Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Kiekko-Vantaa varmisti paikan pudotuspeleihin

 
Kiekko-Vantaa varmisti paikan pudotuspeleihin

Kiekko-Vantaa sai maanantai-iltana lopullisen varmistuksen kauden ensimmäisen tavoitteensa täyttymiselle, kun joukkue voitti kotikaukalossaan D Teamin ja etenee varmuudella kevään pudotuspeleihin. Tiukassa kolmen ottelun putkessa ollut Kiekko-Vantaa sai näin voitokkaan päätöksen "dolorosalleen", kuten päävalmentaja Harri Ahola ottelun jälkeen totesi.

- Dolorosa alkoi viime torstaina seitsemältä aamulla ja jatkui sunnuntaiaamuun seitsemään. Joukkue näytti, että siinä on luonnetta. Me oltiin nähty joukkueen kanssa viimeksi sunnuntaina aamulla kello seitsemän [paluu vieraspelistä Vuokatista]. Ja muistutan vielä, että jätkät kävi vielä töissä tänään.

Ottelun alku sujui kuitenkin vieraiden tahdissa, kun Vesa Kulmala pääsi viemään jvysäkyläläiset johtoon joukkueen pelatessa ottelun viidennellä minuutilla ylivoimaa. Laukaus siniviivasta yllätti vantaalaismaalia vartioineen Jan-Erik Kaislan.

Hallinta siirtyi kuitenkin avauserän puolen välin jälkeen hiljalleen kotijoukkueelle, kun Panu Pättiniemen katko D Teamin puolustusalueella avasi miehelle maalipaikan, josta ei myöskään erehtynyt.

Lisää namia kotiyleisölle tarjosi nelisen minuuttia myöhemmin vantaalaispuolustuksen ehdoton johtotähti Antti Nyrhinen, joka pääsi Kaislan avauksen jälkeen veivaamaan itsensä jyväskyläläispuolustuksen läpi ja laukomaan kiekon näyttävästi yläkulmaan ohi D Team -vahti Niko Kaulion.

Avauserän lopulla nähtiin ikävä tilanne, kun Panu Poutasen voimakas taklaus D Teamin vaihtoaition liepeillä löi Kaarlo Jormakan jään pintaan. Poutanen poistui kaukalosta tuomariston langetettua miehelle ottelurangaistus selästä taklaamisen johdosta. Jormakan tilanteesta kertoi puolestaan D Team- luotsi Jukka Ahvenjärvi ottelun jälkeen.

- Itse en nähnyt tilannetta. Seurauksena joka tapauksessa oli, että kaverilta [Kaarlo Jormakalta] tikattiin silmäkulma parilla tikillä. Pientä näköhäiriötä oli. Päälaella oli kiputila, mutta lääkäri tutki sen tikkauksen jälkeen ja antoi luvan jatkaa pelaamista. Jos ei pahoinvointia tule,  hän voi jatkaa pelaamista. Ja siellähän se viiletti pelin loppuun... Toivotaan, ettei tule mitään pahempaa.

Toisessa erässä vierasjoukkue D Team otti jälleen vahvan otteen kenttätapahtumista, vaikkakin joutui ennen erän puoliväliä tappamaan myös kahden miehen alivoimatilanteen. Timo-Pekka Heikkisen näyttävä ajo Kaislan maalille ja Kaislan ohittanut laukaus toi jälleen vierasjoukkueen tasoihin erän puolivälin jälkeen.

Päätöserän ratkaisu nähtiin lopulta jo aivan erän alkuhetkillä, kun Eetu Pöystin hieno nousu Kaulion maalille johti kiekon ajautumiseen illan tehomieheksi nousseelle vantaalaispuolustaja Antti Nyrhiselle, joka laukoi helposti kiekon jyväskyläläismaaliin.

D Team rynnisti erän lopulla vielä väkevästi tasoitusta hakien, mutta vantaalaispaketti pysyi kasassa ja viimeisenä lukkona toimi kaksi superpelastusta vielä viime hetkilläkin esittänyt Jan-Erik Kaisla, joka sai kiitosta myös päävalmentajalta.

- Se, missä vaiheessa joukkue minun mielestä alkoi uskomaan pelissä, että tässä pystytään pelaamaan pisteistä, oli se viisiminuuttisen tappo [1. erän loppu, 2. erän alku]. Ja toinen juttu oli Janne Kaislan ihan käsittämätön suoritus. Kymmenen minuuttia takana tällä kaudella ja nyt aivan maaginen peli.

Jyväskyläläisjoukkueen päävalmentaja Jukka Ahvenjärvi peräänkuulutti tehokkaampaa viimeistelyä maalipaikoissa. Maanantainakin paikkoja oli, mutta kiekon saattaminen maalin perukoilla tuotti jyväskyläläisjoukkueelle isoja ongelmia illan aikana.

- Olen tyytyväinen meidän joukkueen pelaamiseen. Yleisilme oli erittäin aktiivinen ja pelirohkea tänään. Pelimoraali oli loppuun asti laadukas. Kolme virhettä tehtiin, ja kun nämä virheet kertautuivat yhdelle pelaajalle, niin se oli tietysti huono juttu. Mutta ei me sitä yhtä pelaajaa lähdetä ristiinnaulitsemaan. Tollanen määrä maalintekopaikkoja mitä meillä tänään oli, niistä pitää vaan pistää sisään seuraavalla kerralla.

Kotijoukkueen Harri Ahola paljasti joukkueen pudotuspelipaikan varmistumisen tarkoittavan myös sitä, että tähtäin tekemisessä siirtyy nyt jo ensi viikolle, vaikka vielä lauantaina Tikkurilaan saapuu vieraaksi HeKi.

-Nyt me saadaan henigttää vähän. Nyt meillä alkaa valmistautuminen ensi viikon tiistaihin. Onko vastassa Joensuu taikka Kouvola, se on meille ihan sama. Me ollaan kauden ensimmäinen tavoite täytetty. Tavoite oli päästä kahdeksan joukkoon. Nyt me halutaan sitten mennä ekasta kierroksesta läpi. Tästä me lähdetään. Meillä on kaikilla vähän nälkä kasvanut syödessä, kun päästiin hyvällä startilla kauteen. Keskiviikkona aletaan valmistautumaan ensi viikon tiistaihin.

Mestiksen (Veli-Matti Korpinen) tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


D Team Jyväskylä Oy - logo

D Team - 2009-2010 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2009-2010

Ottelut kaudella 2009-2010

Seuran tiedot - Seuran kotisivut



JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPan välillä pelaajaliikennettä

JYPin ja KeuPa HT:n yhteistyö tuottaa maalivahtiliikennettä molempiin suuntiin. Juuri loukkaantumisestaan toipunut Topias Leinonen on vuokralla Keuruulla perjantaihin saakka.

Lue lisää
JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP ja maalitykki sopimukseen

JYP on solminut jatkosopimuksen tämän kauden maalitykkinsä Robert Rooban kanssa. Jatkosopimus kattaa tulevan pelikauden 2021-2022.

Lue lisää
JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYPin ja Miska Siikosen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Miska Siikonen ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen.

Lue lisää
JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYPin ja Alex Lintuniemen tiet eroavat

JYP Jyväskylä Oy ja Alex Lintuniemi ovat yhteisymmärryksessä purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen, joka oli voimassa kaudelle 2021-2022 asti.

Lue lisää
Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

Dallas Starsin huippulupaus Dellandrea Hurrikaanipaitaan

NHL-seura Dallas Stars on lainannut huippulupaavan hyökkääjänsä Ty Dellandrean JYPin riveihin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Lue lisää
Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

Maajoukkuemiesten korvaajina kokeneita kehäkettuja ja nuorta voimaa

JYP Jyväskylä Oy on lainannut Mestis yhteistyöseura KeuPa HT:lta hyökkääjät Joonas Larinmaan, Janne Kumpulaisen, sekä Jani Siekkisen tulevan keskiviikon Porin vierasottelua varten.

Lue lisää