Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Rautakorpi ja Kaulio D Teamin vierasvoiton avainhahmot

Kiekko-Vantaan ja D Teamin välinen runkosarjan viimeinen ottelu ei jää historiankirjoihin yhdestä suurimmista kiekkonäytelmistä mitä on Mestiksessä nähty. Varsinkin kotijoukkueen otteisiin päätöskierroksen kovat panokset tuntuivat tuoneen ison määrän hermostuneisuutta, kun taas vierailijat pystyivät melko tasapainoiseen peliesitykseen ottaen lopulta ansaitun 1-3 voiton. Samalla D Team katkaisi Kiekko-Vantaan kuuden peräkkäisen kotivoiton putken ja oman kuuden peräkkäisen vierastappion putken.

Kotijoukkueen ylivoima tehotonta

Avauserä oli Kiekko-Vantaan alivoima ja Mika Norja vastaan D Team, vierasjoukkue pelasi hyvän ensimmäisen parikymppisen ja vain Norjan huimat 19 torjuntaa pitivät ottelun maalittomana. Lohipaidat joutuivat alivoimalle neljä kertaa, kun D Teamille tuomittiin kaksi kahden minuutin istuntoa, joista viimeinen jatkui vielä toisen erän alussa reilun minuutin ajan. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin siis tilanteesta 0-0.

Toisen erän alun alivoiman D Team selvitti, samoin se selvitti kolme minuuttia myöhemmin tulleen illan kolmannen alivoiman. Kiekko-Vantaalle tarjottiin mahdollisuutta ylivoimalla, mutta edellisessä ottelussa KooKoota vastaan kaksi kertaa onnistunut yv-peli ei nyt onnistunut millään. Hieman ennen ottelun puoliväliä vierasjoukkueen Toni Rautakorpi hiljensi kotiyleisön. Tarkka rannelaukaus b-pisteen kaarelta, kohti Norjan maalia katsottuna oikealta puolelta painui maalinkattoon. Tilanne 0-1 D Teamille.

Puoli minuuttia avausmaalin jälkeen D Team joutui jälleen alivoimalle, mutta Kiekko-Vantaan vaisu ylivoimapelaaminen jatkui. Ja vierasjoukkueen viimeisenä lukkona tilanteet hoiti maalissa pelannut Niko Kaulio. Kaulion unelma nollapelistä kuitenkin mureni viitisen minuuttia ennen toista erätaukoa. Puolustaja Jere Ölanderin siniviivalta lähtenyt laukaus painui pelaajamuurin läpi ja yllätti Kaulion.

Lohipaitojen ilo oli kuitenkin varsin lyhytaikainen. Reilut kolme minuuttia ennen toista erätaukoa D Team pääsi ylivoimalle. Pariminuuttinen erikoistilanne lähestyi jo loppuaan, kunnes vierasjoukkue iski ajassa 38:37 näyttävän kuvion päätteeksi tulostaululle tilanteeksi 1-2. Maalinteossa onnistui Pekka Jormakka, jolle erinomaisen syötön maalineteen tarjoili joukkueen sisäisen pistepörssin ykkösnimi Timo-Pekka Heikkinen, toinen syöttöpiste Lauri Taipalukselle. Toiselle erätauolle joukkueet lähtivät tilanteessa 1-2.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa yritti tulla mukaan peliin, kolmesta erästä päätöserä oli ehdottomasti kotijoukkuelta paras nähdyistä. Kolmannella minuutilla tullut D Teamin jäähy tarjosi lohipaidoille jälleen kerran mahdollisuuden ylivoimalla, mutta jälleen kerran tulos oli sama kuin aiemmillakin kerroilla. Ajassa 46:20 D Team karkasi jo kahden maalin johtoon ja maalinteossa onnistui toistamiseen Toni Rautakorpi. Vierasjoukkueen vastahyökkäys puri ja hienon syöttökuvion päätteeksi Rautakorpi ohjasi kiekon ohi Norjan ja tilanteeksi 1-3. Syöttöpisteet kirjattiin Miika Viinamäelle, sekä Riku Silvennoiselle.

Viimeisen kahdeksan minuutin aikana Kiekko-Vantaa pääsi yrittämään maalintekoa ensin 5-4 ylivoimalla ja pari viimeistä minuuttia jopa 6-3 ylivoimalla, kun D Teamilta istui kolme miestä jäähyaitiossa ja Norja luisteli pois maaliltaan. Vierasjoukkueen alivoima kuitenkin taisteli urhoollisesti ja Kaulio maalissa pelasi hienon ottelun.

Näin loppulukemat kirjattiin D Teamille maalein 1-3. Päätössummerin jälkeen Valtti Areenan katsomossa oli hiirenhiljaista, kunnes kenttäkuuluttajan ilmoitus HeKi-KooKoo ottelusta tärähti eetteriin: ottelu on edennyt varsinaisen peliajan jälkeen jatkoajalle, näin lohipaitojen paikka Mestiksen pudotuspeleissä on varma juttu. Ottelun jälkeen jäällä nähtiinkin varsin harvinainen tilanne, kun sekä voittoa juhlinut vierasjoukkue, että tappion kokenut kotijoukkue poistuivat jäältä hymyillen.

D Teamin sijoitus runkosarjassa on viides ja joukkue kohtaa lauantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä SaPKon. Kahdeksanneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa puolestaan pelaa puolivälierissä runkosarjan voittanutta Jukureita vastaan. D Team matkustaa ensimmäisessä ottelussa Savonlinnaan, Kiekko-Vantaa Mikkeliin.