Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

JYP pestasi neljä uutta pelaajaa

 
JYP pestasi neljä uutta pelaajaa

Arto Laatikainen ja Riku Helenius Jyväskylään

JYP vahvistaa rivejään neljällä uudella pelaajalla. Nimekkäimmät uudet JYP-pelaajat ovat puolustaja Arto Laatikainen ja maalivahti Riku Helenius. Molemmat siirtyvät JYP-paitaan ruotsalaisen Södertälje SK:n riveistä. Lisäksi JYP on tehnyt sopimukset hyökkääjä Antti Jaatisen ja puolustaja Kristian Näkyvän kanssa. Jaatinen tulee Mestiksen Vaasan Sportista ja Näkyvä Bluesista, jossa pelasi viimeksi A-nuorten SM-hopeajoukkueessa.
 
Arto Laatikaisen, 30, sopimus on vuoden mittainen. Laatikainen on pelannut kolme edellistä kautta Elitserienissä, ensin Färjestadissa ja sitten Södertäljessä. Hän oli voittamassa Ruotsin mestaruutta  2009.

SM-liigassa Laatikainen on pelannut kymmenen kautta Bluesissa. Viimeksi Suomessa pelatessaan Laatikainen palkittiin Pekka Rautakallio -palkinnolla  SM-liigan parhaana puolustajana kaudella 2007 - 2008. Hänet valittiin tuolloin myös SM-liigan All Stars -kentälliseen. Laatikainen on pelannut yli 500 SM-liiga ja yli 130 Elitserien-ottelua ja 20 A-maaottelua.

- Saamme Laatikaisessa erittäin kokeneen, huippuluokan puolustajan, jolla on vahva pelikäsitys ja kiekollinen taito, sanoo JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

Helenius Myllykosken pariksi
 
JYP teki 2-vuotisen sopimuksen 23-vuotiaan maalivahdin Riku Heleniuksen kanssa. Isokokoinen 190-senttinen ja 92 kiloa painava Helenius on Ilveksen kasvatti, jonka Tampa Bay Lightning varasi ykköskierroksella NHL:ään 2006. Helenius torjui Pohjois-Amerikassa reilut kaksi kautta pääosin juniori- ja farmisarjoissa. Tilillä on myös yksi NHL-ottelu. Kaudella 2009 - 2010 hän siirtyi Ruotsiin Södertäljeen, jossa pelasi vajaat kaksi kautta. Heleniuksella on vahva nuorten maajoukkuetausta. Hänet valittiin vuonna 2006 18-vuotiaiden MM-kisojen parhaaksi maalivahdiksi.

- Kookkaana maalivahtina Helenius täydentää loistavasti maalivahtiosastoamme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme Heleniuksen täyttämään Venäjälle siirtyneen Pekka Tuokkolan jättämän aukon. Myllykoski-Helenius -parivaljakko onkin potentiaalinen kaksikko jatkamaan kahden hyvän JYP-maalivahdin perinnettä SM-liigassa, arvioi Seppänen.

Jaatinen hyökkäykseen
 
JYP hyökkäys saa uutta väriä, kun 24-vuotias Antti Jaatinen siirtyy JYPiin Vaasan Sportista kahden vuoden sopimuksella, jossa on mukana seuraoptiolla myös yksi lisävuosi.. Isokokoinen Jaatinen (186 cm/89 kg) on pelannut Mestistä niin Sportin, Hokin kuin Jokipoikienkin riveissä ja voittanut kolme Mestiksen mestaruutta, kaksi Sportissa ja yhden Hokissa.

Jaatinen on pelannut juniorivuotensa Tapparassa.

- Uskomme vahvasti Jaatisen potentiaaliin. Hänessä yhdistyvät  isoon kokoon luisteluvoima ja myös paljon taito-ominaisuuksia, kertoo Jukka Seppänen.

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että hyökkääjä Antti Jaatisella on JYPissä valmiina täyskaima, puolustaja Antti Jaatinen. Hyökkääjä Jaatinen on syntynyt Mikkelissä ja puolustaja Jaatinen Mäntyharjussa.

JYPin neljäs uusi pelaaja on 20-vuotias puolustaja Kristian Näkyvä, joka on pelannut aiemman uransa pääosin Bluesissa. Näkyvällä on vahva nuorten maajoukkuetausta nuorten MM-kisoineen. Lisäksi hän on pelannut vahvasti kahtena keväänä nuorten SM-liigan loppuotteluissa ollen tänä keväänä nuorten playoffsien ylivoimaisesti tehokkain puolustaja.  Näkyvällä on tilillään 29 SM-liigaottelua sekä pelejä myös Mestiksessä.

- Kristian Näkyvä on mielenkiintoinen ja lahjakas puolustaja, joka pelaa ikäisekseen kypsää peliä. Hän taistelee paikasta liigajoukkueessamme ja pelaa varmasti osan kaudesta Mestiksen D Teamissämme, kertoo Jukka Seppänen.

JYPin tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JYP Jyväskylä Oy - logo

JYP - 2010-2011 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2010-2011

Ottelut kaudella 2010-2011

Seuran tiedot - Seuran kotisivutJYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää