Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Sportin hulppea nousu ei riittänyt

 
Sportin hulppea nousu ei riittänyt

Jyväskylän keskiviikkoillassa nähtiin kaikki draaman kaaret. D Teamin vahvan alun jälkeen voitto näytti jo varmalta, mutta Sport tuli tasoihin, meni vielä ohi, mutta D Team taisteli pelin jatkoerään jossa se nappasi huipputärkeän voiton.

Aloitetaan ottelutapahtumien purku avauserästä. Sport oli erässä aavistuksen verran hallitsevampi osapuoli, mutta erän ainoan maalin iski kotijoukkue. Yohann Auvitun syöttö 2-1 -hyökkäyksessä pomppasi varsin onnekkaasti Sport-puolustaja Antti Uiton mailasta ohi hölmistyneen vaasalaisvahti Mikko Rossin.

Päätuomarikaksikko Jarno Levosen & Petri Tuomiston linja heitteli pahasti läpi ottelun. Kahteen ensimmäiseen erään mahtui peräti 11 kahden minuutin rangaistusta, jotka olivat toinen toistaan eriskummallisimpia tuomioita. Avauserän lopulla vierailijoiden Lauri Kinokselle vihelletty rangaistus korkeasta mailasta sitten kostautui toisen erän alkuhetkillä, kun D Teamin Tuomo Laukkanen ja Jonne Virtanen pelasivat hienoilla syötöillä kiekon Jouni Virpiölle, joka ohjasi kiekon lähes tyhjään Sport-rysään ajassa 20.24.

- Pelissä oli 15-16 samanlaista tilannetta, mutta yhdestä satuttiin sitten Kinokselle viheltämään jäähy, pettynyt Sport-valmentaja Kenneth Westerback puhisi ottelun jälkeen.

Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue iski jälleen ylivoimalla lukemat jo 3-0:aan, asialla taas Jouni Virpiö, joka pelasi tilanteen loppuun asti ja tuikkasi kiekon reppuun Sport-vahti Rossin patjan alta. Tässä vaiheessa Westerback käytti aikalisänsä ja keräsi joukkueen uudelleen kasaan.

Aikalisä auttoi, sillä hieman erän puolenvälin jälkeen D-hyökkääjä Pirkka Lahtisen varsin heppoisesti vihelletyn kampitusjäähyn aikana vaasalaiset avasivat maalitilinsä, kun Paul Cabana laukoi one-timeristä kiekon ohi D-vahti Niko Kaulion.

Tämän jälkeen Sport alkoi hyökätä todella yltiöpäisesti, sillä D Team pääsi lukuisia kertoja ylivoimahyökkäyksiin. Kotijoukkueen kolmea hyökkääjää vastassa oli välillä vain yksi Sport-pakki ja Samuli Piiroinen pääsi kerran jopa läpiajoonkin, mutta kehno viimeistely, Mikko Rossin torjunnat sekä pienoinen tuurikin auttoivat Sportia välttämään takaiskumaalit.

Puolitoista minuuttia ennen erän loppua D-leiriin lensi sitten ämpärillinen kylmää vettä, kun Juha Koiviston helpohko rannelaukaus lipsahti D-vahti Kaulion selän taakse luvattoman helposti. Tilanteessa 3-2 mentiin myös toiselle erätauolle.

Kolmannen erän alkuun Kauliolle sattui sitten todella musta hetki, kun sekä Teemu Kuusiston että Jussi Pernaan minuutin sisään kaukaa tulleet laukaukset lurahtivat todella helposti jyväskyläläisvahdin vartioimaan maaliin. Katsomon mylvinnästä huolimatta D-luotsi Jukka Ahvenjärvi päätti kuitenkin pitää Kaulion maalinsuulla. Pelin jälkeen Ahvenjärvi osoitti vielä helpoista maaleista huolimatta luottamustaan Kaulioon.

- Meillä oli siellä maalivahti ja me voitettiin peli. Tässä sarjassa lasketaan vain voitot, Ahvenjärvi totesi.

Takaiskumaalien jälkeen alkoi sitten D Teamin hurja kiri, eikä vierasjoukkue tyytynyt muuta kuin rikkomaan peliä ja heittämään pitkiä kiekkoja. Kotijoukkueen tilanne alkoi näyttää jo todella tukalalta, kun kello raksutti kohti 60 minuuttia. Lopulta kuitenkin hurja uurastus palkittiin, kun Vesa Kulmala ja Timo-Pekka Heikkinen toimittivat kiekon maalille, josta sen survoi reppuun kukas muu kuin Jouni Virpiö täydentäen hattutemppunsa. Näin peli jatkoerään kutkuttavista lukemista 4-4.

Ensimmäisen jatkoerän yhdeksännellä minuutilla tapahtui sitten ottelun ratkaisu. Niko Kaulion torjunnan jälkeen Tuomas Takala meni vielä ronkkimaan kiekkoa Kaulion varusteista, jonka jälkeen D-pakki Lauri Taipalus tönäisi Takalaa selästä. Oli vahinko tai ei, niin hetkeä myöhemmin Takalan maila kopsahti Taipalusta päähän ja Sport-pakki ohjattiin rangaistujan penkille. Tämän ylivoiman aikana kotijoukkueen Tuomo Laukkanen onnistui sitten sutimaan rebound-kiekon ohi Sport-vahti Rossin ja peli oli sitä myöten selvä.

- Meillä oli tänään äärimmäisen kova työmoraali (hiljaisuus). Tässä sarjassa yksittäisen pelin voitto on se kaikkein tärkein juttu ja mikään muu ei merkitse yhtään mitään, harvinaisen pokerinaamainen Ahvenjärvi totesi.

- Meidän joukkue olisi tänään ansainnut enemmän mitä saatiin. Valmistautuminen helkatin hyvä, eka erä helkatin hyvä, toisen erän alkuun nukahdus, mutta todella hyvällä työmoraalilla noustiin sitten 3-2:een ja kolmannessa erässä vielä 3-4:ään. Sitten taas pieni nukahdus ja D Team tasoitti kovalla voimalla, Sport-luotsi Westerback tiivisti ottelun varsinaisen peliajan.

Vaasalaisvalmentaja ei ollut alkuunkaan tyytyväinen Tuomas Takalan jatkoerän rangaistukseen.

- Se jäähy v*****aa mua yli kaiken, Takala saa maaliedustilanteessa poikittaista selkään ja horjahtaa, jolloin maila osuu vahingossa D Teamin miestä visiiriin ja meille sitten siitä jäähy. Se syö mua h***tisti, äärimmäisen pettynyt Westerback puhisi.

Oli miten oli, ottelusarja jatkuu perjantaina Vaasassa. Sport pelaa tuolloin selkä seinää vasten, sillä D Teamin voitto tarkoittaisi vaasalaisille kuukauden suunniteltua aikasempaa kesälomaa.

Mestiksen (Julius Termas) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää