Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Yonkman ja Eklund vahvistamaan JYP-puolustusta, Rooballe jatkosopimus

Yonkman ja Eklund vahvistamaan JYP-puolustusta, Rooballe jatkosopimus

 

Robert Rooba jatkaa kevääseen 2021 ulottuvalla sopimuksella. Puolustajat Nolan Yonkman ja Oscar Eklund liittyvät joukkueeseen.

Kolmatta kauttaan JYPissä pelaava Robert Rooba, 25, solmi JYPin kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Kuudella tehdyllä liigamaalillaan Rooba pelaa tehokasta syksyä, hän on JYPin maalipörssin kolmonen edellään vain David Tomasek sekä Jarkko Immonen.

"Robi tuo kaukaloomme kokoa, luisteluvoimaa ja laukauksia. Pukukoppiimme tämä joukkueen ilopilleri tuo ison määrän energiaa.  Pelaajana Robi on jo tuloksentekijä, mutta vielä kehittyvässä iässä. Olemme JYPissä iloisia tästä jatkosopimuksesta, ottajia olisi ollut runsaasti muuallakin", kommentoi JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Rooballa on lapsesta asti ollut palava halu tulla ammattilaisjääkiekkoilijaksi. Keväällä 2008 hän siirtyi 14-vuotiaana Virosta HC Purikadista try outin kautta pelaamaan Espoo Bluesin C -nuorten joukkueeseen. Bluesin paidassa Rooba voitti Suomen mestaruudet sekä A- että ja B-nuorissa. JYPin kanssa Rooba on ehtinyt voittaa Liiga-pronssin kaudella 2016-17 sekä CHL-mestaruuden helmikuussa 2018.

Viron jääkiekossa "kulttipelaajan" maineeseen noussut Rooba pelaa jo kymmenettä kauttansa Viron miesten maajoukkueen paidassa 25-vuotiaana.

Nolan Yonkmanin, 37, ja Oscar Eklundin, 30, kanssa on solmittu kahden kuukauden sopimukset. Molemmat pelaajat ovat tuttuja Liiga-ympyröistä.

Jopa kulttipelaajaksi Jyväskylässä noussut Nolan Yonkman on JYPin kannattajille tuttu pelaaja kolmelta edelliseltä pelikaudelta. Isokokoinen (198 cm, 114 kg) Yonkman tarjoaa joukkueelleen "tehtaan takuuna" kokonsa lisäksi kovuutta, johtajuutta sekä puolustustaitoja.

Aiemmalla peliurallaan Yonkman on toiminut neljälle eri NHL-organisaatiolle heidän AHL -joukkueensa kapteenina, yhteensä kuusi vuotta. Urallaan Pohjois-Amerikassa Yonkman on pelannut 76 NHL-ottelua sekä playoffs-pelit mukaan luettuna lähes 800 AHL-ottelua.

Tuhannen ammattilaisottelun rajapyykin Yonkman saavuttaa neljän ottelun päästä. "Yogin" odotetaan saapuvan Suomeen seuraavan viikon loppupuolella ja hänen pestinsä JYPin kanssa on sovittu tällä erää päättyväksi 20. tammikuuta 2019.

Oscar Eklund on aiemmalla urallaan pelannut jo 12 pääsarjakautta Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa. Liiga on tullut tutuksi Eklundille yhteensä viitenä kautena Kärppien, HIFK:n ja KooKoon riveissä.

Eklund tunnetaan Liigassamme hyvästä pelisilmästään sekä pelinavaustaidoistaan. Hänellä on vyöllään yhteensä yli 400 ottelun kokemus, SHL- ja Liiga-ottelut yhteenlaskettuna.

"JYPin syksyä ovat varjostaneet sekä heikko kilpailumenestys että muutaman puolustajan loukkaantuminen. Sekä Yonkman että Eklund tekevät JYPistä paremman, heillä molemmilla on pelissään selkeä henkilökohtainen erikoisosaaminen, jonka he meille mukanansa tuovat", sanoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

Eklund matkustaa Suomeen nyt viikonloppuna ja hän liittyy JYPin joukkueen vahvuuteen välittömästi. Eklundin pesti JYPissä on sovittu tällä erää päättyväksi 12. tammikuuta 2019.

JYPin ja laitahyökkääjä Henri Tammisen tiet eroavat

Henri Tammisen JYP-taival päättyy. "Emme löytäneet Henkalle JYPistä hänelle sopivaa roolia ja nyt sekä seura että pelaaja etsivät Tammiselle uutta pelipaikkaa. JYP kiittää Tammista hänen panoksestaan ja toivottaa onnea tulevaisuuteen", kertoo JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari.

JYPin tiedotteesta / UrheiluSuomi.com


Takaisin edelliselle sivulle


JYP Jyväskylä Oy - logo

JYP - 2018-2019 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2018-2019

Ottelut kaudella 2018-2019

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


RobertRooba

Robert Rooba

2.9.1993 Tallinn, EST
Tiedot


JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää