Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Ari Könöselle pronssia romuralliksi muodostuneessa Jyväskylän rallisprintissä

Jyväskyläläinen Ari Könönen, 47, jatkoi huikeaa yhdeksän kilpailun mittaista palkintokorokeputkeaan Oittilassa ajetussa Jyväskylän rallisprintissä ja oli koko kilpailun kolmanneksi nopein kuljettaja.

Korpilahden läheisyydessä sijainneella kolmen kilometrin mittaisella pikataipaleella Könönen käskytti Mitsubishi Lancer Evolution ralliautoaan 1,69 sekuntia kilpailun voittanutta mäntyharjulaista Jarkko Särkkää hitaammin. Hopeasta hän, runsaiden ulosajojen sävyttämässä rallisprintissä, jäi vain 0,77 sekuntia.

- Vaikka voittoon asti en yltänyt niin yhdeksäs peräkkäinen ja koko kilpailukauden 14. palkintokorokesija on makeaa herkkua, Könönen tietää.

- Moderni ralliautoni on noin 100kg painavampi kuin Särkällä ja Rytkösellä ja siksi jäin lähtökiihdytyksessä tuon ratkaisevan 1,69 sekuntia, perusteli Könönen kolmatta sijaansa.

Seuraavaksi vuodesta 1983 lähtien aktiivisesti ralliautoilua harrastanut rallisprintin vuoden 2003 Suomenmestari kilpailee Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Laukaassa ajettavassa Kattasora rallisprintissä.