisimman optimaalisesti" kommentoi JYP Juniorit Ry:n Valmennuspäällikkö Mikko Palsola.

"On tärkeätä, että lupaaville jääkiekkoilijoille on Jyväskylässä yksilöllisiin tarpeisiin rakentuva polku kansainväliselle huipulle, jota tuetaan hyödyntäen alueelta löytyvää huippu-urheiluosaamista urheilun ammattilaisten avulla. Opiskelun ja urheilun onnistunut yhdistäminen tukee kokonaisvaltaista kehittymistä, mikä on painopiste Talenttitallin ja Urheiluakatemian toiminnoissa. Meidän näkökulmastamme haluamme taata, että Talenttitallin pelaajien kehittämisessä huomioidaan laajasti urheilijan kasvaminen, kehitysvaiheet sekä kokonaisvaltainen kuormittuminen. Arjen hyvä hallinta jättää aikaa myös pelaajan perheelle, kavereiden kanssa olemiselle, opiskelulle sekä muulle elämälle. Näemme Talenttitallista olevan hyötyä myös alueen urheiluseurojen yhteistyölle valmennusopin jalkauttamisen kautta" kommentoi Jyväskylän Urheiluakatemian Akatemiakoordinaattori Aki Karjalainen.

Juniorisopimuspelaajat ja Talenttitalli -ryhmä:
Topias Leinonen, s.2004. Maalivahti. Sopimus 2019-2023
Joakim Kemell, s.2004. Hyökkääjä. Sopimus 2019-2023
Jere Lassila, s. 2004. Hyökkääjä. Sopimus 2019-2023
Samuel Mäkinen, s.2003. Hyökkääjä. Sopimus 2019-2023
Jesse Helander, s.2003. Hyökkääjä. Sopimus 2019-2023
Aleksi Malinen, s. 2003. Puolustaja. Sopimus 2019-2022
Elias Valjakka, s.2003. Puolustaja. Sopimus 2019-2023
Roni Jauhiainen, s.2003. Puolustaja. Sopimus 2019-2023
Valtteri Koskela, s.2002. Puolustaja. Sopimus 2019-2022
Tomi Niku, s.2001. Puolustaja. Sopimus 2019-2021
Elias Ruusu, s.2001. Puolustaja. Sopimus 2019-2021
Kimi Kuusela, s.2001. Puolustaja. Sopimus 2019-2022
Samuel Valkeejärvi, s.2001. Hyökkääjä. Sopimus 2019-2020

JYPin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


JYP Jyväskylä Oy - logo

JYP - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää