Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

D Team sai nauttia Sportin lapsuksista

D Teamin historian ensimmäinen pudotuspelivoitto merkittiin aikakirjoihin. D Team rankaisi avauserässä Sportin omien kardinaalivirheiden seurauksesta, eikä kotijoukkue kyennyt takaa-ajoon tiukasti puolustanutta vierasjoukkuetta vastaan.

Vanha totuus pitää paikkansa. Ottelua ei voi voittaa avauserässä, mutta sen voi hävitä. Sport pelasi omassa päässä huonon avauserän ja tämän seurauksena jäi 20 minuutin jälkeen 0-3 jälkeen. Tämä riitti vieraille, jonka maalipaikat jäivät vähiin kahdessa seuraavassa erässä. Sport ei myöskään kyennyt maalintekoon kuin kerran, ja kolmannen erän neljä kakkosta vesitti viimeisetkin takaa-ajon mahdollisuudet.

D Team johtoon onnella ja yrityksellä

Ottelun avauserä oli Sportilta tuloksellisesti surkea. D Team meni erässä johtoon 0-3, mutta kaksi maalia saa Sport ottaa aivan täysin omaan piikkiinsä. D Team rakensi myös hyviä maalintekotilanteita, mutta niistä ei vieraat maalia saaneet. Sport ei myöskään ollut mitenkään huono hyökkäyspäässä, mutta huono viimeistely ja D Teamin terävänä toiminut puolustus piti maalin koskemattomana.

D Team siirtyi johtoon onnenkantamoisella kun vajaat kahdeksan minuuttia oli erää pelattu. Timo-Pekka Heikkinen pisti liruvan pystyavauksen kohti maalia, missä olikin oma pelaaja. Kiekko ei koskaan omaa pelaajaa tavoittanut, ja kiekko ajautui suoraan kohti Sportin maalia. Jaakko Suomalainen katkaisi mailallaan syötön, mutta pahaksi onnekseen pystyssä pyörinyt kiekko pomppasi ilmaan, ja Suomalaisen olkapään yli omaan maaliin.
Muutama minuutti edellisestä oli Heikkinen jälleen asialla. Peli pyöri Sportin päädyssä, ja huonon purkukiekon jälkeen peli oli jo 0-2. D Team katkaisi kiekon ennen siniviivaa, ja Heikkinen laukoi viivasta ranteella kiekon kohti Sportin päätyä. Kiekko näytti matkalla muuttavan suuntaa, mutta Jaakko Suomalainen ei kyennyt torjuntaan Sportin maalilla.

Molemmat joukkueet saivat hetken pelata ylivoimaa erän puolivälin jälkeen, mutta tuloksetta. Kun peli palautui tasavoimalle, D Team iski jälleen Sportin torkkumisen jälkeen. Keskialueen aloituksesta Heikki Huovinen heitti kiekon kohti Sportin maalia, missä Suomalainen kiekon pysäytti. Kommunikaatio petti Sportin alakerrassa, ja kiekko jäi maalin eteen odottamaan, ja Huovinen säntäsi paikalle iskien vieraat jo 0-3 johtoon.

Toisessa erässä Sport herää

D Team joutui toisessa erässä, tai se näytti itse sen taktiikan ottaneen, puolustuskannalle. Enää eivät vieraat karvanneet fanaattisesti tai lähteneet täydellä höyryllä vastaiskuihin. Sport sai peliä hallintaansa ja tämä näkyi eritoten omassa päässä, missä maalille luistellut Mikko Rossi joutui torjumaan vain kerran. Peli pysyi keskialueella ja D Teamin päässä. Myös jäähyjä nähtiin paineen alla, ja kolmesti D Team joutui alivoimalle.

Toisen jäähyn aikana Sport onnistui kaventamaan. Ylivoiman alkuminuutit kuluivat Lou Dickensonin ja Bryan McGregorin hautotessa kiekkoa kulmassa, mutta kun tutut kanadalaiset ratkaisijat eivät onnistuneet, astui esiin se kolmas kanadalainen. Paul Cabana laukoi Sportin kavennuksen aloituspisteen kaarelta.

Sport sai maalista hurjasti virtaa, ja heti seuraavassa vaihdossa oli Pete Suonpää maalinedustalla avopaikassa, mutta tällä kerralla kiekkoa ei maalia kohti saatu. Erän loppu oli Sportilta vahvaa painetta, mutta lisämaaleja ei erässä nähty.

Sportin omat hölmöilyt kaatavat takaa-ajon

Sportilla oli kolmannessa erässä tavoitteena tehdä vähintään kaksi maalia. Tässä ei Sport kuitenkaan onnistunut, vaan se hankki itselleen tilastomerkintöjä vain rangaistuksien merkeissä.

- Neljä kakkosta viimeisessä erässä, ei sillä takaa-ajoa saada, manasi myös Kenneth Westerback ottelun jälkeen.

Kolmas erä oli pelillisesti tasaisin, eikä vain torjuntojen ja maalien merkeissä. D Team tosin ainoat paikkansa ylivoimilla, tai Sportin lähtiessä yltiöpäisesti hyökkäämään. Yohann Auvitu oli kahdesti erän aikana maalintekotilanteessa, mutta kummallakaan kerralla ei energinen laituri maalia saanut aikaan. Ensimmäisen tilanteensa Auvitu sai Sportin pakkien unohtaessa ottaa kiekon mukaan hyökkäykseen, ja Auvitu sai kokeilla taitojaan Rossin kanssa nokikkain. Toisen paikkansa ranskalainen sai erän lopussa, kun Sport pelasi ilman maalivahtia. Puolesta kentästä lähtenyt laukaus osui kuitenkin tolppaan.

- Saatiin otteluun erinomainen alku. Sport oli juuri niin vaarallinen kuin osattiin odottaa. Näissä peleissä tärkeintä on voittaa ottelut, kertoi D Teamin Jukka Ahvenjärvi.

- Mutta ei me silti vielä yhtään mitään olla voitettu.

Sportin Kenneth Westerback antoi palautetta erityisesti huonosta ylivoimasta.

- Meidän kanadalaisille ylivoima on sitä, että pelataan kahdestaan neljää vastaan. Pyöritään kiekon kanssa kulmissa ja muut pelaajat saa syödä sipsejä jäällä. Pitää varmaan soittaa Kummolalle, ja kysyä saadaanko viedä maalitkin sinne kulmiin. Sitä voi moni laskea myös, montako vetoa me saatiin ylivoimalla. Hidasta ja tehotonta, Westerback jatkoi.

- Kyllä meidän pitää saada jatkossa viisikkopeli toimimaan. Ei me yksilöinä D Teamia kaadeta.