Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

SaPKon ja D Teamin taistossa avausmaali venyi kolmanteen erään

SaPKon ja D Teamin välinen ensimmäinen puolivälieräottelu alkoi jännittyneissä tunnelmissa. Ottelu oli poikkeus muiden illan puolivälieräotteluiden keskuudessa, sillä kaikki muut otteluparit aloittivat maalinteon jo ensimmäisessä erässä. Savonlinnassa ei sen sijaan saatu tulosta aikaan yrityksestä huolimatta.

Avauserässä molemmilla joukkueilla olisi ollut hyvä tilaisuus rikkoa kuparinen ylivoimalla. Ensiksi D Teamin Valtteri Hotakainen otti kaksiminuuttisen kampituksesta, mutta kotijoukkue SaPKo jätti tilaisuuden käyttämättä. Hieman myöhemmin D Team sai vielä paremman tilaisuuden, kun SaPKon Petri Anttoselle vihellettiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta. Näiden jälkeen molemmat joukkueet ottivat ensimmäisessä erässä vielä jäähyn mieheen, mutta niin vain jäivät maalit syntymättä.

Toisessa erässä jäähyt jäivät vähemmälle, mutta niin myös maalisarakkeet jäivät edelleen nollille. SaPKon päädyssä Pekka Lahikainen torjui kaiken. D Teamin maalinsuulla muurina toimi puolestaan Niko Kaulio.

Kolmannessa erässä saatiin sitten vihdoin limppu reppuun. Pelikello näytti aikaa 48:44, kun D Team siirtyi ottelussa 0-1 johtoon. Valtteri Hotakainen tälläsi kiekon Panu Hyypän laukauksen jälkeen verkon perukoille. Hyypän lisäksi syöttöpiste merkattiin Kalle Mäkiselle.

Siinä missä avausmaalia saatiin odotella lähes 50 minuuttia, illan toinen osuma syntyi vain neljä minuuttia edellisestä osumasta. D Team oli jälleen asialla ja SaPKon tilanne alkoi näyttää tukalalta. Toni Rautakorpi pisti kiekon pömpeliin Heikki Huovisen ja Miika Viinamäen syötöistä.

SaPKolle tarjottiin 0-2 -maalin jälkeen nopeasti tilaisuutta tulla peliin mukaan, kun D Teamin ykkössentteri Tuomo Laukkanen otti kaksiminuuttisen estämisestä. SaPKo päätti aikalisän jälkeen kokeilla kavennusta rohkeasti ilman maalivahtia, kun erää oli jäljellä vielä kolme ja puoli minuuttia. Yritys tuotti tulosta. Erä oli ehtinyt pyörähtää jo viimeiselle minuutilleen, kun Kalle Konsti kavensi lukemat 1-2:een. Anssi Virkki ja Tero Koponen ottivat osumasta syöttöpisteen.

Niko Kaulion nollapeli jää 36 sekuntin päähän. Tasoitusmaalia SaPKo ei kuitenkaan pysty tässä ajassa tekemään, joten D Team vie taisteluparin ensimmäisen kohtaamisen niukasti lukemin 1-2. Kaulion torjuntaprosentti on komeat 97,06, eikä virkaveli Pekka Lahikaisen 93,10:kään huono ole.

Otteluparin seuraava kohtaaminen pelataan maanantaina Jyväskylässä, D Teamin kotiluolassa.